Hae
My Project Is Me

Lauantaiherkkuja – Uunijäätelö

Moi,

Sitä luulisi että viikonloppuisin olisi enemmän aikaa keskittyä blogin tarinoihin mutta ei se niin ole. Tai ei ainakaan tänä viikonloppuna. Perjantaina lähdin etelää riepotellutta talvimyrskyä uhmaten Tallinnaan (jonka vuoksi myös eilinen postausaika oli sen verta myöhäinen). Tänään taas vastaavasti erään valloittavan pikkuhurmurin ristiäistapahtuma kutsuu Tampereella.

Tämän päivän jälkeen lupaan taas hetkeksi rauhoittua reseptien kanssa, ellen sitten keksi jotain äärettömän hyvää ja terveellistä, joka on vain pakko jakaa teidän kanssanne. Tämä ei ehkä ole varsinaisesti kumpaakaan. Taisi olla toissa viikonloppu kun päädyin lauantaiherkkuna valmistamaan uunijäätelöä. Uunijäätelö oli jostain syystä kummitellut mielessäni jo useamman viikon ajan vuosien tekemistauon jälkeen. Koska en halunnut tarpeettomana tuhlata koko litran pakettia päädyin kokeilemaan ensimmäistä kertaa annoskokoista valmistusta.

Minulta löytyy muffinvuoka-alusta, johon laitoin vielä paperisen muffinivuoan. Myös kodin pikkuavuokiin pulainen kokkaili äidin kanssa ja asetti omat vuokansa lähes yhtä esimerkillisesti. Näihin vuokiin mursutin hieman digestive keksiä pohjaksi.Pohjan päälle keräsin hieman (pakaste)marjoja ja jäätelöä.Lopuksi lisäsin hyvin vaahdotetun valkuais-sokerivaahdon (joka kyllä pysyi purkissa vaikka sen käänsi ylösalaisin, näinhän täytyy olla).Uunissa, 250c, hetki ja sitten herkuttelemaan.ps. Annoskoon ongelmana oli itsellä jäätelön liika sulaminen. Tämän vuoksi varmaan valmistus tapahtunee yleensä isona kakkuna esim. valmiin torttupohjan päälle.

Yksi kommentti

  1. Anonymous kirjoitti:

    Olennaista on eristää jäätelö riittävän paksulla ja mahdollisimman huonosti lämpöä johtavalla uunivuoalla ja marengilla kauttaaltaan, jotta se ei lämpene niin paljon. Asiaa varmasti helpottaa mitä isompi pala jäätelöä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *