Hae
My Project Is Me

Kehonkoostumusmittauksen tuloksia

Muistatteko kun leikkisästi viime vuoden heinäkuussa kirjoitin aloittavani puolen vuoden superdieetin? Jos ette niin virkistetään hieman muistia. Heinäkuussa oloni oli tukeva, tukala ja turpea – jotain oli tehtävä jos halusin omat energiatasoni ja paremman oloni takaisin.

Lähdin liikkelle välittömästi, ensin yksin ja sittemmin sain avukseni PT Miikun. Miikku loi minuun uskoa silloin kun se tuntui olevan itselläni vähissä ja tsemppasi muutoinkin pitkin matkaa. Palaan vielä omassa erillisessä jutussa ajatuksiini sekä kokemuksiini PT:n avulla tehdystä matkasta mutta tämän tekstin on tarkoitus keskittyä enemmän minussa tapahtuneisiin muutoksiin viimeisen puolen vuoden aikana.

jm_syke

Kun Miikun kanssa aloitettiin, elettiin elokuuta ja homma potkaistiin käyntiin kehonkoostumusmittauksin. Sinänsä elokuiset tulokset eivät yllättäneet; Painoa oli kertynyt turhan paljon (70,4 kiloa ja tässä vaiheessa joitain kiloja oli jo kadonnut) ja iso osa siitä oli rasvaa. Joulukuussa vedettiin homma yhteen kehonkoostumusmittauksen kautta ja olihan sitä muutosta tapahtunut. Viskeraalisen rasvan määrä on laskenut reilusti samalla kun kokonaisrasvaa on pudonnut 4,5kiloa.  Siis 4,5kiloa rasvaa, se on yhdeksän voipakettia!! Ei ihme että oma olo on ollut vetreämpi ja toisinaan jopa hoikka vaikka mittaustulokset edelleen korkeasta painosta varoittelevatkin. Olen edelleen kuitenkin 65-kiloa mutta hitto, ikinä en ole tuntenut itseäni yhtä timmiksi tämän painoisena.

kehonkoostumus

Jos ihmettelette kuvissa näkyvää kolmatta mittaustulosta niin puolivälin paikkeilla tarkastettiin myös että missä mennään

Jos ihmettelette kuvissa näkyvää kolmatta paperia niin puolivälin paikkeilla varmistettiin projektin oikea suunta

 
Parasta tuloksia katsoessa on kuitenkin ehkä se kuinka vähän lihaksia on kadonnut suhteessa rasvaan. Kun laihdutetaan, halutaan painon tippuvan nimenomaan ylimääräisistä rasvakiloista ja tavalla miten laihdutetaan, voidaan vaikuttaa siihen lopputulemaan. En sano että oma tuskaisen hidas taipaleeni on esimerkillinen mutta lopputulokseen en voisi olla tyytyväisempi. En ehkä tavoittanut alkuperäistä kymmenen kilon pudotustavoitettani mutta monella muulla aspektilla tarkasteltuna, olen saavuttanut paljon – lihaskuntoni on parantunut; Terve tarve liikkua on palautunut; Mieli on piristynyt ja onhan tämä vartalokin matkan varrella kutistunut. Tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa eteenpäin!

 

jm-syke2

 

8 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Tosi hieno tulos! 🙂 Onnea, saat ollakin ylpeä. Järkevästi ja rauhallisesti olet edennyt, mikä näkyykin suurena rasvan vähenemisenä ja vain pikkiriikkisenä lihasmassan pienenemisenä. Varmasti saa motivaatiota jatkaa eteenpäin.
  Pitäisipä itsekin käydä tuossa mittauksessa. Jotenkin vain en ole uskaltanut, sillä edelliskerralla tulokset oli niin hyvät, ja tiedän, että painoa ja nimenomaan rasvaa on tullut lisää…

  • jennie kirjoitti:

   Joo, tuo että lihasta on lähtenyt noin vähän, ei ole mikään itsestäänselvyys. Kaivoin esiin joitan vanhempia kehonkoostumusmittauksia ja siellä on kyllä hävikin suhteet olleet jotain ihan muuta kuin tällä kertaa.. Niihin itseasiassa vertailua oli vieläkin mielenkiintoisempaa tehdä kuin tämän puolivuotisprojektin ja taidankin joku kerta nostaa ne erikseen esiin.

   Ja viimesenä, muttei vähäisimpänä, kiitos 🙂 Kehut otetan avosylin vastaan.

 2. Miikku kirjoitti:

  Jee jee, hyvä Jenni! Oon niin ylpee susta ja kyllä sietää sun itsekin olla! 😉

  /Miikku

 3. Helzu kirjoitti:

  Hieno tulos, onnea sinulle!

 4. Johanna / The Best version of myself kirjoitti:

  Ihanaa aina lukea onnistuneista projekteista! You go girl! 🙂

  dabestversionofmyself.blogspot.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.