Hae
My Project Is Me

Mitä söin tänään

Pitkästä aikaa ajattelin jakaa yhden päivän ruokailut kanssanne.Teen tämän vähän toiseen tapaan kuin aiemmin ja olen keräänyt alkuviikon ruokailuni esimerkeiksi kuvin.  Kaunistelemattomana, sellaisena kuin ne olivat.

Aamupaloista osa syötiin kotona, osa työpaikalla ja yhteen aamuun mahtui mukaan erillinen työpaikan tarjoama aamiainen – arvannette mikä se on 😉 Muutoin kuvissa näkyy rahkaa lisäokeroimattomalla muromyslillä sekä puuroa.

aamupalat

Lounaat työpaikalta, kotoa kannettuna. Kahtena päivänä broileria eri muodossa sekä kurpitsakeittoa leivän kera.

lounaat

Alla näkyy väli/iltapaloja, joista ei ihan joka päivänä tullut kumpaakin nautittua kun ei ollut mukamasti nälkä. Melko monessa kuvassa on esillä rahkaa.

collage

Kotona syödyt lämpimät ruoat eli päivälliset. Muutama erilainen keitto sekä broileria kvinoan kanssa.

päivälliset

 

Ja sitten se, mikä ei kuulunut suunnitelmiin. Suklaata ei tainnut riittää ihan tuo yksi pala.. Molemmat maanantailta.

collage_1

 

Pois kuvista olen jättänyty juodut kahvit, teet ja vedet. Niin ja purkan, jota usein syön lounaan jälkeen. Kuvien perusteella voisi sanoa että täällä ei ainakaan maidotonta ruokavaliota tällä hetkellä harjoiteta. Mitään erityistä fitnessruokaa tämä alkuviikko ei ole tarjonnut mutta perusjärkeviä vaihtoehtoja, noita maanantaina tarjottuja työpaikan herkkuja lukuunottamatta. Tuttuja turvallisia valintoja, ei mitenkään esimerkillisen vaihtelevasti mutta kuitenkin jotain eroa aterioista löytyy. On tämä kuitenkin jo selkeä parannus aikaan, jolloin lounas sekä päivällinen olivat joka päivä samat (aikaa ennen lapsia).

Kysykää, kommentoikaa ja ihmetelkää. Erityisesti jos sieltä löytyy ammattilaisia niin mielenkiintoista olisi kuulla tuomiota, vaikken tässä määriä kertonutkaan.

8 kommenttia

 1. Kissa kirjoitti:

  Moi,
  nopeasti vilkaistuna vaikuttaa siltä, että sä syöt aika vähän ja varmaankin aika proteiinipitoisesti (ja vähärasvaisesti). Ootko koskaan pitänyt ruokapäiväkirjaa, jossa tsekkauttaisit (esim. Finelin Ruokakori-toiminnon avulla), että saat varmasti tarpeeksi ravintoaineita?

  • jennie kirjoitti:

   Olen aikanaan pitänyt ja aina toisinaan tsekkailen vieläkin mutta harvemmin. Rasva on tuolla monessa kuvassa piilossa esimerkiksi avokadon ja öljyn muodossa mutta mitä ravintoaineisiin tulee niin tiedän että esimerkiksi kalan liian vähäisen syönnin vuoksi (korkeintaan kerran viikossa) syön myös Omegat erikseen kuten myös monivitamiinin ja magnesiumin. Eiväthän nämä lisäravinteet koskaan korvaa ruokavaliota mutta tukevat sitä, sikäli jos jotain puuttumaan jää.

 2. Ritchi kirjoitti:

  mun mielestä sun ruokailut näyttää monipuolisilta, rennoilta, herkullisilta ja sellaisilta tasapainoisilta ja sopivan säännöllisiltä, ilman että mennään mihinkään rajoitteisiin tai dieetteihin. sellasia mitä pystyy noudattaa koko elämänsä ajan ja kannattaakin. sulla on vähän samanlainen periaate ruokailujen suhteen kun mulla, kohtuudella kaikkea omaa kehoa kuunnellen.:) ei mulla ainakaan tuu mtn negatiivista sanottavaa:D

 3. TiinaFitfatmama kirjoitti:

  Nää postaukset on kivoja 🙂 ruuat näyttää hyvältä nam:)

  • jennie kirjoitti:

   Nää on – on aina kiva nähdä mitä muilla syödään (ja sisäinen tirkistelijä pääsee valloilleen 😉 )

 4. JT kirjoitti:

  En ole ammattilainen. Mukavan värikkäitä ruokia ja kasviksia on monessa paikassa, mistä plussaa. Äkkiseltään kiinnitin eniten huomiota siihen, että ruoista suhteessa aika iso osa on puoliksi tai melkein kokonaan ei-pureskeltavia: tarkoitan esim. sosekeittoja, rahkaa, pirtelöitä ja peruspuuroa (pureskeltavat sattumat näissä ovat tietysti poikkeus). Ainakin itselläni pureskelu on iso osa ruoan nautinnollisuutta ja ”nielemällä alas menevä ruoka” ei tuo yhtä suurta tyydytystä -> tulee helposti syötyä muuta tai ns. vielä vähän jotain päälle tai sitten suhteessa enemmän. Mutta sulla tietenkään ei välttämättä näin ole.

  • jennie kirjoitti:

   En ole itseasiassa koskaan kiinnittänyt huomiota tähän seikkaan, siis siihen että onko olo täydempi pureskellun ruoan jälkeen kuin tällaisen ”nieltävän”. Sensijaan olen huomioinut että lämmin ruoka pitää aina kylläisenä pidempään kuin kylmä. Täytynee ihan mielenkiinnosta jatkossa kiinnittää huomiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.