Hae
My Project Is Me

Perus suomituristimeininkiä -Tarina eräästä Tallinnan matkasta

Päiväristeily Tallinnaan lasten kanssa – vaan kuka olisi arvannut että ennen puoltapäivää tämän perheen äiti viilettää kommandona toogassa pitkin laivan käytäviä. Ihan perus suomituristimeininkiä paitsi että minä olin selvinpäin enkä tilanteesta lainkaan mielissäni.

 

Miten tähän tilanteeseen sitten päädyttiin?

Laivan keinuessa yhdelle lapsistamme tuli senverta huono olo että hän alkoi voida pahoin. Hänen, ja minun, ikäväkseni hän oli juonut aika paljon vettä ja minun istuessani hieman kuppimallisessa tuolissa, voitte varmasti vain kuvitella mitä tapahtui. Märkä totuus paljastui minullesiinä vaiheessa kun oltiin päästy jo niin pitkälle että minun oli mahdollista nousta tuolilta ylös. Allani oli suorastaan lammikko ja sitä myöten siis housuni yltä-alta aivan läpimärät. Samoin neulepaitani ja tytön itsensä vaatteet.

Olimme jo melkein maissa mutta näillä vaatteilla ei ollut mahdollisuutta liikkua mihinkään. Käännyin pahanhajuisena, läpimärkänä ja hieman epätoivoisena laivan henkilökunnan puoleen. Mitä voisimme tehdä? Ehdottivat uusien vaatteiden ostamista laivan pienestä putiikista sekä siistiytymistä, mikä ilman hyttiä oli mahdotonta. Tässä vaiheessa haluan jakaa vilpittömät ja julkiset kiitokseni Eckerö Linen henkilökunnalle, joka järjesti meille hytin peseytymistä varten. Tämä ihan aidon oikeasti pelasti meidän matkamme. Kiitos. Peseydyimme siis itse ja pesimme käsisaippualla myös vaatteet, joita ei vettä valuvana luonnollisesti ollut enää mahdollista päälle pukea. Varavaattein en ollut varautunut ja siinä hetken mietittyäni irrotin lakanan täkistä, kiepautin päälleni ja lähdin tekemään vaateostoksia.

Perus suomituristimeininkiä

Huomasin asun herättävän ihmetystä kanssamatkaajien keskuudessa mutta myyjä ei ollut liikkeeseen sisälle astuessasni moksiskaan. Itseasiassa tämänkaltainen taitaa olla laivan henkilökunnalle niin perussettiä että avulias myyjä oletti minun vain kuuluvan osaksi jotain teemaryhmää ennenkuin kerroin tarinani. Siinä vaiheessa mietin että kyllä se henkilökunta tosiaan taitaa nähdä ihan kaikenlaista. Ja niin ne huolella suunnitellut matkavaatteet vaihtuivat lennossa legginseihin ja t-paitaan. Noh, saipahan tyttö Papun vaatteet ja omani näkyvätkin kuvissa.

Olisi mukavaa sanoa että vastoinkäymiset päättyivät tähän mutta samalla reissulla tytön takki tuli myös leikattua hänen päältään pois.  Eli ostimme myös uuden takin pakon edessä. Mutta muutoin oli oikein mukava ja varmasti ikimuistoinen Tallinnan matka.

 

4 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Hui, kaikkea voi tapahtua. Mietin, että jos itselleni olisi käynyt jotain tuollaista, olisinko keksinyt näin hyvää ideaa 🙂 Sitten mietin, että olisinko kehdannut 🙂 Kaikkea voi sattua.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Joku sivusta tarinaani kuunnellut kehuikin minua kekseliäisyydestä 😀 Mutta oli se noloa..

 2. villananna kirjoitti:

  Lasten kanssa sattuu ja tapahtuu … Onneksi laivalla on kaupat.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • myprojectisme kirjoitti:

   No kyllä! Ja kauppojen lisäksi avulias henkilökunta. Ironistahan on se että vielä vähän ennen tilannetta olin sanonut ääneen että ei olla sitten paljon laivalta mitään ostamassa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.