Suolaiset bataattimuffinit
Tämä muffini on oikeasti kuin pieni kasvispiiras – siis huomattavasti maukkaampi kuin mitä voisi olettaa pelkän ainesosaluettelonsa perusteella. Itselläni on hieman erikoinen suhde bataattiin sillä en erityisesti välitä sen mausta perunan sijaan, esimerkiksi ranskalaisina. Silti, tasaisin väliajoin teen siihen tuttavuutta ja on olemassa reseptejä, joissa se toimii täydellisesti. Tässä yksi niistä.
Resepti on alkujaan Jamie Oliverin kirjasta Arjen superruokaa, joka on muutoin pitkästä aikaa yksi sellainen kokkailukirja joka on yllättänyt positiivisesti. Reseptistä syntyy noin 12 isohkoa muffinia.
Batattiimuffinit Jamie Oliverin hengessä
600g kuorittua bataattia
4 kevätsipulia
6 kananmunaa
3rkl raejuustoa
4dl täysjyvävehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
50g parmesania
(siemeniä koristeluun)
Raasta bataatti sekä pilko sipulit ja lisää kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat ja lisää raejuusto, jauhoseos sekä osa raastetusta parmesanista. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Jaa taikina tasaisesti kevyseti öljyttyihin muffinivuokiin. Ripottele päälle loput parmesaniraasteesta ja mahdolliset siemenet. Paista 180c uunin keskitasolla noin 35-45min.
ps. Jamien ohjeessa on lisäksi myös chiliä, jota hän lisäsi taikinaseokseen sekä pinnalle koristeeksi.