Halloumijuusto vs. pekoni
Moi,
Jotta sain pääivitettyä hieman asiallisemman kuvan tuonne reseptipuolelle vihreälle pekonisalaatille niin ostin kaupasta siis pekonia. Harmittelin jo etukäteen sen rasvaisuutta jne. Ajattelin sitten kuitenkin mielessäni että vertaanpa sitä tuohon syömääni hallpoumijuustoon, joka ei siis sekään missään nimessä mitään terveysruokaa ole (mikäpä juusto olisi). Oikein herkkua kylläkin 🙂
Halloumijuuston ravintosisältö/100 g:
Energiaa | 1299 kJ/313 kcal |
Proteiinia | 20 g |
Hiilihydraattia | 2 g |
Rasvaa | 25 g |
Pekonin ravintosisältö/100 g:
Energiaa | 1170 kJ/280 kcal |
Proteiinia | 18 g |
Hiilihydraattia | 0,5 g |
Rasvaa | 23 g |
Pekoninhan on siis kaikinpuolin parempi vaihtoehto! On pakko myöntää että hieman yllätyin tuloksista. Se mikä yllä ei myöskään käy ilmi on tuotteiden suolapitoisuus, joka itseasiassa on sekin pekonissa hieman pienempi (2,5%).Halloumin kylläsisyysarvo on toki parempi (samalla noin 50g määrällä jaksaa paremmin/tulee täydempi olo) mutta silti. Luettakoon halloumin eduksi myös se että lisäaineita juutsosta ei tuotelistan mukaan löydy. No, onneksi kumpaakaan en nyt ihan päivittäin syö joten ehkä hätä ei ole tämännäköinen.
Vertailemani tuotteet ovat muuten rainbown ja tuotemerkeissä voi toki olla eroja
Tässä siis vielä päivitettyä kuvaa, joka tosiaan löytyykin jo tuolta reseptin takaa:
hah, ompas hauskan näköistä salaattia :—Dps. tää sun blogi on niiin ihanan oikeesti (:http://reettaslife.blogspot.com/
Äijäsalaatti (hih), mutta kiitos Smile, olet ihana:)
Kiva kun pistät tänne aina välillä reseptejä. 🙂 Pistä ihmeessä useamminkin jos siis valmistelet esim. jotain ei niin arkipäiväistä.
Kiva kuulla anonyymi että reseptipuolikin on ilahduttanut sinua. Yritän ehdottomomasti lisäillä niitä myös jatkossakin:)