Hae
My Project Is Me

Jälleen sama vaakaluku – tähänkö painonpudotukseni tyssäsi

Painonpudotusprojektissa on hienoa, kun syntyy tuloksia. Kun paino putoaa, tulee voittajafiilis ja halu jatkaa eteenpäin. Mutta sitten tulee se hetki, kun mitään ei tapahdu ja alkaa miettiä, että tähänkö painonpudotukseni tyssäsi.

 

Tähänkö painonpudotukseni tyssäsi

En usko että oma painonpudotukseni tyssäsi tähän, vaikka tuntuukin siltä että kilolukeman 69 alittaminen on mahdotonta. Niinhän ajattelin nimittäin myös kilolukemasta 70 ja nyt sen alle ollaan oltu jo hyvän aikaa. Itseasiassa viisi viikkoa, tai tämä on nyt se viides viikko. Tänä maanantainakin painan siis saman 69kg kuin viikko sitten, eikä muutosta siis ole.

Lue myös Mietitkö koskaan miksi paino ei putoa

painonpudotukseni tyssäsi

En olisi ihmetellyt, vaikka painoni olisi noussut

Oikeastaan en edes ihmettele, ettei muutosta ole ja ehkä olen jopa jollain tasolla tyytyväinen, että se on sentään pysynyt saman, eikä siis ainakaan noussut. Sekin olisi nimittäin ollut ihan varsin hyvin mahdollista. Viime viikko oli nimittäin kohdallani ensimmäistä kertaa pitkään aikaan sellainen, että jokseenkin fiksussa ruokavaliossa pysytteleminen oli vaikeaa. Ruokavalioni oli mitä, milloinkin sattui ja myös ateriarytmi oli kadoksissa. Syömisen sijaan olisinkin voinut kuvata menoani ennemminkin märehtimiseksi, sillä tuntui että olin koko ajan syömässä jotain.

painonpudotus tyssäsi: ruoka

 

Liikunta lisää energiantarvetta

Jatkuvan syömisen lisäksi myös liikuin, jos nyt en ihan jatkuvasti niin kuitenkin päivittäin kävelylenkin muodossa. Olen tosiaan edelleen käynyt kävelemässä päivittäin noin tunnin mittaisen lenkin ja tähän päväänkin (22.2) mennessä vain yksi lenkkipäivä on jäänyt välistä. Kävelylenkeistä kolmena, hölkkäsin osan matkasta ja tämänkin suhteen pyrin säännöllisyyteen. Lisäksi lihaskuntotreeniä tuli harjoitettua viitenä päivänä. Liikuntaakin tosiaan viime viikkoon kertyi ja mieleeni onkin ala-asteelta asti jäänyt, kuinka opettajani tytär oli opettajan kertoman mukaan sanonut, että ei tykkää uimisesta kun sen jälkeen on aina niin hirveä nälkä. Ja tottahan se on, runsaasti energiaa kuluttava liikunta vaatii myös energiavajeen paikkausta ja ehkä tästä syystä minullakin oli viime viikolla niin jatkuva nälkä. Tai ainakin nälkäinen olo.

painonpudotus tyssäsi: liikunta

Kuten ehkä rivien välistä voi lukea, en varsinaisesti ole huolissani tilanteesta. Toki, olisi ollut mukavaa jos se olisi laskenut mutta enhän sellaista edes odottanut. Tällä viikolla aion kuitenkin keskittyä enemmän riittävään syömiseen (kyllä syön enemmän) varsinaisilla aterioilla, minkä toivon siis auttavan jatkuvaan naposteluun. Jos siis painonpudptukseni tyssäsi, niin uskon että se on vain hetkellistä vaikka loppuun haluankin lainata mietteitäni kaukaa blogihistoriasta: ” Vaikka vaakalukema ei liikkuisikaan yhtä rivakasti kuin ennen tai sentit eivät katoaisi samaa tahtia, ei se tarkoita ettei kehitystä tapahdu. Päinvastoin, kehitystä on tapahtunut jo niin paljon että vauhti hidastuu väistämättä, joten oikeastaan, tilanteesta täytyisi olla tyytyväinen.”

Lue myös: Mistä motivaatiota kun paino jumittaa

img

2 kommenttia

  1. Henna Tee kirjoitti:

    Kokeileppa pätkäpaastoa! Helppoa, yksinkertaista ja stressitöntä. Puhumattakaan sen terveysvaikutuksista.
    Olen itse pätkäpaastoillut nyt vuoden enkä kyllä palaa takasin vanhaan. Paastoan noin 16-18h pari kertaa viikossa. Eli ihan miten aikatauluihin sopii. Turvotukset lähtee ja mieli on kirkas. Aivan mahtava olo!

    • myprojectisme kirjoitti:

      Hei, Tästä olenkin kuullut ja itseasiassa eräs PT-tuttuni huomasi sen suotuisat vaikutukset omaan olotilaansa myös. Erityisesti juoksuharrastuksen suhteen koki että toimi todella hyvin. En kuitenkaan ole toistaiseksi mieltänyt ajatusta omakseni mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka joskus innostuu kokeilemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.