Hae
My Project Is Me

Kesäloma kotoa käsin

Kesäloma: Ensin sitä odottaa koko vuoden ja sitten se onkin jo ohi. Tämä on ollut ensimmäinen kesäni sitten kuopuksemme syntymän, kun olen pitänyt lomaa yli kaksi viikkoa yhtäjaksoisesti. En ole ihan varma, mutta saattaa olla että tämä on toinen kerta, kun olen lomalla yhtäjaksoisesti neljä viikkoa (kun vanhempainvapailta paluuta ei lasketa). Ensimmäinen kerta oli kesällä 2010, milloin vietimme mieheni kanssa ensin vajaat kaksi viikkoa Skotlannissa ja tämän jälkeen kaksi viikkoa Turkissa. Matkojen välissä oli yksi kotipäivä, jolloin kävin ostamassa Apteekista raskaustestin ja sain varmuuden tulevasta esikoisestamme. kesäloma kotona

 

Kesäloma, mistä ei meinannut tulla mitään

Tämä  neljän viikon kesäloma on ollut hyvin erilainen kuin tuo kymmenen vuotta sitten. Paitsi etten ole plussaillut yhtään raskaustestiä, en ole myöskään erityisesti matkustellut. Olen lomalaisena sellainen, että koen tarvetta viettää sen omien kotiympyröiden ulkopuolella. Kaipaan maisemanvaihdosta ja uusia kokemuksia.

Kesälomalle oli monenlaisia suunnitelmia. Yksi oli lähteä teltalla kiertämään hieman Suomea mutta sitten kesäsää muistutti että aina ei olekaan yhtä helteistä ja aurinkoista kuin mitä tänä juhannuksena oli kun matkaa suunnittelin. Hotelli- ja jopa hostellimajoitus sekä erilaiset huoneistoratkaisut taas tulivat senverta hinnakkaiksi että suunnitelma kariutui lopullisesti siihen. Ajatuksena oli lähteä myös mökille mutta siinäkin tuli mutkia matkaan eikä alunperin ajatuksissa ollut Latvian matkakaan onnistunut kun huomasin passini vanhentuneen. Vaikka lomalla emme minnekään kotia pidemmälle päässeet, ei sitä suinkaan ole tullut kokonaan kotona vietettyä.

 

Lasten suosikit: Linnanmäki ja Korkeasaari

Lomalla on lisäkseni ollut myös perheen lapset, joille loma on ennen kaikkea mahdollisuus nauttia vapaa-ajasta paitsi perheen, myös ystävien, kanssa. Kotona olo onkin ollut lapsista tietyllä tavalla ihan parhautta, kun yökyläilyjä on voinut sopia myös keskelle viikkoa ja puuhata kavereiden kanssa asioita vaikka aamusta iltaan. Päiväretkikohteiksi on valikoitunut myös lasten ikisuosikit Linnanmäki ja Korkeasaari. Lapset ovat myös kukin vuorollaan päässeet viettämään aikaa molempien puolten isovanhempiensa luona.

 

Päiväretkikohteena Fiskarsin Ruukki

Tarinoita menneiltä ajoilta, historiallisia rakennuksia ja kansallisromantiikkaa tarjosi Fiskarsin ruukki ja kylä sen ympärillä. Vaikka kylä oli kaunis, tarina vertaansa vailla ja mielikuvitukseni vei minut vuosisatoja taaksepäin niin vieläkin suuremman vaikutuksen minuun teki samalla matkalla vierailukohteena ollut Mustion linna. Olen aina ollut mielikuvituksekas ja mielessäni näinkin linnan asukkaat askareissaan piha-alueella: Lapset leikeissään ja nuoret neidot valkoisissa pitsihansikkaissaan ja päivänvarjoissaan kulkemaan piha-alueen rakkauden siltaa pitkin. Vaikka mielessäni melko romanttista kuvaa linnasta ja sen asukkaista piiretelin niin linnalla on myös synkempi historia ja sen ikkunoissa ja piha-alueella on nähty tarinoiden mukaan useampiakin aaveita.

Lisäksi vastaavanlaisina kansallisromanttisina matkakohteina ovat olleet kesäsuosikki Porvoon vanha kaupunki sekä Herttoniemen kartano. fiskars

Sukulaisia, Makumatkoja ja Uimarantoja

Vaikka ensi alkuun tuntuu että lomalla ei ole paljon mitään ehtinyt niin olen kuitenkin tehnyt juuri niitä asioita, mitä olen halunnut tehdä. Olen käynyt paljon lounastamassa; Olen tavannut sukulaisia ja ystäviä; Olen nauttinut aurinkoisesta Helsingistä -kiertänyt leikkipuistoja, puistoja ja muita paikkoja. Olen ollut lasten kanssa uimassa niin meressä, järvessä kuin kahdessa eri maauimalassakin. Ja kaiken tämän lisäksi olen ollut todella paljon tekemättä yhtään mitään ja ehtinyt jopa katsoa telkkaria, mitä en siis ikinä normaalisti tee. Tällaista lomailun pitäisikin olla.

On oikeastaan ollut todella rentouttavaa olla vailla varsinaisia suunnitelmia, aikatauluja tai menoja. Ja näin se loma onkin mennyt ja kaikki tapahtumat sekä tekemiset ovat syntyneet kuin itsekseen. Ja samalla linjalla jatketaan vielä loman viimeisetkin päivät kun saatuani uuden passin, päädyin aamulla varaamaan huomiseksi lähdön Viroon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.