Hae
My Project Is Me

Vaunujumppaa

Taapero- ja vauvajumppa on varmasti jokaiselle äidille (ja isälle) tuttu ainakin terminä. Vauvajumpan aloittamista suositellaan vasta kun vauva osaa kunnolla kannatella päätään mutta todellisuudessa vauvan kanssa voi treenata jo vastasyntyneestä alkaen – kunhan vain välineet ovat kunnossa (vauvalla). Jokaiselta löytynee vauvalle vaunut, joissa pienokainen voi nukkua turvallisesti. Monet vauvoista nukkuvat tavattoman hyvin raittiissa ulkoilmassa ja pienessä liikkeessä, jota vaunuja työntäessä tapahtuu. Jo pelkkä kävely vaunujen kanssa on liikunnallisesti hyväksi vanhemmalle mutta niiden kanssa voi kävelylenkin ohella tehdä paljon muutakin.

P1180452

Kaikki mahdolliset kyykyt ovat oiva tapa nostattaa sykettä hieman enemmän. Työntöaisaa säätämällä voi kyykkäilessä samalla tarvittaessa heijata vaunujakin edestakaisin. Ja jos kunto vain sallii niin kyykkyhypyillä sitä sykettä vasta saakin nostettua.

P1180455

P1180457

Ylämäessä voi antaa ojentajille kyytiä ottamalla työntöaisasta kapean otteen ja tönäisemällä vaunut eteenpäin. Kun vaunut palaavat takaisinpäin niin jarruttaen palauttaa kädet takaisin alkuasentoon ja tönäisee taas matkaan. Otetta leventämällä saa tuntumaa rintalihakseen.

Paikallaan ollessa erilaisilla jalannostoilla saa mukavaa tuntumaa pakaralihakseen. Jalkaa voi nostaa  suorana tai koukussa taakse ja sivulle. Liikkeessä hallittu työstäminen on erityisen tärkeässä asemassa tai muuten tästä tulee vain kevyttä jalan heittelyä. Varpailleennousulla taas saa pohkeisiin poltetta.

P1180462

Ja eikun liikkeelle!

3 kommenttia

 1. niini kirjoitti:

  Nykyään suositellaan ettei äiti hyppisi saatijuoksisi ennen kuin vauva on puoli vuotta. Tämä johtuu lisääntyneestä kohdunlaskeumista. Kannattaa tarkistaa nykyiset suositukset tai kysäistä neuvolasta. Nämä suositukset kun muuttuvat muutaman vuoden välein. Vähän niinkuin soseiden maistelua suositellaan aloitettavaksi jo 4 kk ikäisenä.

  • jennie kirjoitti:

   Hyvä että mainitsit, tähän itseasiassa viittasin tuolla tekstillä ”Ja jos kunto vain sallii” mutta sen olisi toki voinut ilmaista selkeämmin. Kiitos maininnasta ettei johda harhaan muita 🙂

 2. ML kirjoitti:

  Kiva, ja itselle taas ajankohtainen aihe! Tätä on harrastettu esikoisen kanssa aikoinaan! Treeneihin (tai pelkkään kävelyynkin) hain hieman vastusta nilkkapainoista, suosittelen muillekin kokeilemista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.