Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Salitreeni, joka ei kehittänyt

Kaupallinen yhteistyö: JM SYKE

Salilla ei tietenkään tarvitse käydä treenaamassa kehittyäkseen – Siellä voi käydä ihan puhtaasti huvikseen tai vaikkapa terveydellisistä syistä. Valtaosalla kuitenkin varmasti on haaveissa saada edes hitusen lihaserottuvuutta aikaan tai kokea onnistumisen tunteita, kun pystyy nostamaan isompaa rautaa kuin joskus aikaisemmin. Olen itse käynyt salilla nyt alkuvuodesta 2012 eli jokseenkin neljän vuoden ajan.  Tuossa ajassa odottaisi jotain jo tapahtuneen mutta onko näin.

Selvittääkseni missä kunnossa olen oikeasti (siis kaiken tämän massan alla) päätin uskaltautua kehonkoostumusmittaukseen. Mittaukseni toteutettiin yhteistyönä Inbody 720-laitteella, JM Sykkeen tiloissa Malmilla. Jonkinlaista epäilystä rasvan määrästä minulla oli, kiitos kotikäyttöisen laitteen, mutta lihaksistosta ei mitään tietoa. On sanomattakin selvää että esimerkiksi leukoja en ole saanut vedettyä aikoihin (kiitos korkean kehonmassan) ja muutoinkaan en ole saanut tehtyä tehokasta peruspunttitreeniä aikoihin (kiitos raskausajan ja oman saamattomuuteni).

inbody

jmsyke

Hämmästyksekseni, lihasmassani on jokseenkin sama kuin se on ollut edelliselläkin kerralla, ellei jopa parempi. Minulla siis ihan oikeasti on olemassa olevia lihaksia, vaikkei se ihan siltä aina näytkään. Syötin kriittisimmät tiedot exceliin yhdessä muuutamien vanhempien tulosten kanssa. Kaikkia mittauksia ei ole suoritettu samalla laitteella eli pieniä heittoja voi siis olla mutta tuskin mitään mittavia.

kehonkoostumus

 

Alkuinnostuksen jälkeen tajusin kuitenkin että olen käynyt salilla viimeiset neljä vuotta enkä käytännössä ole kehittynyt laisinkaan. Suurin muuttuja on ollut rasvaprosentti, joka on toki hyvä motivaattori sekin mutta käytännössä olemassa olevat lihakseni ovat pysyneet koko ajan lähes samoina. Niiden näennäinen ”suuruus” on vain johtunut alhaisemmasta rasvaprosentista. Täytyy kuitenkin muistaa etten ole treenannut koko aikaa kehityshakuisesti vaan mukaan on mahtunut kaksi raskautta ja pidempiäkin taukoja.

Tarkkaavaiset huomaavat ehkä myös että Inbodylla mittattuna rasvaprosenttini on alhaisempi kuin kotimittarilla mitattuna. Luotan Inbodyyn enemmän. Sovimme että loppuvuodesta pääsen mittauttamaan itseni JM Sykkeelle uudestaan, jolloin saadaan vertailukelpoisia tuloksia etenemisestäni myös tarkemmalla tasolla. Tulen kuitenkin jatkossakin mittaamaan itseni kuukausittain kotilaitteella ja seuraan lyhyemmän aikavälin kehitystä myös sitä kautta. Tämä ”puolen vuoden projekti” sai juuri vähän lisäpuhtia. Jos itse kiinnostuit, niin kehonkoostumusmittauksen hinta on 35€ ja niitä suoritetaan päivittäin 8-20 välillä.

jmsyke_1

Kaupallinen yhteistyö: JM SYKE

2 kommenttia

  1. Heli kirjoitti:

    Hei! Voi että mä tykkään tuosta sun rehellisestä tyylistä, kun ruodit itseäsi noiden lukujen kautta! Ilman mitään selittelyjä, faktat pöytään 🙂 Varmasti vielä pääset haluamiisi tuloksiin, se vain vaatii joidenkin asetusten naksahduksen päässä oikeaan suuntaan, kokemusta on…

    • jennie kirjoitti:

      hahhaha, mitäpä sitä kaunistelemaan totuutta. Tällä hetkellä tavoittelen tosiaan painonpudotusta ja se nyt näyttää sujuvan ihan mallikkaasti (ja rauhallisesti). Lihasta kun ei voi oikein miinuskaloreilla tehdä lisää, niin tyytyminen on siihen että suhteellinen lihasmäärä nousee painon pudotessa ja lihaskestävyys paranee. Pidetään vain huoli ettei ne vähäiset olemassaolevat sieltä katoa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.