Hae
My Project Is Me

Keventäjän Kantarellipasta

Vaikka pastaa ei välttämättä mielletä painonpudottajan parhaaksi ystäväksi, syödään meillä sitä melko usein. Ja syytkin ovat melko simppelit – se valmistuu nopeasti, sopii monenlaiseen makuun ja on muunneltavissa melkein mihin tahansa. Viimeksi siitä valmistui kantarellipasta sillä pakastelokeroon oli päässyt kertymään sieniä melkoisesti. Yleensä käytän niitä vain kastikkeena tai piiraassa mutta nyt niistä piti saada jotain ihan oikeaa ruokaa aikaiseksi.

Keventäjän kantarellipasta (4 annosta)

n. 1dl kantarelleja  (nesteet pois höyrytettynä)

1pkt broileripekonia

2 keltuaista

1tlk kevyttä ruokakermaa

mustapippuria

raastettua parmesania

Laita pastaavesi kiehumaan ja ala valmistaa sieni-pekoniseosta. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja ruskista pannulla. Lisää sekaan kantarellit. Sekoita keskenään kerma ja keltuaiset ja mausta pippurilla.  Kun vesi kiehuu, lisää sopiva määrä pastaa ja keitä kypsäksi. Kaada pastavesi pois ja lisää sekaan sieni-pekoniseos sekä kermaseos. Asettele tarjolle ja raasta päälle vielä hieman parmesaania. Tarjoile lisäksi salaattia sekä raejuustoa.

Sieniä on edelleeen ja mielelläni kuulen myös sinun kantarellibravuurisi niin saan niitä käytettyä pois ennen tulevaa kesän satoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.