Hae
My Project Is Me

No huhhhuuh!

Moikka,

Jatketaan hieman dvd-asialla, johon otsikko ei kyllä anna minkäänlaista osviittaa. Joskus kauan sitten, siis reilu vuosi taaksepäin, olin meidän olohuoneessa tuttu päivittäinen näky jonkun jumppa-dvd:n parissa. Sittemmin nämä ovat jääneet lukuunottamatta viimeviikkoisia kokeiluja dancetonen parissa. Näistä ehkä innostuneena päätin katsastaa oman kaappini tarjonnan ja kokeilla muutamaa sellaista ohjelmaa, joihin en aikoinani ehtinyt oikeastaan kuin vain tutustua ilman varsinaista kokemusta.

 

Ensimmäisenä kokeiluun päätyi vihreäkantinen Banish fat boost metabolism. Päinvastoin kuin aiemmin tekemäni Jillianin treenit, on yhden ohjelman kokonaiskesto noin kolme varttia, mutta sen pilkkominen lyhyempiin osiin on mahdollista. Minä tein kerralla koko harjoituksen. Välineiksi riittää jumppamatto, kengät sekä vesipullo – painoja ei siis tarvita. Ohjelmassa vaihtelevat nopealla syklillä niin lihaskunto-osuudet kuin aerobinen harjoittelu ja minulla ainakin pysyi syke koko ajan melko korkealla, kiitos kaikenmoisten hyppyjen. Treenin jälkeen olo oli aivan rikkipoikkipuhki ja tätä seurasi kuitenkin se kuuluisa hyvänolon tunne.

treenin jälkeen (voiko olla valkosempaa kättä??)

Jos joku kuitenkin harmittaa niin se on ehkä oman aerobisen kuntotason heikkeneminen ja hitaampi liikkuminen. Mistään tähtitieteestä tai muutoin erityisen haastavasta liikehdinnästä ei ole kyse, mutten vain yksinkertaisesti pystynyt samoihin suorituksiin kuin ennen. Olen täälläkin aina silloin tällöin väläytellyt ajatusta osallistua jollekin ohjatulle tunnille mutta kun jo tässä perässä pysyminen osassa liikkeitä vaikutti niin haastavalta on ehkä parempi että jätän ne tunnit suosiolla väliin. Vaikken siis tätä dvd:tä aiemmin ollut mielestäni tehnytkään niin osa liikkeistä oli toki tuttuja muista Jillianin ohjelmistaja muistan paremmin kuin hyvin, kuinka ne menivät kuin ei mitään, hieman toisenlaiselta se tuntui nyt – luonnollisista syistä.

Aerobisen harjoittelun tuottaman (henkisen) tuskan jälkeen kokeilin seuraavana päivänä pinkkikantista No more trouble zonesia. Tällä kertaa avuksi tarvittiin myös käsipainot ja sykkeennosto-osuudet sanan varsinaisessa merkityksessä puuttuivat kokonaan. Ei hyppyjä, ei juoksemista vaan silkkaa saumatonta lihastyöskentelyä pienten painojen kanssa. Samaan tapaan myös tässä kokonaiskesto on noin kolme varttia vaikka ohjelman voi helposti jakaa pienempiinkin osiin.

Koska ohjelmassa oli melkoisesti selällään tehtäviä vastalihasharjoitteita jouduin hieman poikkeamaan ohjelmasta. Osaa liikkeistä kevensin selkeästi ja osassa keksin jotain vaihtoehtoista, en kuitenkaan lankkuja koska niitä riitti kuuden minuutin edestä ihan itsekseenkin. Luulisi muuten että lankuttaminen, joka siis on ainoa vatsalihasten harjoittelumuoto jota olen enää moneen kuukauteen tehnyt, olisi helpottunut tässä aikojen saatossa mutta ei – vaikeammaksi menee. Loogisesti olen järkeillyt tämän johtuvan vain siitä että jossain vaiheessahan myös syvien vatsalihasten rakenne alkaa antaa periksi eikä asiaa varmaan helpota että kehon painopisteet ovat muutenkin ihan hujanhajan. Niinpä siis tein osan lankuistakin helpottaen polvet maassa. Treeni oli tehokkaan oloinen jokatapauksessa ja ainakin hartioissa ja peppulihaksissa tuntui ihan reippaasti.

Kuvasta ei nyt oikein saa selkoa mutta kolmisen varttia ja 239kcal

Nyt tekisi kovasti mieleni saada ympättyä jompikumpi viikkorutiineihin mukaan. Lähtökohtaisesti se varmaan olisi kohdallani tuo aerobisempi versio. Se miten ihmeessä ja missä välissä onkin sitten hyvä kysymys. Tai se miten pitkään sillä vielä pystyy tehokkaasti treenaamaan. Hypyt ainakin olivat jo nyt sen verta vaisuja että ihan itseäkin hävettää. Miksi ihmeessä sitä pitää juuri nyt innostua kaikesta tällaisesta? 

5 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Hei, minulle tuli eilen fit-lehti postissa, jonka nopeasti selasin ja siellä oli juttu ”eroon vauvapömpöstä”. Ajattelin, että ehkä sinua saattaisi kiinnostaa tuo juttu, kun siinä on kerrottu myös raskauden vaikutuksista vatsalihaksiin. Uutena tietona ainakin itselle tuli, että suorien vatsojen välisen kalvon ääretöntä venymistä voi rajoittaa jättämällä vatsalihastreenin pois puolessa välissä raskautta, samoin kun kyykyt ja muut jotka kohdistaa kovaa painetta vatsaan 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos Eve vinkistä, fittihän tulee itsellenikin ja uutena tietona minulle tuli se tosiasia että mitä eneän eteen vatsa kasvaa, sitä enemmän ne suorat vatsalihakset joutuvat antamaan periksi, olen aina luullut että se olisi nienoaan toisinpäin.

 2. Eikku kirjoitti:

  Luin tätä kännykällä ja kuvat näkyivät siinä sen verran pieninä, että katsoin, että siinä kauniissa uimapuvussako sä kotona treenaat :D.Jotenkin tosi ihailtavaa, että jaksat kotona treenata! Vaikka niinhän sen pitäisi olla helpompaa kuin salille meno, niin mulle se olisi kyllä just toisinpäin, siitä pitää 4 kissaa ja satunnaismäärä koiria huolen. Ja pelkkä dvd:n päälle laittokin on tässä taloudessa nykyisin ”prosessi” (laita kiekko oikeaan pömpeliin, valitse oikea(t) kaukosäätimet, valitse sitä sun tätä erilaisista menuvalikoista ja klikkaa sen kymmenen vahvistinta tai muuta systeemiä päälle, että äänikin kuuluu.. Olen luovuttanut.).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *