Hae
My Project Is Me

Poikkeus sääntöön

Moikka,

 

 

Ajatuksenjuoksuni on jostain syystä täydellisimmillään aina lenkillä ja kotiin päästyäni ne hyvin jäsennellyt ideat vain katoavat jonnekin. Eilen mietin onnistumisia ja onnistumiseen johtavia syitä.

 

Onnistuminen tarkoittaa minulle omien kykyjen ylittämistä tavalla tai toisella. Kyse voi olla jonkin tietyn ongelman selvittämisestä, haastavan tilanteen läpikäymisestä tai yksinkertaisesti vain tavoitteiden ylittämisestä. Konkreettisesti näitä onnistumisia voivat olla suunniteltua pidempi juoksulenkki, kyky tehdä yhtä pykälää isommilla painoilla treeni tai vaakalukeman pieneneminen jos laihduttaa.  Yhtälailla onnistumista on huomata että pystyi kieltäytymään turhasta herkkuhetkestä.

 

Yhteistä kaikelle onnistumiselle on kuitenkin se että jokaisen teon eteen on joutunut ponnistelemaan. Jokainen ylimääräinen juostu sekunti on tavoitettu määrätietoisella harjoittelulla. Jokainen ohitettu suklaapatukka on lähempänä terveellistä arkea. Toistot, saman tilanteen läpikäyminen yhä uudestaan ja uudestaan tuo jollain aikavälillä halutunlaisen tuloksen.  Sitä paitsi, jos joskus käykin niin että suklaa voittaa terveen ajattelun ei se haittaa yhtään mitään. Yksi poikkeus sääntöön ei vaikuta kokonaisuuteen millään lailla mutta siinä vaiheessa kun poikkeuksesta tulee sääntö, täytyy tilannetta tutkia uudestaan.
Kuva täältä

2 kommenttia

  1. 2o2o kirjoitti:

    Itsellekkin onnistumiset on niitä pieniä asioita joista tulee joskus jopa ihan voittaja fiilis. Joinakin päivinä se onnistuminen on sitä, että jaksan edes raahautua salille ja jälkeenpäin aina huomaa miten hyvä olo siitä tulikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.