Hae
My Project Is Me

Maanantailukupohdintoja

Moi,Lyhykäisyydessään viime viikosta että kertaakaan en perinteistä salia tehnyt vaan tyydyin nimenomaisesti, jo muutamaankin otteeseen mainitsemaani, pitkiin toistomääriin pienillä painoilla ja siinä sivussa sykettä nostavilla spurteilla. Lisäksi tuli jonkin verran kävelyä sekä yksi pyöräilylenkki ja Piloxingi.  Toissaviikkoisesta ärripurriolosta ei ollut tietoakaan ja takana olikin kaikin puolin hyvä viikko. Se että viikonloppuna vietti aikaa edes hitusen oman lähiympäristön ulkopuolella sai viikonlopun tuntumaan tavanomaista pidemmältä vaikka säässä olisikin ollut toivomisen varaa.

Pitkästä aikaa mukaan mahtui myös yksi täysin liikuntavapaapäivä, lauantai. Kaikki tekemäni ”salitreenit” kirjasin jumppana, aivan kuten sunnuntain Piloxingin.  Joku on näköjään jo ehtinyt kannustaa näitä minun tiistaisia työpyöräilyjäni, jee 🙂
Omaksi onnekseni hoidin siis elämäntapamorkkikseni (sen ärsyttävän tunteen kun projektiin tuleekin joku mutka) moitteetta ja jatkoin kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Monilla, itseni mukaan lukien, on tapana (tai on ainakin ollut) helposti piiskata itseään tavanomaista rankemmin tällaisten repsahdusten jälkeen. Tämä saattaa aiheuttaa sen että vedetään liian tiukalla dieetillä ja sen jälkeen taas sorrutaan ja sama homma tapahtuu uudestaan ja uudestaan. Tästähän ei seuraa mitään hyvää.
Toinen mistä ei välttämättä seuraa mitään hyvää, on vaakalukemien tuijottaminen. Olen aiemminkin kirjoittanut näistä muistakin seurantamittareista ja niihin voit tutustua tarkemmin täällä.

Itsehän seuraan kuukausittain näitä muita mittoja ja vaakaa viikoittain. Viimeaikoina olen kuitenkin alkanut pohtia tekisinkö saman tempun kuin osa lukijoistani, eli heittäisin koko vaa’an menemään. No ehken ihan menemään mutta jättäisin seurannan kuukausitasolle. Tämä varsinkin kun tavoitteena on oikeasti kasvattaa lihasmassaa, niin ei se vaakalukukaan voi samana pysyä ja huomaan hätkähtäväni ihan turhaan jostain pienestä muutoksesta. Tämä taas aikaan saa minun pienessä päässäni ajatuksia että pitäisikö vähän vähentää kaloreita ja siinä voi sitten heittää hyvästit niille havitelluille lihaksille.

Kuva kesäkuun 2012 alusta

Nyt kuitenkin vielä maanantaipainoa eli 54,2kg. Mitäs sanotte -haittaako jos jätän  painon seurannan kuukausitasolle?

16 kommenttia

 1. Terveytensähoitaja kirjoitti:

  Ihan itsesi kanalta ehkä parempikin jättää se kuukausitasolle. Vaaka ei nimittäin kerro juurikaan kun sinulla on jo rasvaprosentti alhainen ja jos haluat lisää lihasmassaa se näkyy väkisinin painon nousuna, mutta ennemmin kannattaa ottaa kuvia, sillä niistä näet itsekin ettet ole lihonut, vaan saanut lihasta =)

  • jennie kirjoitti:

   Näinhän se menee ja senpä vuoksi ensi maanantaina ei painoa blogin puolella enää näy. Kiitos.

 2. Anna kirjoitti:

  Olen ihan samaa mieltä Terveytensähoitajan kanssa – kyllä peilit ja kuvat näyttävät sen oikean totuuden, vaaka aiheuttaa usein vain ”mörköjä” ja turhia ajatuksia!

 3. Anonymous kirjoitti:

  hei, mikä toi sun ”liikuntapäiväkirja” on ? onko tommonen netissä vai? oon monta kertaa miettiny sitä.

  • Anonymous kirjoitti:

   Vastaan jennien puolesta – se on heiaheia.fi

  • Anonymous kirjoitti:

   myös treenit.net on toimiva harjoituspäiväkirja sivu. Siellä saa erikseen tilastoja omasta liikkumisesta.

  • jennie kirjoitti:

   Täytyykin käydä tutustumassa tuohon treenit.nettiin.Heiaheiaa täytän tosiaan työpaikkani vuoksi kun meillä on siellä meneillään joku kuntokampanja joka huipentuu Elokuun lopussa kuntotestaukseen Vierumäellä.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Heippa! Kiitos tosi ihanasta blogistasi. Olen uusi lukija ja heti olen jäänyt koukkuun lukemisen kanssa. Täältä saan hyviä mietteitä, asioista, joita itsekin pohdin. Olet mielettömän hyvässä kunnossa, se on asia, jota itsekin tavoittelen. (: Mukavaa viikonalkua!

 5. Lintunen kirjoitti:

  Kannatan siirtoa kuukausitasolle (olen jo pidemmänkin aikaa meinannut ehdottaa sitä :D), kun et enää edes laihduta :)Sitä paitsi vaatteet kertovat puntaria paremmin totuuden!

 6. Terhi kirjoitti:

  Juu jätä kuukausitasolle vaan! 🙂

 7. Anonymous kirjoitti:

  Hei Jennie!!Mahtava ja ihana blogi sinulla. Olen nyt jonkin aikaa lueskellut blogiasi ja kahlannut vahoja postauksiasi läpi. Itsellä on projektina takaisin ”omiin mittoihin” tai jopa vähän tiukempaan kuntoon vielä.Painoa on salakavalasti tullut 10 kg!!!! (OMG)liikaa. Inspiroit ja motivoit minua todella paljon. Kroppasi on upea ja vaikutat muutenkin aidolta ja mukavalta ihmiseltä!!Mielestäni voit jättää kyllä painon seurailemisen kuukausi tasolle. Itekin aion eniten luottaa pelin ja mittanauhan sanomaan :)-Heidi-

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos Heidi, Tämän kommentin myötä on aivan mahtava jatkaa kohti loppuviikkoa ja tämänpäiväisiä salitreenejä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *