Hae
My Project Is Me

Vappumuistoja vuosien varrelta

Vappu starttaa meidän perheen juhlakauden. Ensin tosiaan juhlistetaan vappua ja meillä perinteisesti on paistettu itse munkkeja, käyty vappumarkkinoilla ja ostettu sieltä samalla pullollinen itsetehtyä simaa sekä vappupallot ja markkinalakut. Tänä vuonna näistä perinteistä iso osa jää sellaisenaan toteuttamatta mutta varmasti keksitään jotain muuta tilalle.

Vapun jälkeen juhlistamme tosiaan ensin esikoisen syntymäpäivää, sitten äitienpäivää ja vielä saman kuun aikana myös keskimmäisemme syntymäpäivää. Kuten tosiaan huomaat niin melkoisia juhlanaiheita meillä aina toukokuisin on ja vappu sen ihanasti aina aloittaa.

 

Perinteisiä vappumuistoja

Tänä vuonna vappua vietetään monella tapaa erilaisin perintein kuin ehkä aiemmin vaikka näin lapsiperheen näkökulmasta moni asia samana pysyykin. Perheemme perinteisiin on tosiaan kuulunut vappumarkkinoiden koluaminen, aivan samaan tapaan kuin oli aikanaan omassa lapsuudessani. Mitä ihania vappumuistoja vappumarkkinoilta onkaan.

 

Vappujuhlintaa maailmalla

Yksi vappujuhla, mikä on jäänyt mieleeni erityisen hyvin on ollut se, milloin emme juhlineet vappua lainkaan. Vuosi oli 2014, jolloin vietimme huhti-tukokuun aikana kuukauden päivät Skotlannin-mummolassa. Kysyin tuolloin että minkälaisia perinteitä siellä on toukokuun ensimmäisen kunniaksi ja jos en nyt enää väärin muista niin vanhan perinteen mukaan kasvot pestään aamukasteella ja talvi hyvästellään talviturkin heitolla kylmässä River Forthin vedessä. (nyt joku tietäjä saa korjata jos muistelen ihan omiani). Toki vapaapäivä tarjoaa myös paljon erilaisia tapahtumia mutta me emme kyllä tehneet mitään edellä mainituista vaan nautimme muutoin keväisestä päivästä.

Puku tekee juhlan

Vappuun on kuulunut vuosien ajan yhteinen juhlinta ystävien ja läheisten kanssa – joko suunnitellusti tai erikseen suunnittelematta. Aikana ennen lapsia, sitä juhlittiin usein kuohuvalla sekä pukeutumalla juhlaan sopivasti tai vaikka naamiaisasuin. Pukuleikit ovat toki hauskaa hupsuttelua myös lasten kanssa ja olenkin nauttinut erilaisten asujen ideoinnista ja toteutuksesta myös heidän kanssaan. Näitä kuvia kun katselee niin olisikin taas hauska järjestää kunnon naamiaisjuhlat kun se taas joskus on mahdollista.

Mitä hania vappumuistoja niin erilaisista vappujuhlinnoista nämä kuvat tuovatkaan mieleen. Tänä vuonna aiomme järjestää perheen kesken pienen piknikin olohuoneeseen perinteisten vappumakujen siivittämänä. Mahdollisesti katsomme yhdessä jonkin elokuvan tai osallistumme etävapun viettoon netissä, mutta mitään päätöksiä ei sen puolesta ole vielä tehty. Ei muutakuin mukavaa ja rauhallista vappua kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *