Hae
My Project Is Me

Ihan perusruokaa

Moi,

Ajattelin taas vähän valottaa tämän perheen arkiruokailuja, jotka eivät varmaankaan poikkea millään lailla perusmassasasta. Toisinaan sitä hakee hieman luksusta elämään ja panostaa enemmän mutta lähtökohtaisesti silloinkin avainsana on helppo ja yksinkertainen sekä yleensä myös nopea. Vaikka lähtökohtaisesti jokainen pääateria on salaatti+proteiinilähde+hiilihydraattilähde niin pyrin hakemaan vaihtelua käyttämällä erilaisia mausteita sekä tietysti eri raaka-aineita.

Chili con Carne

Kasvisraasteella höystetyt jauhelihapihvit
Maustettua halloumia
Luumut pehmentämässä halloumin suolaisuutta
Broilerikiusaus kasvissuikaleilla
Savulohisalaattia paistetuin perunoin

Se miten nämä annokset eroavat painonpudotusajoista, löytyy enimmäkseen hiilariosastolta. Vaikken niitä painoa pudottaessani kokonaan koskaan karsinut tai tarkoituksenmukaisesti vältellyt niin joudun myöntämään että niiden rajoittaminen toimi itsellä. En siis koskaan laskenut niiden määrää ruokavaliossani mutta en välttämättä myöskään syönyt niitä jokaisella lämpimällä aterialla tai ainakaan niin paljon tai usein kuin nyt. En siis myöskään sanoisi että määrät ovat aivan hurjia tälläkään hetkellä mutta siinä missä syön nyt aterialla vaikka kaksi perunaa, oli se ennen yksi tai ei yhtään. Ja siis hiilihydraattilähteellä tarkoitan tässätapauksessa pastaa/perunaa/riisiä tai muuta vastaavaa lisuketta pääaterialla – en kasviksia, joita olen aina syönyt, perunaa lukuunottamatta, täysin rajoittamatta.

4 kommenttia

 1. Monna kirjoitti:

  Namnam halloum!! <3Tuota kasvisraastetta pitääkin kokeilla joskus lihapullien sekaan! Kiitos ideasta! 🙂

 2. hmmm kirjoitti:

  Nam! Kuvien perusteella mä voisin tulla teille joka päivä syömään :)Halloumisalaatin ja jauhelihapihvien tarkempi sisältö kiinnostaisi…

  • jennie kirjoitti:

   Tervetuloa! Tuossa salaatissa nyt on milloin mitäkin kaapista sattuu löytymään mutta pihveissä oli jauhelihan ja mausteiden lisäksi raastettuna ja itketettynä sipulia, porkkanaa ja palsternakkaa. Ei korppujauhoja enkä muistaakseni laittanut kananmunaakaan ja pysyivät ihan hyvin kasassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.