Hae
My Project Is Me

Perjantaipulla

Moi,

Perjantai tarkoittaa monelle viikonlopun alkua – aikaa hieman vapaampaan olemiseen erossa ihan perusarjen oravnpyörästä. Toisten työpaikalla on tarjolla perjantaipullo ja toisilla perjantaipulla. Perjantaipullateemalla ajattelin esittää muutaman perinteistä pullaa (joka ei toki kaikkien viinereiden keskellä ole paha sekään) paremman vaihtoehdon

Proteiinijäätelö, jonka ohje on fitnessreseptien sivuilta.

IMG_9946 IMG_9948 IMG_9950

Tarvitaan siis:

200g banaania

70g proteiinijauhetta

125g maustamatonta jogurttia

(makeutusainetta, suklaajäätelöön kaakaojauhetta)

Kaikki ainekset blenderissä sekaisin ja pakkaseen. mikäli mahdollista niin seosta tulisi käydä sekoittamassa muutaamaan otteseen jäätymisen (3h) aikana. Mikäli sekoittelu unohtuu (kuten minulla) kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan 20-30min ennen tarjoilua. Oma jäätelöni on kuvassa ehtinyt jo sulaa vähän liiaksi mutta ei haitannut onneksi makua, joka on melko banaaninen (taisikin olla banaani-toffee-jäätelöä, toffeen maku syntui maustetusta steviasta).

 

Omatekoiset kaurakeksit, joiden resepti on alunperin täältä.

IMG_9976 IMG_9977 IMG_9978 IMG_9979

Tarvitaan siis

50g voita (minulla margariinia)

2rkl maapähkinävoita

3rkl hunajaa

2 banaania

1 omena

1dl vettä

250g kaurahiutaleita (minulla seassa myös leseitä ja spelttiä)

185g rusinoita (voi myös sekoitella erilaisia kuivattuja hedelmiä)

85g siemeniä

Muussaa banaani ja kuori sekä paloittele omena. Lämmitä uuni 150c. Sulata voi, maapähkinävoi ja hunaja pannulla. Lisää joukkoon kiehuva vesi, banaani ja omena. Mittaa kulhoon muut aineet ja kaada seos pannulta päälle. Sekoita tasaiseksi ja levitä paistoalustalle (omani n. 24x33cm ja 3cm syvä). Paista uuunissa noin 50min, kunnes pinta muutuu kauniin ruskeaksi. Leikkaa  paloiksi.

2 kommenttia

  1. diipadaapa kirjoitti:

    niin tulikos tuota jätelöä kuinka paljon, ei kai vain noin vähän? 😀 näyttää kuitenkin hyvältä että voisi kokeilla!

    • jennie kirjoitti:

      Kyllä sitä reippaasti enemmän tuli kuin kuvassa, jossa ehkä 1/5 valmista tavaraa (jos sitäkään..)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *