Hae
My Project Is Me

Mitä tulikaan luvattua?

Moikka,

Kuinka moni tekikään eilen jonkinasteisia lupauksia? Minä ainakin. Entä kuinka monen lupaus liittyi jollain tapaa terveellisempään elämään? Täällä ainakin. Mitään maatamullistavia lupauksia, tai lupauksia tyyliin ”en enää koskaan, ikinä, milloinkaan” ei ehkä kuitenkaan kannata tehdä. Ja vaikka kuinka sanotaan että positiivinen lupaus kantaa hedelmää pidemmän päälle kuin negatiivinen, liittyy omani ehkä enemmän tuohon negatiiviseen.

Minun lupaukseni on siis vähentää herkuttelua, joka näin joulupyhinä on varmasti tullut monelle tutuksi. Omalla osallani olen rehellisen aidosti sitä mieltä että terveellisempi ja monipuolisempi ruokavalio antaa energiaa ja saa olon muutoinkin tuntumaan hyvältä. Niinpä siis, herkuttelen vähemmän koska näin ne satunnaiset herkut maistuvat tuhat kertaa paremmalle ja oma olo on parempi.

Helpoin tapa on tietysti hankkiutua eroon kaikesta kotona olevasta turhakkeesta. Meillä lähtöpassit saa tämä määrä suklaata:

Jo tavaksi juurtuneita muutoksia ovat olleet
– kasviksia/salaattia joka aterialla
– riittävä veden juominen
– säännöllinen liikkuminen

Pienillä päätöksillä päivässä eteenpäin seuraavan 365:n kappaleen verran.

32 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Huh ku on paljon suklaata! : D Mistä tuo kaikki on kertynyt? Niin ja hyvää uuttavuotta1

  • Siru kirjoitti:

   Niinpä, mistä tuo määrä suklaata ja vielä noin paljon samoja laatuja?? Minä haluan ne. ;)nimim. kesäkuntoon 2013

  • jennie kirjoitti:

   Sitä nyt on vähän kertynyt.. Ja syy miksi juuri nuo, koska kumoikaan meistä ei varsinaisesti välitä kyseisistä mauista (vähäinen Marabou on asia sitten erikseen..)

  • Anonymous kirjoitti:

   Voi vitsit, mulla ei ikinä ehtisi kertyä noin paljon suklaataa kaappiin… Ja miten joku voi sanoa, ettei tykkää jostain tietystä suklaamausta.. mulle kelpaa kaikki Fazerin ja Maraboun suklaat 🙂 🙂 T: J.

 2. Elina kirjoitti:

  Samaa ihmettelen minäkin, ja samoja laatuja monia!:D Oikein hyvä lupaus sulla!

 3. Kiiperi kirjoitti:

  Jos kehtaisin, laittaisin sulle mun osoitteen ettei hyvät suklaat hukkaan mene ;)Vaikka itseasiassa makeakiintiö on tullut mullakin täyteen ihan itekseen, ilman lupauksia. Se tapahtui heti joulun jälkeen. Hyvää uutta vuotta ja onnellista odotusta sinulle.T: Kiiperi rv16+5

 4. Outi kirjoitti:

  Ilmoittaudun lukijaksi, blogiasi olen lukenut jo viime keväästä asti. Itse olen juuri aloittanut oman blogin pitämisen, tavoitteena on saada kroppa kuntoon ennen kevään kolmekymppisiäni! Hui mikä määrä suklaata ja ihailtavaa itsekuria että ovat jääneet syömättä!

 5. Jemi kirjoitti:

  voi apua, ite alotin just herkkulakon joka kestää fb:n laittamani herkkulakkotilan tykkäyksien mukaisesti 35 päivää näillä näkymin… Kyllä mä olisin pulassa jos meillä olis tuommonen määrä suklaata 😀 Huh, nam.

 6. Anonymous kirjoitti:

  Hui, minne tuo suklaa on siis menossa? 😀

 7. sawa kirjoitti:

  Olen jo pidemmän aikaa seuraillut blogiasi, mutta harvemmin kommentoinut.. Ihailtavaa itsekuria kun tuollainen määrä suklaata päätyy pois eikä sinne parempiin suihin! Mä jätin tältä vuodelta ne jokavuotiset uuden vuoden lupaukset väliin mutta kuitenkin tavoitteena päästä takaisin omiin mittoihin raskauden jäljiltä (meidän neitikin jo kuitenkin yli vuoden vanha:D) !

  • jennie kirjoitti:

   No mutta tuossahan on tavoitetta, tai lupausta kerrakseen 🙂 Niin se aika vaan rientää, lapisista sen huomaa vielä herkemmin..

