Hae
My Project Is Me

Dieettikuulumisia tauon jälkeen

Pitkästä aikaa pakerretaan taas Projektin parissa. Projekti on siis yleisnimitys tälle minun kroppaprojektilleni missä tavoitellaan milloin mitäkin. Nyt tavoitellaan ensisijaisesti pienempää rasvaprosenttia. Hetkeen ei kuulumisia olekaan kuulunut koska ei rehellisetsi ole ollut mitään kerrottavaa. Pääsiäisen jälkeen, ja oikeastaan jo vähän ennen, iski väsymys mikä osoittautui flunssaksi. Tästä toipuminen, nimenomaan henkisesti, kesti yllättävän pitkään ja vasta viime viikolla löysin tieni takaisin terveellisempien elämäntapojen pariin.

Terveelliset elämäntavat kiteytyvät ajatuksissani käytännössä kolmeen konkreettiseen toimenpiteeseen: terveellinen ruokavalio, terveellinen liikunta ja lepo. Jos joku näistä kolmesta on vinksallaan, koko pakka menee kohdallani sekaisin. Käytännön esimerkkinä olen huomannut, että kun en liiku, usein ruokavaliokin on mitä sattuu. Näin on ollut myös viimeisten viikkojen aikana, kun ruokailu on ollut epäsäännöllisempää, hiilipitoisempaa ja sisältänyt myös useampana kertana viikossa herkuttelua. Nämä valinnat eivät onneksi näkyneet vaa’alla niin paljon kuin ajatuksissani pelkäsin. Vaakalukema maanantaiaamulta pitkän tauon jälkeen oli siis 74,1kg eli kilon verran enemmän kuin kuukausi sitten.

Nyt kun liikunnan ilo on taas löytynyt, niin on aika kiinnittää huomiota tarkemmin myös ruokalautaselle. Vaikka liikkuminen itsessään sitä auttaakin korjaamaan niin pientä tahdonvoimaa varmasti taas tarvitaan, kun lähes päivittäisestä herkuttelusta tulee taas luopua. Projekti on taas vauhdissa!

 

6 kommenttia

 1. Matilda Mi kirjoitti:

  Mulla samansuuntaista projektiani hidasti koko huhtikuun ajan pääsykokeisiin lukeminen. Tuntuu jotenkin vähän tyhmältä, että tuollainen asia onnistuu keikauttamaan elämäntapavalinnat pois raiteilta, mutta näin kävi ja nyt ei tosiaan auta kuin palata taas ruotuun. 😀 Mutta hei, kunhan on kelkassa!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Sinäpä sen totesit, riittäää että on kelkassa mukana! Kyllä se eteenpäin menee taas pienen pysähdyksen jälkeen. Joko on muuten pääsykokeiden tulokset tulleet?

 2. M kirjoitti:

  Mulla suisti raiteiltaan opinnäytetyön kirjoittaminen. Uusi yritys siis mullakin. Tsemppiä!

  • myprojectisme kirjoitti:

   Kohatlontoveri 🙂 Mutta nämä kuuluu elämään, erilaiset vaiheet. Onneksi voi aina taas aloittaa uudestaan siitä mihin joskus jäi.

 3. Matilda Mi kirjoitti:

  28.6. mennessä tulee tulokset, toistaiseksi odotellaan vielä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.