Hae
My Project Is Me

Hedelmähyllyn vuodenajat

Moikka,

 

Viikonloppuiseen tapaani olen täällä hieman tavanomaista myöhemmin. koska en viikonloppuna herää kello 5.00 vaan silloin kuin muu talous (lue poikani) herää en pääse koneen ääreen kuin vasta hänen ollessaan päiväunilla. Niinpä olen tapani mukaan täällä vasta nyt.

 

Aihe sai alkunsa käytyäni eilen kaupassa ja huomattuani että talven ensimmäiset persimonit (vai sharonit) ovat saapuneet valikoimaan. Jos jollekulle tämä eksoottinen etelänherkku ei ole tuttu, niin suosittelen maistamaan. Kyseessä on äärettömän makea, mehukas hedelmä jota on tarjolla vain talviaikaan. Ihan vielä ei ole ehkä se paras sesonki mutta muutaman viikko, maksimissaan kuukauden, odottelun jälkeen tätä on taas tarjolla.

Kuva täältä

 

Hedelmäosastollahan kannattaa muutoinkin suosia vuodenajan vaihteluita. Talvella persimonin lisäksi myös muun muassa sitrushedelmät ovat parhaimmillaan. itsehän olen tässä jo useamman viikon ostanut klementiinejä kotiin. Yleensä näitä sesonki hedelmiähän saa myös mukavalla tarjouksella jolloin vaihtelu virkistää paitsi mieltä myös lompakkoa. Hedelmätarjouksista puheen ollen on pakko ehkä mainita tuore ananas. Vähintään joka toinen viikko tuoretta ananasta saa jostakusta ruokakauppaketjusta hintaan 0,99€/kilo.

 

Mutta siis, vaikkei varsinainen tarjoushaukka olisikaan, niin kannattaa ehkä suosia vuodenaikavaihtelua ihan vain maun ja vaihtelun puolesta. Pitkästä aikaa muuten ostin eilen päärynöitä, kun nyt tarjouksessa sattuivat olemaan 😀

15 kommenttia

 1. Bobby Jean kirjoitti:

  Ja voi sitä makueroa tuoreen ja säilykeananaksen välillä! Aivan kuin kaksi eri hedelmää. Tuore on ihan huikean hyvää. <3Noita persimoneja en olekaan koskaan maistanut. Täytyy pitää täälläkin silmät auki kaupassa.

 2. Eikku kirjoitti:

  Oi, ja vieressä Honey Crunch-omppuja, ihan parhaita! (vaikkakin hemmetin hinnakkaita..)Olen itse pari viimeistä viikkoa syönyt satsumoita, niitäkään ei tunnu saavan kuin just tähän aikaan vuodesta ihan muutaman viikon ajan.

  • jennie kirjoitti:

   Noi honey crunchit on kyllä ihan lemppariomenoita, joskin niitä harvoin tulee kalliin hinnan vuoksi ostettua.

 3. Maiju kirjoitti:

  Ja ihan loistavaa kun nyt on ollut luomuhedelmiäkin hyvissä tarjouksissa <3

 4. Eve kirjoitti:

  Persimonit on niiiin hyviä! 🙂 menee hyvin makeen nälkäänkin

 5. Jennipenni kirjoitti:

  Tuore ananas on jotain niin ihanaa, kävin heti ostamassa niitä kaksi kun olivat K-supermarketissa tarjouksessa euron/kilo 😀 Hedelmät ylipäätänsä ovat ihania. Persimoneja ei ole tullut syötyä pitkään aikaan, joten siihen on tehtävä muutos! Pink Lady-merkkiset omenat ovat suosikkejani. Ne ovat makeita eivätkä lainkaan jauhoisia. ”Ihankuin namia” sanoi poikaystävänikin 😀 Suosittelen!

  • jennie kirjoitti:

   Minä kanssa viime viikolla ostin jostain ja herkuttelin menemään :)Pink Ladyja en olekaan koskaan maistanut, olen aina jotenkin kuvitellut niiden olevan sellaista kirpeämpää lajiketta mutta näin ei siis olekaan. Kokeiluun menee!

 6. Janika kirjoitti:

  Kiva vinkki, en olekaan maistanut noita persimoneja, täytyykin vilkuilla kaupassa käydessä koska niitä sattuis tulemaan myyntiin, niin ehdottomasti testataan 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ajattelin ensin että yritän jotenkin kuvailla sen makua mutta en sitten keksinyt mitään niin nyt sitten täytyy sokkona ja rohkeana lähteä ostoksille kunhan sesonki alkaa 🙂

 7. Tea kirjoitti:

  Persimoneja on pitänyt ostaa monesti, mutta jotenkin se on ain jäänyt. Taidan ottaa seuraavalle kauppareissulle ihan missioksi etsiä niitä käsiini. Ja meilläkin tuore ananas tuolla keittiössä odottelisi syöjäänsä. 😀 On oikeasti kiva huomata, kuinka erilaisia hedelmiä sitä tuleekaan vuoden aikana syötyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.