Hae
My Project Is Me

Lenkkisykkeitä

Moi,


Koska joka viikko listaan täällä näitä vaunulenkkeilyjäni viikon liikkumisina niin ajattelin että on ehkä ihan hyvä tulla selventämään mistä on kyse.

Vaunulenkkeily, reippaasti kävellen, oli juurikin se liikuntamuoto jolla raskauden jälkeen aloitin. Vauhtia piti olla sen verta että hieman hengästyy. Vaikken varsinaisesti ole koskaan pitänyt tällaista kevyttä tekemistä varsinaisesti liikuntasuorituksena, niin kyllä se vain peruskuntoa nostatti kummasti. Aikanaan Vierumäen urheiluopistolla tehdyssä kuntotestauksessa sain tuomion että liikun liian kovilla sykkeillä ja juuri tällainen kevyempi tekeminen puuttuikin silloin kokonaan. Kävelyä ja satunnaista lenkkeilyä harjoitin koko kotonaoloaikani.

Kun palasin takaisin työelämään helmikuun alusta niin kävelyt jäivät vähäksi aikaa kokonaan kunnes huomasin kaipaavani sitä takaisin arkeen. Nykyäänhän tuo on itselle taas tapa ja aina iltaisin käyn vaunulenkkeilemässä. Pääosin kävelen reippaasti ja tässä taannoin nappasin pitkästä aikaa mukaan sykevyön sekä laitoin puhelimestani urheiluappsin, Runtatsicin päälle. Hieman eri matka-aika näihin tuli kun yritin saada puhelimenohjelmaa suljettua ja vasta sitten sammutin sykemittarin – kaksi mkinuuttia siihen näköjään meni.

Jotta voin siis todistaa että lenkki todellakin on reipastahtinen niin ohessa sekä sykkeitä että matkaa:

Tästä siis lähinnä tuo matka 6,6km

Näitä lenkkipolkuja minulla on muutamia erilaisia ja kaikki ovat kestoltaan suunnilleen saman ajan. Toisinaan lenkki kiertää kaupan kautta kotiin mutta se näkyy sitten keston pidentymisenä. Viikonloppuisin kuljemme samoja matkoja, ellei sitten pidempiä. Ihan mukavaa ja yllättävän tehokasta puuhastelua ja ehdotonta plussaa tulee siitä että se tapahtuu ulkona!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.