Hae
My Project Is Me

Sokeriton glögi

Sopivasti näin ensimmäisenä adventtina on hyvä sukeltaa jouluisten makujen maailmaan. Tämä sokeriton glögi ei itseasiassa ole ihan täysin sokeriton vaan se on sokeroimaton. Ero on siis siinä, että tässä ei ole lisättyä sokeria mutta marjan omat sokerit toki mukana ovat. Arkikielessä se on kuitenkin jokseenkin samaa asiaa, eikä isossa mukillisessa sokeria itseasiassa ole edes yhden sokeripalan vertaa. Valmiissa perusglögissä sensijaan on sokeria on 9-10:n palan verran kun annoskoko on 3dl. Samalla kun sokeria tulee nautittua vähemmän, myös turhaa energiaa tulee saatua vähemmän – mausta tinkimättä.

sokeriton glögi

 

Sokeriton glögi

Sokerittomaan glögiin tarvitset:

  • sokeroimatonta mustaherukkamehutiivistettä
  • glögimausteseosta (saa valmiina kaupasta)

Kuumenna vedenkeittimessä vesi ja laimenna sillä mehutiivistettä suoraan mukiin. Nappaa teesiivilään glögimausteet ja anna makujen liueta kunnes mehusta tulee juomalämmintä. Poista siivilä ja nauti. Makuvariaatioita saa pohjamehua vaihtelemalla ja huomasinpas ravintoarvoja googlettelemalla että löytyy myös valmiita sokeroimattomia glögejäkin, ainakin Valiolta.

sokeroimaton glögi

 

Kurkkaa myös vanhemmat jouluaiheiset herkkupostaukset

Jouluinen tuorepuuro

5 +2 Piparkakkuista reseptiä

 

Tai virittäydy jouluntunnelman näiden postausten avulla

Joulukoristeistaan kuulu: Villa Weiste

Tunnelmallinen Koiramäen Pajutalli

Ei muutakuin hyvää joulunodotusta, kirjaimellisesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.