Hae
My Project Is Me

Raejuustovohvelit – Kevyempää hyvää

Maistuisiko viikonloppuun rapeat raejuustovohvelit? Tiedän, ajatus ei välttämättä kuulosta kovin herkulliselta mutta lopputulos yllättää varmasti positiivisesti.

 

Herkullisen helpot raejuustovohvelit

Oikeastaan nämä raejuustovohvelit voisi olla nimetty myös puurovohvelit vol. 2.0:ksi, sillä reseptiikka on hyvin pitkälti samanlainen kuin jo useampaan kertaan hehkuttamissani puurovohveleissa (johtuen tosin siitä että minulla ei ollut vehnäjauhoja käytössä koska viimeiset kuluivat aiemmin kokeilemaani raejuustopannariin). Raejuustovohvelit (iso kasa) valmistuivat seuraavasti:

 

Raejuustovohvelit

2dl kaurahiutaleita (voi olla myös tavallisia vehnäjauhoja)

200g raejuustoa

2dl maitoa

1 mitallinen (noin 0,5dl) maustettua proteiinijauhetta

3 kananmunaa

Kaikki ainekset vain blenderiin ja sekaisin kunnes massa on tasaista, taikinamaista. Ja siinäpä se, sen jälkeen vain vohveliraudalle paistumaan.

Proteiinijauhe ei ole missään nimessä välttämätön mutta jos/kun käyttää maustettua versiota (minulla vanilja) saa sekä makua että makeutta. Mikäli proteiinijauhetta ei lisää, voi ehkä olla hyvä idea lisätä makeutta taikinaan esimerkiksi (erytritoli, karppisokeri) muodossa. Ellei tietenkin tee suolaisia vohveleita. Tässä vohvelien päällä on lisäksi vaniljaista rahkaa, tomusokeriksi jauhettua karppisokeria sekä sokeritonta siirappia ja mustikoita.

 

Raejuusto- ja puurovohvelien lisäksi haluan myös hehkuttaa näitä rahkasta valmistuvia amerikkalaisia pannukakkuja. Ne ovat mukavan muhkeita ja taas hieman erilaisia näiden kahden muun vaihtoehdon rinnalla. Loppuun on vielä todettava, että olen tavattoman innoissani kun olen taas pitkästä aikaa innostunut näistä erilaisista kevyemmän keittiön (tai jotain sellaista) mahdollisuuksista. Luulenkin että erilaisia reseptejä pukkaa jatkossa vähän useammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.