Hae
My Project Is Me

Lasten ehdoilla laihduttaminen

Olen julistanut tuossa sivussa olevassa blogin esittelytekstissä laihduttavani lasten ehdoilla. En ehkä kuitenkaan koskaan ole avannut, että mitä se oikeastaan edes tarkoittaa – vai tarkoittaako yhtään mitään. Lapsethan eivät missään nimessä ole este laihtumiselle. Eivät välttämättä myöskään hidaste tai myöskään mikään ihmelääke laihtumisen takeeksi. Ne ovat yksi osatekijä siinä missä koko muukin elämä ja sen palaset.

Lasten ehdoilla laihduttaminen tarkoittaa minulle sitä, ettei oma laihdutusurakkani vaikuta heihin millään tavalla. Jos puhutaan yleisestä jaksamisesta ja vireystilasta, ei se, että laihdutan (kulutan enemmän energiaa kuin saan) saa tehdä minusta kiukkuista tai väsynyttä. Minulla täytyy riittää energiaa myös perheen kanssa tekemiseen ja olemiseen.

jumppaa hiekkalaatikko

Koska tarvitsen energiaa myös muuhun kuin siihen dieettiurakkaan, täytyy energiavajeeni olla maltillinen. Tämä näkyy ennen kaikkea ruokalautasella, joka koostuu aivan samoista aineksista kuin muunkin perheen ruoka. Olen sanonut sen ennenkin ja sanon taas, ei lapsi ihmettele sitä miksi sinulla aikuisena on lautasella suhteessa enemmän salaattia kuin vaikka hänellä. Ei, ihmettelyä tulee siinä vaiheessa, kun siinä lautasella on jotain muuta kuin mitä muut syövät. Ja juuri muunmuassa tästä syystä meillä syödään ihan samaa ruokaa koko perheen kesken.

Lasten kanssa olen hyväksynyt myös sen ettei kaikki vuorokauden tunnit ole enää vain minua itseäni varten vaan jaan omasta vapaa-ajastani osan lasteni kanssa puuhastellen. Hyväksyn samalla myös sen, etten välttämättä saa sovitettua viikkooni viittä aamuaerobista, viittä salitreeniä, paria kehonhuoltotuntia ja muutamaa lempijumppaani. En vaikka toisinaan ehkä haluaisinkin vaan tyydyn vähempään. Joskus pääsen treenaamaan omalla ajalla kunnolla, joskus teen pikatreenin leikkipuistossa tai jotain näiden kahden välillä. En ota stressiä treenistä, tai treenamattomuudesta mutta pyrin suunnitelmallisuuteen ja säännöllisyyteen niiden suhteen.

miira-mari-muukkonen

ei aina niin hohdokasta

En myöskään puhu kotona lasten kuullen laihduttamisestani tai tee siitä muutoinkaan minkäänlaista numeroa. Sitä vain tapahtuu siellä taustalla.Toki, ei laihduttaminen ole perheessä myöskään mikään tabu, mistä ei koskaan voitaisi puhua ääneen. t.

Vaikka toisinaan saattaakin siis vaikuttaa että elämäni koostuu pelkästä laihduttamisesta niin näin ei  suinkaan ole. Samasta syystä on huippua että löysin tuekseni (tai oikeastaan hän löysi minut) ylempänä kuvassakin näkyvän PT Miikun (palvelu saatu), joka osaa samaistua tilanteeseeni ja ymmärtää tämän kaiken. Jos lasten kanssa on jotain oppinut vuosien varrella niin joustavuutta sekä ymmärrystä siihen ettei kaikki aina välttämättä mene kuin suunniteltu. Ja nyt vihdoin, olen tainnut oppia hyödyntämään tätä oivallusta myös laihduttaessa – ja juuri loppujen lopuksi siitä kait on kyse kun puhutaan lasten ehdoilla laihduttamisesta.

lasten-ehdoilla_1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *