Hae
My Project Is Me

Maailman toiseksi helpoin arkiruoka

Moikka,

Sillä välin kun minä selvitän omaa päätäni eräästä A:lla alkavasta asiasta (en alkoholista vaan ajatuksistani) niin kevennän täällä hieman tunnelmaa. Jos viime viikolla jaoin maailman helpoimman arkiruoan niin nyt on vuorossa otsikonkin mukaisesti se toiseksi helpoin. Oikeastaan ohje voisi olla jaetulla kakkossijalla paistettujen kanafileiden kanssa sillä senverta samakaltainen ohje on tarjolla – joskin huomattavasti vähemmän käytetty; Paistettu sei.

 016eea3bcb53116c2a50d053d6ded6cfa0e54f008a

Minulla on nykyisellään melko neutraali suhde seitiä kohtaan ja kiitos kuuluu tälle reseptille. Näin ei suinkaan ole ollut aina ja vaikka lapsena/nuorena kyseistä kalaa jonkin verran tuli syötyä niin muutaman vuoden takainen katastrofi sai minut kammoamaan koko tuotetta. Lähdin kesäloman viettoon kahdeksi viikoksi ja fiksuna tyttönä katkaisin kodin sähköt pääkytkimestä, varmuuden vuoksi. Kahden viikon kuluttua kotona odotti vähintäänkin mielenkiintoinen haju (jo kerrostaloasunnon alaovella) – kiitos sulaneen pakastimen ja siellä muunmuassa olleen sein. Siis YÖK! Haju onneksi katosi hyvin putsaamalla, tuulettamalla ja toistamalla saman useaan otteeseen mutta meni pitkään ennenkuin kykenin edes ajattelemaan sein syömistä.

Sei itsessäänhän on oikeasti ihan varteenotettava ruokavaihtoehto. Sen proteiinipitoisuus on korkea ja rasvapitoisuus pieni eikä se makukaan kovin voimakas ole eli on helposti maustettavissa. Kaiken tämän lisäksi hintakin on kohdillaan – ja puhun nyt siis pakastealtaan vaihteohdoista, tuoreesta en tiedä mitään. Ja mitä siis reseptiin tulee niin paista pannulla ja mausta soijakastikkeella ja pippurilla. Toimii hyvin myös salaatissa sillä lopputulos on niin hienojakoista (verrattuna vaikka kanaan) että leviää mukavasti koko salaattiin.

0105b806927d240d8bf20d11f1d6650258ddda185e 0110757286439cc95e7630306642ac7ad8a755400b

6 kommenttia

 1. -E- kirjoitti:

  Uskaltaisikohan kokeilla?! Minulla on jotain piileviä mielikuvia kouluajoilta seistä, jotka eivät ole niin maistuvia. Nyttemmin olen ollut jo 10v kasvissyöjä, mutta välillä olen yrittänyt syödä kalaa sekun olisi terveellsitä ja hyvä proteiininlähde, muita lihoja en pystyisi edes kuvitelmissa syömään eivätkä varmaan edes vatsassani sulaisi 😀

  • jennie kirjoitti:

   Koulu tai sulanut pakastin eivät ehkä houkuta ensimmäisenä tämän varteenotettavan ruoan pariin mutta joskus on vain rohkaistava mielensä 😀

 2. Ihana Elisa kirjoitti:

  Nyt sait ylipuhuttua! Oon tota seitiä pyöritelly mielessäni, joten taidanki napata pari pakettia seuraavalla kauppareissulla ostoskoriin!

  Kiitos =)

 3. Asta kirjoitti:

  Sei on hyvää, varsinkin sitruunapippurilla maustettuna. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.