Hae
My Project Is Me

Kun ilmat viilenevät,

Tee lämmittää <3

kuva 2(29)

Moi,

Olen vasta viime vuosina alkanut juomaan kahvin lisäksi (ja usein sijaan) myös teetä. Pitkään meni ihan vain yhden teemaun, vihreä tee mintulla, voimin mutta sittemmin makurepertuaarini on laajentunut. Edelleenkään en erityisemmin välitä mustasta teestä vaan kallistun vihreään tai sitten ihan vain yrttiseoksiin, siis ilman varsinaista teepuunlehteä. Paljoa minäkään en vielä tiedä, enkä osaa ehkä osaa tunnistaa oikeasti laadukasta teetä ihan tavanomaisesta mutta hiljalleen kotiin on alkanut kertyä yhä enemmän erilaisia makuelämyksiä erityisesti Clipperiltä sekä Yogi Tea:lta. En mene puhumaan mitään omista lempimausitani sillä ne vaihtelevat ihan fiiliksen mukaan mutta juuri nyt makunsa puolesta Clipperin Detox-hauduke sekä yogi Tean Choco Chili kuuluvat ehkä eniten juotuihin. Ensimmäinen on ihanan raikas ja kirpsakka pienellä häivähdyksellä lakritsaa kun taas jälkimmäisen chilinen loppusilaus yhdistettynä pehmeän kaakaomaiseen makuun on mahtava. Ensimmäisellä kerralla tosin luulin juovani kuravettä mutta niin ne makunystyrät oppivat.

kuva 1(26)

Makuasioistahan ei pidä kiistellä mutta suosituksia otetaan vastaan. Irtoteekään ei ole mahdottomuus vaikka vaivattomuuden vuoksi suosinkin itse pussiversioita. Mitä teemakua minun kannattaisi ehdottomasti kokeilla?

10 kommenttia

 1. Ida kirjoitti:

  Itse suosittelisin muutamia mustia teevaihtoehtoja ainakin kokeilemaan – eihän niistä tosiaan pakko tykätä ole. 🙂 Keisarin Morsian, Tiikerin Päiväuni, Uskollinen ystävä ja Rooibos teet ovat hyviä! Sopivat mainiosti kirjaa lukiessa ”palanpainikkeeksi”. 😉 vihreästä teestä suosittelen Keisarin Maljaa. En ole ikinä juonut niin tuoksuvaa ja suorastaan kaunista teetä!

 2. Nelly kirjoitti:

  Jos oikein haluaa hifistellä niin Kusmi-sarjan teet on ihan luokkansa yli muiden. Ennen ei löytynyt kuin Porvoon Skafferista tai harvoista nettikaupoista (ja Stockmanilta?).Nyt yllätyin kun käytiin risteilemässä Viking linella ja tax-freestä löytyi mieletön lajitelma irtoteepurkeista pussiteihin.
  Tätä kun juo kerran ei kaupan ”teet” enään tunnu teeltä.Maku on ihanan pehmeä ja voisin hyvin tuntea juovansa tätä jossain joogasessiossa.
  Vaikka tee on arvokasta,jokainen kupillinen on sen arvoinen ja kun juon aniharvoin sitä,haluan panostaa priimaan.

  • jennie kirjoitti:

   Noniin, nyt tuli merkki josta en ole kuullutkaan! Todellista hifistelijän tavaraa siis (ja juurikin sellaista jota tällä myyntipuheella haluan EHDOTTOMASTI maistaa). Kiitos siis vinkistä!

 3. Outi Karita kirjoitti:

  Tän hetken mun suosikki on Pukkan Vanilla chai ja Clipperin blackcurrant & Blueberry organic infusion. Suosittelen 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tuota Vanilla Chaita suosittelivat yksi päivä P&S:ssä kun kyselin jotain jouluista makua. Joudun ehkä kokeilemaan (hienoisesta vaniliapelosta huolimatta). Kiitos Outi 🙂

 4. Pauliina.K kirjoitti:

  Omat ehdottomat lemppariteeni ovat Clipperin Detox ja Teekannen mansikka-sitruunaruoho! Suosittelen 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitokset vinkeistä, koska makumme yhtenevät tässä detoxissa niin heti alkoi houkuttamaan tuo toinenkin 🙂

 5. -E- kirjoitti:

  Minäkin olen tykästynyt Clipperin Detox-teehen. Toinen suosikkini on Clipperin apple&ginger. Se on hyvää näin talvi-iltoina kun kuuman juoman lisäksi inkivääri lämmittää mukavasti ja myös piristää. Olen monena iltana hörppinyt sitä töistä pyörällä tultuani ennen kuin jaksan ja tarkenen raahautua takaisin ulos koiran kanssa 🙂

  Pitää ehdottomasti testata muitakin sinun ja kommenteissa mainittuja teelaatuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.