Hae
My Project Is Me

Ruokailuja kerrakseen

Moi,


Hyvin alkanut viikko muuttui sitten tiistaina ihan merkittävästi ainakin ruokavaliota tarkasteltaessa. Aamusta kaikki alkoi paremmin kuin hyvin ja pääsin poikkeuksellisesti jopa salille. Salitreenikin oli onnistunut ja jalkapäivänä alakroppa sai todellakin kyytiä. Normaalisti en tiistaisin salilla pääse käymään työpäivän poikkeusaikataulujen vuoksi. Nyt oli kerrankin poikkeama parempaan suuntaan koko päivän kestävän palaverin muodossa.  

Hyvä aamutreeni toi tietysti mukanaan terveen ruokahalun ja palaveripöydän sämpylät houkuttivat minut kummasti luokseen. Yhdessä ei tuntunut olevan ihan tarpeeksi vaan vielä jäi hienoinen nälkä, niinpä otin toisen.  Niin ja treenin jälkeen olin siis jo nauttinut palautusjuoman.

Lounaaksi päädyimme Casa Largoon, jossa otin salaattia manchego-juustolla sekä valkosipulikanalla. Lisäksi salaattiin kuului marinoituja kasviksia sekä salaattipohja sekä tietty leipää.

Iltapäivällä palaveripöytää piristivät tuoreet hedelmät.

Tähän asti ei kuulosta kovin pahalta (kuitenkaan) vaan lähinnä olosuhteisiin nähden ihan hyvältä. Kerrottakoon vielä että join palaveripäivän aikana myös ihan normaalisti vettä (noin 1,5l).Seuraava ruokailuvaihe oli sitten ehkä se täydellinen lopetus päivälle. Olimme nimittäin hyvän ystäväni kanssa varanneet pöydän Namu Food&Loungesta. Kyseessä oli eräänlainen viisi eri ruokalajia sisältävä tasting-menu.

Namun ravintolapuolen ideologiana on tarjota korkeatasoinen aasialainen makuelämys. Tarjonnasta vastaavat tunnetut aasialaisen keittiön mestarit ja ideologiaa on ammennettu Nobu-ravintoloista. Suoraan ravintolan verkkosivuilta poimittuna Nobu-ravintoloiden filosofia tarkoittaa  että estetiikka ja ilmapiiri perustuvat useamman aistin hemmottelulle. Tämä toteutus kyllä näkyi niin miellyttävänä ympäristönä, sekä elämyksenä ja henkilökunnan ammattitaitona. Pakko erikseen vielä todeta erinomaisesta asiakaspalvelusta, jollaiseen ehkä suomessa harvemmin törmää.

Menu sisälsi seuraavat ihanuudet: Lämpimiä soijapapuja, Vihreää currykeittoa sekä marinoituja jättikatkarapuja, lohta wasabimarinoidulla salaatilla, ylikypsytettyä porsasta sekä parsakaalia kastikkeessa, suklaata ja vadelma-sake sorbettia.

Ravintolan hämäryydestä johtuen kuvista ei oikein tahtonut tulla mitään, jotenlopetin kuvaamisen heti näiden ensimmäisten annosten jälkeen.


Loppujen lopuksi siis suunnilleen näin:

06.00  Rahka, mehukeitto, leseet
08.00  Palautusjuoma
09.00  Kaksi sämpylää
12.00  Kana- juustoslaaatti, leipää
14.30  Hedelmiä
17.30  Nobu (viisi pientä, hyvää, rasvaista, suolaista ja mahtavaa)
21.00  Suklainen proteiinipatukka

Hyvä ruoka, parempi mieli.

4 kommenttia

 1. Zeetah kirjoitti:

  Kuulostaa ihanilta nuo ruuat, varsinkin kun tykkään tosi paljon aasialaisesta. Jos mahdollista, kannattaa kokeilla myös Farang-ravintolaa, sieltä saa herkullisia ja eksoottisia makuyhdistelmiä myös:)

 2. vanilladream kirjoitti:

  Moikka!:)Tuli tässä mieleen, kun itsekin syön usein rahkaa mehukeitolla, niin kuinka paljon laitat mehukeittoa? itse olen laittanut josksu 100g, mutta tuntuu, että koko rahka ”lilluu” nesteessä…eli laitatko sinä maun vuoksi vai reilummin? :DMittaatko leseiden määrän vai laitatko vapaalla kädellä?:)Olisin kysynyt vielä, että onko sinulla jokin tietty keitto, mitä syöt illalliseksi? Esim. teetkö kasvissosekeitto tms.?Sun blogi on aivan ihana ja on ihanaa löytää aina uusi postaus!!!:D-pupu

  • jennie kirjoitti:

   Itse tykkään enemmän kiinteästä rahkasta, eli enemmän mk on mukana vain maun vuoksi vaikka toki tässäkin sattuu poikkeuksia. Myös leseet tai muut mahdolliset lisukkeet mittautuvat mukaan vapaalla kädellä. Jos leseitä ei ole tottunut syömään kannattaa aloittaa varovasti. Tuo iltakeitto vaihtelee eli teen milloin mitäkin mutta aina isompia annoksia niin että se on sitten se sama useampana päivänä. On ollut kalakeittoa, kanakeittoa, kasviskeittoa, paprika-omena-keittoa ja nyt linssikeittoa. Samoin nuo salaatit vaihtelevat. Yritän tosiaan näillä pääruoilla hakea sitä veihtelua ruokavalioon välipaloja enemmän. Ja mitä blogiin tulee niin mukava kuulla että tykkäät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.