Hae
My Project Is Me

Kävin pitkästä aikaa vaa’alla

Kävin todella pitkästä aikaa vaa’alla tämän viikon maanantaina.

Jos yhtään tunnet historiaani, niin tiedätkin ehkä että vaakalukeman seuraaminen on ollut välillä hyvinkin intensiivistä. Ihan blogini alkuaikoina kävin vaa’alla viikoittain, aina maanantaiaamusta ennen aamupalaa tai aamukahvia. Viimeksi olen viikkosyklillä seurannut painonmuutosta keväällä 2021 ja dokumentoinut etenemistäni täällä. Viimeisin taulukkoon kirjattu painolukema on huhtikuun alulta 2021 eli jo hyvän tovin olen touhunnut ilman painon tarkkaa seurantaa.

pitkästä aikaa vaa'alla

Kannattaako vaakalukemaa seurata

Laihduttaessa painonseurannalle on minusta moniakin hyviä syitä. Ihan ensimmäiseksi pienenevät luvut motivoivat ja motivoituneena sekä onnistumisen iloa tuntiessa on harvinaisen helppoa ja mukavaa jatkaa matkaa.

Toinen mistä on paljon puhuttu viimeaikoina, on manifestointi. Lyhyesti selitettynä manifestointi tarkoittaa että sitä saa mitä tilaa. Ja näinhän se usein on, että kun on päättänyt itselleen jonkin tietyn tavoitteen, vaikka sitten jonkin tietyn painolukeman, niin yleensä sitä alkaa tehdä sellaisia asioita mitkä vievät kohti asetettua tavoitetta.

Vaakalukeman seuraamisesta olenkin kirjoittanut useampaankin otteeseen, muun muassa täällä.

Vai kannattaako vaaka jättää omaan arvoonsa

Vaikka vaakalukeman seuraamiseksi monia hyviä syitä onkin, niin en ole sitä itse tehnyt enää pitkään aikaan. Kuten vanha sanontakin kuuluu, on vaaka hyvä renki mutta huono isäntä ja siinä vaiheessa kun sen tuloksista alkaa murehtia liikaa, on vaaka parempi jättää omaan arvoonsa. Näin kävi myös minulle.

Kun vaa’an lukemissa ei tunnu tapahtuvan muutosta alkaa helposti turhauttaa ja kun alkaa turhauttaa, ollaan jo vähän hakoteillä hyvän olon etsimisen suhteen. Painonmuutos ei tosiaan ole mikään ainoa oikea etenemistä seuraava tapa ja sen lisäksi kannattaa olla myös muita mittareita; Miltä tuntuu; Onko vaatekoossa tapahtunut muutosta; Onko oma kunto parantunut; Oletko oppinut uusia terveellisempiä elämäntapoja? Muutosta voi tapahtua, ja tapahtuu, vaikka vaaka ei sitä osoittaisikaan.

Lisää ajatuksia aiheesta täällä

Kävin pitkästä aikaa vaa’alla

Kuten kuitenkin kirjoitettu, kävin pitkästä aikaa vaa’alla tämän viikon maanantain 3.1.2022. Vaaka näytti 70,7kg ja sehän on lähestulkoon sama tulos kuin vuosi sitten tammikuussa. Isossa kuvassa voisi siis ajatella, että painoni on pysynyt kokonaisen vuoden suunnilleen samassa mikä tarkoittaa melkoista onnistumista painonhallinnan kannalta. Toki, on ollut ajankohtia, kun se on ollut jonkin verran vähemmän (taulukkoon kirjattujen lukemien mukaan) mutta ainakaan se ei ole noussut niihin suurimpiin lukemiin noin 75:n kilon paikkeille. Muutaman kilon painonvaihtelu, mitä minullakin tässä vuoden aikana on ollut, menee mielestäni normaaliin painonvaihtelun piikkiin riippuen kehon nestemäärästä jne. Kuten siis sanottu isossa kuvassa koen suurta onnistumisen iloa siitä, että painoni on pysynyt koko vuoden noin 70:n kilon tietämissä.

Mutta miten tästä eteenpäin? En rehellisesti tiedä. En tiedä, tulenko käymään vaa’alla taas aktiivisesti vai en mutta sen tiedän, että jatkan säännöllistä harjoittelua joulukuun herkkukuukauden (ja pitkään jatkuneen työstressin) jälkeen palaan taas kohti terveellisempää ruokapyramidia.

Ja loppuun vielä hyvää tätä vuotta, onhan tämä minun vuoden 2022 ensimmäinen postaukseni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.