 8. Crunches not Cookies kirjoitti:

  HAHAA, ihan kaameet kasat! Täällä aloitettiin Herkutom Tammikuu ja luvattiin vetää 250 treeniä tänä vuonna kun viime vuonna meni toi 200 rikki niin helposti. Ja karkkilakkoilua varmaan taas tonne kesään saakka, se on niin vakio niin en ees aattele sitä enää. Ihanaa päästä takas normaaliruokiin pyhien jälkeen ni sit taas jaksaa paremmin!Hyvää uutta vuotta 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Pitäisiköhän itsekin pitää pesunkestävää treenipäiväkirjaa niin saisi ensivuodelle tuon tavoitemäärän laskettua? Kuulostaa niin hienolta 🙂

  • Crunches not Cookies kirjoitti:

   Se on kyl niin kiva seurata kuinka paljon on saanut aikaseks. Viime vuonna mulla oli alkuvuodesta sellanen motivaatio juttu et laitoin joka treenin jälkeen yhden euron säästöpossuun ja sit kun tuli 100 täyteen ni ostin hienot farkut 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Aina vain paranee! Taidan tästä kehitellä itselleni jonkin tavan.. joko treenikertoihin tai treenitunteihin liittyen.

 9. Henna kirjoitti:

  En tehnyt lupauksia, tein tavoitteita: Helsinki City Runin puolimaraton ja Tukholman maraton, molemmissa maaliin omin jaloin. Painoa pois muutama kilo ja samalla lisää kiinteyttä kroppaan. Elämästä nauttiminen, keskittyminen siihen mikä on hyvää ja hyvin sekä siihen, minkä paremmaksi muuttumiseen voin itse vaikuttaa. Tavoitteita siksi, että niitä on helppo pysähtyä tarkistamaan ja tarvittaessa muuttaa ja lisätä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ja ensivuonna lupausten sijaan keskityn minäkin tavoitteisiin, aivan mahtava oivallus Henna 🙂

 10. Eikku kirjoitti:

  Onpa kertynyt aikamoiset kasat suklaata! Itselläni tavoitteena on mm.:- keksien, karkkien, suklaiden yms. herkkujen syönti vain joka kuukauden viimeinen päivä (ehkä jouluna tästä voi lipsua). Nyt tuli etenkin päättyneen vuoden joulukuussa syötyä lähes jokainen päivä jotain sokeriherkkua.- 100 kuntosalitreeniä. Palasin vasta tämän vuoden heinäkuussa salitreeneihin, jotka jäivät tauolle selkäkivun vuoksi 2011 syksyllä, ja treenejä ehti kertyä 74. Aion kuitenkin panostaa myös juoksuun tänä vuonna, joten sata kuntosalitreeniä on minulle ihan hyvä tavoite. Jos näyttää siltä, että sen saavuttaminen ei vaadi mitään, niin tarkistetaan tavoitetta matkan varrella.- Lisäksi tavoittelen sitä, että vetäisin ylätaljasta ja takakyykkäisin vähintään oman painoni vuoden loppuun mennessä, sarjapainoina siis. Kyllä ne varmasti ykkösinä menisivätkin jo ihan helposti, ellei jopa kakkosina tai kolmosinakin.

 11. Aino kirjoitti:

  Apua, miten tuollanen määrä suklaata voi säilyä jollain kaapissa? 😀 Mä syön herkut aina heti jos niitä ostan, heh!Ja mä lupasin lopettaa kokonaan mun epäsäännöllisen säännöllisen tupakoinnin 🙂 Siinä on lupausta kerrakseen!

 12. Anonymous kirjoitti:

  Jos ei riitä ottajia, niin otan suklaat vastaan 😀

 13. stiia kirjoitti:

  Mullakin alkoi vuoden vaihduttua taas ”normaali elämä” ja herkuttelu saa jäädä. Tehostarttina kuukauden herkkulakko, jonka jälkeen voi syödä hyvää silloin kun tuntuu siltä (eli luultavasti ei kovinkaan usein). Mun edellinen ”projekti” alkoi hyvin ja kestikin hyvin 3 kuukautta, elämä hymyili ja kiloja tippui muutama siinä ohessa (haussa oli lähinnä hyvä olo, ei laihdutus). Mutta sitten jouduin viikoksi sairaalaan, minut leikattiin ja päälle annettiin kuukauden liikuntakielto, sitten sain liikkua reilun kuukauden normaalisti, kunnes teloin jalkani niin pahasti, että liikuin 2 viikkoa kepeillä ja siitä 5 viikkoa en voinut oikeastaan tehdä muuta liikuntaa kuin kävellä ja treenata yläkroppaa. Nyt jalka alkaa olla suht ok, mutta harrastamani joukkuelajit vielä mietityttävät, en haluaisi rikkoa jalkaa uuudestaan. Ja arvata saattaa, että siitä sairaalareissusta se herkuttelu sitten lähti.. mikään ei maistunut, joten kaikki yrittivät saada minua syömään edes jotain ja se jotain oli stten jotain kaloripitoista, jotta ei tarvinnut syödä määrällisesti niin paljoa :/Toivottavasti tämä vuosi alkaa paremmin, eikä tarvitsisi enää kärvistellä erilaisten vammojen kanssa! 🙂 🙂

  • jennie kirjoitti:

   No sinulla on kyllä ollut kaikenmoista mutkaa matkassa mutta toivotaan todella että tämä vuosi lähtee paremmin käyntiin!

 14. Anonymous kirjoitti:

  Mistä noin paljon teidän makuun ”epäsopivaa” suklaata on kertynyt? Oletteko itse ostaneet vai onko teillä kenties paljon mieltymyksiänne tuntemattomia ystäviä, jotka yrittävät lihottaa teitä salakavalasti?? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *