Hae
My Project Is Me

Perjantaina hölläillään

Moikka,Perjantain kunniaksi tai ihan vain omaksi perjantaipiristykseksi päädyin mainoksen mukaan hieman hölläämään. Päädyin kulkemaan yli siitä missä aita on matalin ja hain työpäivän jälkeen Stockmannilta jotain hyvää:

Pinaatti-vuohenjuustolasagne, Kreikkalainen kyläsalaatti, Pistaasipannacotta


Näppärästi ehkä huomannette että gluteenittomalle tuli nyt tauko tuon lasagnen muodossa. Mietin tätä ihan tosissani hetken aikaa että haluanko tehdä tälle kokeilulleni stopin? En kuitenkaan itse omalla osallani huomannut muuta konkreettista eroa kuin että vatsan epämääräinen ääntely loppui gluteenittoman seurauksena. Varsinaiseen vatsan toimintaan tai muuhun tämä ei ole vaikuttanut. Näiden ajatusten, sekä sen tosiasian että kaikista mahdollisista ruoista minun teki juuri mieleni tuota lasagnea, päädyin sen ostamaan. Ja olen oikein tyytyväinen että ostin, sen verta hyvää tämä oli!

Jälkiruokana oli tosiaan Pistaasipähkinäpannacottaa.  Kauniilta näytti itse ostoastiassa ja omalle lautaselle päästyä se kauneus oli jonnekin kadonnut 😀 Niin se vain kannattaa panostaa ruoan ulkonäköön, oikeasti. Joskus joku on maininnut että minun ruokani näyttävät hyviltä, ja ehkä näin suurimman osan aikaa onkin. se esillepano vain tuo melko paljon houkuttelevuutta lisää verrattuna epämääräiseen kasaan lautasella. Samaa ruokaa minä kuitenkin syön kuin kaikki muutkin.Jos nyt vielä hieman palaan tuohon gluteenittomaan, en ihan tarkalleen tiedä mitä tämän testailuni kanssa tekisin.  Olen ihan mukavasti löytänyt paljon herkullisia gluteenittomia tuotteita ja ehkä niiden parissa voin jatkaa myös tulevaisuudessa. Loppujen  lopuksihan käytän melko vähän viljaa sellaisenaan. Leipä on ehkä ainoa mutta senkin kanssa pyrin tietoisesti elämään hieman rajoitetusti ja tsoiaan, hyviä gluteenittomia vaihtoehtoja on olemassa. Salaateissa tai vokeissa on joskus cuscusia tai quinoaa (joka siis on gluteeniton) ja pastapohjaisia ruokia teen melko harvoin. Pastaruoissakin on toki näitä gluteenittomia vaihtoehtoja eli ihan mahdottomaksi se ei mene sekään. Sellainen satunnainen herkuttelu, kuten nyt tämä perjantainen lasagne on sitten asia erikseen. Samoin kuin joihinkin tuotteisiin ”piilotettu” gluteeni. Varsinaista päänvaivaa tämä kokeilujakso ei ole aiheuttanut mutta onko siitä saadut hyödyt korreloivia suhteessa, pääsääntöisesti, korkeahintaisempiin tuotteisiin?Koska täällä lukijoidenkin seassa gluteenittomia eläjiä on haluan vielä loppuun jakaa aivan mahdottoman upean gluteenittomiin ruokiin keskittyneen blogin: http://glutenfreegoddess.blogspot.fi/.  Kiitos vain työkaverilleni tästä vinkistä J

ps. Mistähän tuo.fi- pääte tuohon blogiin tulee, ei sillä ole Suomen kanssa kyllä mitään tekemistä.. Onkohan tämä cybermaailma tehnyt minulle jotkin tepposet (mikä sana tämä on?) aamulla..

7 kommenttia

  1. Bobby Jean kirjoitti:

    .fi -pääte tulee siitä, että katsot sen Suomessa. 🙂 Minunkin blogini ovat muuttuneet .de -päätteiseksi täällä. 😀 Mutta ainoastaan itselleni!

  2. C kirjoitti:

    He mä oon yrittäny ettiä marketeista esim. gluteenitonta spagettia, mutta en oo löytäny. Onko kaupoissa ihan oma osastonsa gluteenittomille tuotteille? Spagettia en ainakaan löytäny tavallisten makaroonien seasta.

  3. Fiona kirjoitti:

    Tsekkaa http://www.vatsantoiminta.fi/vi-siblin.htmlVi-Siblin (S) ollut minulla käytössä nyt muutaman viikon ajan ja olen voinut pääsääntöisesti huikean paljon paremmin! Kärsin juurikin tuosta IBS:stä ja oireeni ovat olleet samanlaisia kuin miltä sinun kuulostavat. Helpotus on ollut suuri ja voin suositella lämpimästi ainakin kokeilemaan olisiko tuosta apua :)Suuresti tsemppiä pienen syysmasennuksen keskelle, toivottavasti liikunnan riemu löytyy taas – vaihtelu virkistää ja muista relata! Minun kroppani ainakin reagoi heti turpoamalla mikäli stressiä on liikaa ja kunnon yöunta liian vähän, silloin ei urheilukaan maistu..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *