Hae
My Project Is Me

Ilmaista kivaa sadepäiväksi

Sateisena päivänä voi toisinaan tuntua että seinät kaatuvat päälle. Tunne on tuttu ainakin täällä, kun kolme alle koluikäistä ikiliikkujaa kaipaavat tekemistä. Sadesää ei tietenkään ole este ulkoilulle mutta jos joskus kaipaa muutakin kuin märkiä mutaleikkejä niin seuraavat vinkit kannattaa laittaa korvan taakse. Toimivat myös talvipakkasella tai räntäsateessa 😉

Lasten kaupunki

Aivan Helsingin ytimessä, Tuomiokirkkoa vastapäätä sijaitsee ehkä Helsingin ilmainen helmi lapsiperheille, eli Lasten kaupunki. Tuntuu tylsältä kirjoittaa että täällä pääsee tutustumaan Helsingin historiaan koska paikka tarjoaa niin paljon enemmän. Lasten kaupunki on kuin iso sisätiloissa oleva teemaleikkipuisto, missä voi valita leikitäänkö kauppaa, teatteria, kotia vai koulua. Lisäksi veikkaan että Suomen suurin nukkekoti kalusteineen löytyy leikittäväksi juuri täältä.

Ratikkamuseo

Töölön Korjaamon yhteydessä sijaitseva Ratikkamuseo on pieni ilmainen matka ratikoiden historiaan. Pienestä koostaan huolimatta meidän poppoolla kului kyllä useampi tunti, joskin osa ajasta taisi mennä leikkiessä ratikkakuskia ja matkustajia. Mukaan leikkiin pääsivät myös pahaa-aavistamattomat muut vieraat ja pisimmillään kiskot veivät Helsingin keskustasta aina Savonlinnaan saakka. Täällä saa siis katsomisen sijaan myös koskea – ja se on lasten kanssa liikkuessa usein aika tärkeää.

Heureka

Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka on alle 6-vuotiailta lapsilta ilmainen mutta aikuisen sisäänpääsy maksaa 22€. Ihan ilmaisesta huvista ei siis ole kyse mutta menkööt tähän samaan vinkkilistaan sillä ainakin meidän lapset löysivät Heurekasta paljon mielenkiintoista ihmeteltävää nuoresta iästään huolimatta. Kannattaa pitää silmällä myös vaihtuvaa näyttelyä, joka ehkä tällä hetkellä oli hieman liian hurja tämän perheen makuun. Hyvä on huomioida myös että alle kolmevuotiaat (vai kaksi? korjatkaa jos olen väärässä) eivät pääse Planetaarioon edes kuulosuojaimien kanssa kovan melutason vuoksi. Ei ehkä ihan joka viikkoiselle tekemislistalle voi lisätä mutta jos joskus kaipaa jotain hieman erikoisempaa niin tässä yksi mahdollisuus.

Superparkin Perheaamut

Keväällä kävin lasten kanssa useampaankin otteeseen Superparkin edullisissa perheaamuissa. Tämäkään ei ihan ilmaista kivaa ole mutta 9€:n perhelipun hinta ei päätä huimaa. Lippu oikeuttaa Superparkin vapaaseen käyttöön klo 10-13 välisenä aikana ja ihan pienille löytyy oma rajattu alueensa. Kesän aikana nämä ovat tauolla mutta jatkuvat taas syksyllä – ainakin Vantaalla.

Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa jollekulle kun kaipaa kodin ulkopuoleista puuhaa sisätiloissa. Kannattaa myös muistaa museoiden ilmaispäivät – niitäkin nimittäin on melko usein. Tässä on muutoinkin vain murto-osa ilmaisista (tai lähes ilmaisista) lapsiperheen puuhavinkeistä mutta ne kaikki hyväksi havaittuja. Jos sinulla on mielessä joku oma suosikkisi niin vinkkaa kommenttiboksiin. Saadaan tällätavoin hyvä kiertämään ja vinkit lapsiperheeltä toiselle eteenpäin jaettavaksi.

2 kommenttia

  1. taika kirjoitti:

    Mutta mitä tehä pienen vauvan kanssa… kun ei vaunulenkille viitti vesisateeseen kastumaan. Kauppakeskuksissa taas on se riski et vauva rupee siellä rääkyy.

    • jennie kirjoitti:

      Riski itkuun on toki yhtäläinen kaikkialla ja onhan kauppakeskuksissa nykyään melko hyvällä mallilla lastenhoitohuoneiden taso 🙂 imetys/ruokintahetket on pyritty muovaamaan rauhallisiksi ja vaipanvaihto onnistuu helposti. Riippuen vauvan iästä (ja sen tuomasta kiinnostuksesta virikkeisiin) niin ihan pienethän pääsevät ilmaiseksi hyvin moneen paikkaan, ihan sisäleikkipuistoja myöten. Jos taas ieni on hyvin pieni niin siinähän hän kulkee kumman näppärästi mukana minne vain haluaa aikuisena mennä (ja kokemukseni mukaan aina ilmaiseksi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.