Hae
My Project Is Me

Olisiko aika ottaa seuraava askel?

Moikka,En tiedä oletteko huomanneet rivien välistä lukemalla, tai ihan muuten vaan, mutta tykkään asettaa itselleni tavoitteita. Koko projekti sai alkunsa siitä että halusin mahtua samoihin vaatteisiin kuin ennen raskautta. Tästä mentiin ohi ja tavoitteet kasvoivat hieman. Halusin selkeästi urheilullisen näköisen vartalon. Ja nyt ehkä tästä on muokattu vielä tavoite saada selkeästi lihaksikkaampi vartalo.

Olen aikoinani naiivisti ajatellut että kuulun niihin ihmisiin, jotka saavat vartaloaan muokattua suhteellisen helposti. samaan ajatusmaailmassa on kulkenut viha-rakkaussuhde omaa vartalomalliani kohtaan, jossa siis hartiat ovat selkeästi lantiota leveämmät. Toisinaan pidän siitä että näin on, varsinkin nyt kun on jonkun verran liikkunutkin sillä se tuo ehkä sellaista luonnollista urheilullisuutta.


Palatakseni kuitenkin takaisin aiheeseen niin tuo naiivi ajattelutapa helpoista lihaksista on karissut pois aika päivää sitten. Oma kehitykseni tuntuu olevan nyt pysähtynyt ihan paikalleen ja motivaatiota kysytään todenteolla. Olen jonkin verran miettinyt sitä että missä teen väärin. Käytänkö sittenkin liian pieniä painoja? Vaikka omasta mielestäni harjoittelen täysiä teenkö niin sittenkään? Vai ovatko tavoitteeni olleet liian epämääräiset motivaation ylläpitämiseksi? Syönkö liikaa? Vai mahdollisesti liian vähän? Vai onko kyse liiasta stressaamisesta asian suhteen? Tai omasta tyytymättömyydestä ja nopeamman kehityksen odottamisesta?
Olen oikeastaan ollut hivenen ylpeä siitä että olen tähän saakka pärjännyt käytännössä yksin. Nyt viimeaikoina olen kuitenkin alkanut harkitsemaan myös ulkopuolisen avun hankintaa. Minusta tuntuu että Suomessakin yksityisten ihmisten PT-palveluiden käyttö on yleistynyt mikä on hienoa. Se että joku auttaa, katsoo vieressä, kuuntelee ja ohjaa, saattaisi oikeasti olla itsellekin se pieni lisämotivaatiota tuova tekijä.  Nyt minun personal trainereina olette toimineet te lukijat 😀


Se tarvitsenko ihan henkilökohtaista apua vai riittäisikö esimerkiksi joku nettipohjainen ryhmäohjelma, en tiedä. Olen itse asiassa jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut Fitfarmin 16:n viikon Advanced- ohjelma. Ohjelman tarkoitus on tähdätä merkittävään lihaskasvuun, jota tarvittaessa voi jatkaa dieettijaksolla. Tämä dieettijakson valinnaisuus kielii siitä että energiasaantia nostetaan rajusti mutta tiedä sitten. Samantapainen, joskin ilmainen ja lyhyempi jakso, on Fastin Muscle Challenge. Itse erilaisten tehonlisääjä- ja lisäravinnekoktailien vuoksi olen tämän ajatuksen alustavasti jo hylännyt. Sama toki saattaa olla edessä tuossa Advacessa.Onko jollakulla näistä kokemusta? Fitfarmin Litestä ainakin osalla on ja tuloksia on ymmärtääkseni kokeilijoilla syntynyt. Vai onko mahdollisesti fiksumpaa vain oikeasti hankkia se aivan henkilökohtainen pelastaja? Kiitos kaikesta avusta tähän saakka sekä kaikista tulevistakin päivistä. Te olette kyllä niin tärkeitä <3

51 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  PT:n luonahan voi käydä kerran tai hankkia jatkuvaa tsemppausta. En usko että olisi ollenkaan huono vaihtoehto aloittaa kertakäynnilla PT:n luona. Palveluista riippuen yhdellä kerralla voidaan katsastaa yleisesti syöminen, päivittää saliohjelmaa ja asettaa tavoitteita joita voi sitten omatoimisesti lähteä tavoittelemaan. Tai sitten vaihtoehtoisesti tapaaa PT:tä säännöllisesti. Mutt jos arvot eri vaihtoehtojen välillä voisi tuolla päästä jo alkuun. Sillä kertakäynnilläkin saisi jo ammattilaisen näkemyksen asiaan. Itse olen myös arponut kävisinkö PT:n juttusilla kerran tai jonkun paketin. Mutta toistaiseksi ei ole oikein ollut varaa. Minusta taas ei ole suorittamaan esimerkiksi GFG tai Liten kaltaisia ohjelmia jotka ovat pilkun tarkat ja kaikille samat. Uskon, että PT:n kanssa löytyisi helpoiten se itselle sopivin tapa ja tavoitteet ja kun ne on asetettu oikein ja realistisesti kohdilleen, (ehkä) niiden noudattamiseenkin löytyy paremmin motivaatiota.Olipas siinä paljon ympäripyöreää ajatuksen virtaan 😀

  • jennie kirjoitti:

   Se vain pitäisi tosiaan löytää hyvä-PT niiden kaikkien seasta.. Ja se se vasta haastavaa varmasti onkin.

 2. Anonymous kirjoitti:

  Voin kyllä suositella omaa PT:tä, mulla on ollut vuoden verran tapaamisia ja aion jatkaa vielä, nyt olen käyttänyt kymmenen kertaa ja olen enemmän kuin tyytyväinen sijoittamaani rahaan. Ohjelmia muutetaan tietyn väliajoin ja välillä treenataan jotain muuta kuin pelkkää salia. Käydään läpi ruokavaliota ja koko kokonaisuutta.Varmaan kannattaa ottaa Pt jolla on jo kokemusta sekä valmennuksesta että elämästä yleensäkin… Kyllähän itsekin pystyy treenaamaan, mutta varmaan PT:n kanssa saisi hyvän tsempin loppuvuodelle ja uusia näkemyksiä itselleenkin :)Fitfarmilta varmasti saa myös tsemppiä treenaamiseen, mutta tarvitsetko kuitenkaan heidän ruokavaliotaan…? ja sitä kaikkea määrää lisäravinteita ja pillereitä?varmasti kyllä toimiva.Iloa treenaamiseen meille kaikille 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Yritin tosiaan löytää tuosta Fitfarmin ptojektista juttua mutta melko vähin tuloksin. Tiedä tosiaan millaiseen nappikauppaan ensin päätyy;)

 3. tiiti kirjoitti:

  Tuo salikehitys on kyllä siitä ärsyttävä, että heti treenauksen aloittaessa se on tosi nopeaa ja uusia möykkyjä ilmestyy ihailtavaksi suurinpiirtein viikottain ilman sen suurempia ponnisteluja, mutta sitten kun se alkaa hidastumaan (tai jumittaa kokonaan, grr) meinaa kyllä usko toisinaan loppua :DItse valitsisin noista vaihtoehdoista varmaan sen ”kunnon” pt:n, jolloin tosiaan saisi ihan henkilökohtaisen piiskurin sinne salille, joka samalla varmistaisi, että painot ovat kohdillaan, kehitystä tapahtuu ja vielä korjaisi mahdolliset tekniikkavirheet. Tsemppiä treeneihin joka tapauksessa 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Heippa!:) Käy tutustuu sivuihin kuntovartijat.fi! Eli ideana on personal trainig palvelut verkossa. Sieltä saa alkuun tilattua ilmaisen oppaan ja päättää haluaako myöhemässä vaiheessa ostaa itselleen joko pelkän rainto-ohjelman tai kuntosaliohjelman tai molemmat. Vaihtoehtoja oli monenlaisia, pitää vielä tutustuu tarkemmin. Vaikuttaa kätevältä! Just jos kaipaa jotain uutta, niin pavelu on siihen kätevä ja edullinen vaihtoehto. Heidän ajatuksensa painonhallinnasta on terve ja inhimillinen. Itse lähdin tuohon mukaan! 🙂 Kans toi jumitusvaihe menossa ja kaipaan jotain säpinää! Ja pt kuullosti kukkaroon liian kalliilta,sit löysin tän.:) tsemii sulle, oot jo saavuttanut mahtavii tuloksii.:)-ikiliikkuja:)

 5. Anonymous kirjoitti:

  ikävä tosiasia on se, että jos haluat kasvattaa lihaksia, siinä samalla tulee muutakin… lihasten kasvu vaatii syömistä yli kulutuksen ja sinun liikuntamäärillä saisit syödä todella paljon! kannattaa tehdä ravinto- ja liikuntaohjelma luotettavalla pt:llä, esim. salien pt:den sijaan fitness/body-ammattilaisella. isoin muutos tapahtuu keittiössä ja jos se on vähänkin pielessä, treeni menee osaksi hukkaan. tsemppiä! oot supermotivoiva!!!

  • jennie kirjoitti:

   Näinhän se tosiaan on. Tuolla Fastilla vain puhuttiin jo hurjasta 4500kcal päiväannoksista ja voin sanoa että se on ehkä itselle jo hitusen liikaa 😀 No, onhan oma järjenkäyttö toki sallittua.. Ja mitä tulee tosiaan tuon PT:n valintaan niin ehdottomasti yksityiseltä puolelta joku asiaan oikeasti tysipainoisesti vihkiytynt ammattilainen! Kaikella kunnioituksella toki salien yhteydessä toimivaa henkilökuntaa kohtaan, joista löytyy positiivisiakin poikkeuksia.

 6. Anonymous kirjoitti:

  Vielä lisään et palvelu ei vielä ole avattu, mutta kun tilaa nyt niin saa alennuksen.

 7. MuiMui kirjoitti:

  Mulla on hyviä kokemuksia GFG:sta ja parasta siinä oli se, että se oli ilmainen. Itse en ikinä maksaisi hervottomia summia siitä, että saa sähköpostitse treenit ja ruokavalion eikä koskaan tule näkemään sitä ”treeneriä” livenä, puhumattakaan ohjatuista salitreeneistä. Olen monta vuotta käyny salilla ja halusin saada jotain muutosta ja tarkoituksena on nimenomaan kasvattaa lihasta. Palkkasin siis PT:n jonka tähtäimenä on Body Fitness-kisat ensi vuonna. Itselleni en voisi kuvitella parempaa PT:tä kuin hän joka oikeasti monien vuosien kokemuksella tietää mitä siihen lihaksen kasvattamiseen vaaditaan, tietysti paljon salitreeniä, mutta myös PALJON ruokaa! 😀 Ja huvittuneena kuuntelin, kun ruokamäärää pitäisi kohta taas lisätä.. OMG! 🙂 Haluan ajatella PT:tä sijoituksena omaan itseeni ja siihen, että hänen avullaan olen taas hieman lähempänä tavoitteitani eli isoja lihaksia. Loppuun sitaatti joka on täysin totta:”Ei se että naisella on isompi hauis kuin miehillä tee naisesta yhtään vähempää naisellista.” -Jutta Gustavberg- Kiitos mahtavasta blogistasi, aurinkoista päivää ja hyviä treenejä! 🙂

 8. Rimma kirjoitti:

  Itse olen nuita Fitfarmin ryhmäpaketteja joskus testannut, mutta eivät ainakaan tuoneet minulle yhtään mitään uutta tietoa tai muuttaneet loppujen lopuksi toimintaa. En nyt muista asuitko Helsingissä, mutta jos, niin minulla on aivan ihana PT täällä, josta on myös tullut hyvä ystäväni. Voin kyllä suurella lämmöllä suositella! Meinä koko perhe, minä, mies ja sisko, ollaan hänen ohjauksessaan :Dhttp://www.elinasonne.fi/personal-training/

  • jennie kirjoitti:

   Tuohon kävinkin heti tutustumassa, kiitos vinkistä!

  • Rimma kirjoitti:

   Luin tuon sun tän päiväisen postauksen ja Elli kyllä täyttää kaikki kriteerit. Ota ihmeessä yhteyttä ja kysy tarjousta! Sitten on ainakin helpompi puntaroida vaihtoehtoja, kun tietää mitä haluamasi lysti tulisi kustantamaan.

  • jennie kirjoitti:

   Ja sinua kun katsoo niin osaa asiansa 🙂

 9. Maiju kirjoitti:

  Ja noissa valmiissa ohjelmissa on se ongelma, että ne ei reagoi muutostilanteisiin. Ja toisaalta nyt kun on itse treenannut kovaa neljän eri ihmisen kanssa niin kaikilta oppii jotakin. En muista oliko sulla ohjattuja treenejä kuinka, mutta esim Tero Kivisen kanssa tehty jalkatreeni antoi kyllä noviisille ihan uuden määritelmän salitreenistä 😉 ja musta on aina kiva kun voi heti kysyä jos joku tuntuu menevän pieleen ja toisaalta pt myös hillitsee mua ja järkevöittää touhua huomattavasti.

  • jennie kirjoitti:

   En tosiaan tiedä reagoivatko mutokseen vai eivät. Ohjelmathan (sekä kaiketi ruokavaliot) muuttuvat muutaman viikon välein, jolloin elimistö pysyy ”shokkitilassa”. Toki se että miten paljon sitä painoa oikeasti uskaltaa laittaa, on kiinni itsestä..

  • Maiju kirjoitti:

   Heipsis vielä 🙂 tarkoitin sitä, että jos vaikka fyysinen aktiivisuus yhtäkkiä muuttuu vaikka sairastumisen tai kropan pettämisen myötä niin valmentaja pystyy heti reagoimaan.

  • jennie kirjoitti:

   niin, toki tuommoista ei voida ihan ymmärrettävistä syistä huomioida – joksi näkyy se toki hintaerossakin.

 10. Catti kirjoitti:

  Hmm.. En osaa muuta ”neuvoa”? Sulle sanoa, kun.. Mä reenailen http://www.pakkotoisto.com/aloittelijoiden-osio/53396-aloittelija-lue-taemae/ <– tuolla yksjakosella, ja saan poikakaverista salilla aina parhaimman pt:n! Se pistää mut aina nostamaan sellasia painoja, mitä en itse uskalla nostaa. Pelkään aina joskus tekeväni jotain väärin jos nostan painoja liikaakin, niin on hyvä kyllä kun tuo on vieressä laittamassa lisää painoa 🙂 mutta tuolla yksjakosella mä oon saanut nopeita ja hyviä tuloksia, ja poikakaverikin reenaa sillä!

 11. Veera kirjoitti:

  Itse ehdottomasti suosittelen hankkimaan PT:n! Omakohtaista kokemusta on ja se tuki on korvaamaton<3

  • jennie kirjoitti:

   Näitä juttuja on mukava kuulla. Siis lähinnä sen puolesta että se kustannus oikeasti maksaa itsensä takaisin eli on sijoitus omaan itseen.

 12. Anonymous kirjoitti:

  Et sä ainakaan liikaa syö, enemmänki liian vähän! Mutta PT:n hankkiminen, jos semmoinen on mahdollista, on kyllä tosi kannattavaa ja tuloksia syntyy varmasti..! Tsemppiä mitä ikinä sitten päätätkin tehdä, ja muista, että sulla on jo nyt upea kroppa, josta huomaa hyvin, että treenaat!

 13. Merry kirjoitti:

  Tehokkain ja yksilöllisin (juuri sinulle räätälöity) on ehdottomasti PT:n hankkiminen. Senhän voi tavata vain kerran tai useammin – ihan mihin on periaatteessa varaa 🙂 PT suunnittelee aina ruoat ja treenit just sulle, jolloin ne toimivat huomattavasti paremmin kuin massalle suunniteltu systeemi. Itse käytin PT:n palvelua viime keväänä 3kk ja painoa putosi 12kg ja kroppa kiinteytyi 50cm yhteensä. Nyt olen ollut Superdieetillä ja tulosta ei ole tullut edes kymmentä prosenttia viime keväisestä, vaikka alkulukemat olivat lähes samat. Eli aina kannattaa panostaa siihen henkilökohtaiseen palveluun ja ohjaukseen, suosittelen! 🙂

 14. Anonymous kirjoitti:

  Itse olen tällä hetkellä fitfarmin litessä weight loss -ryhmässä. Omat kokemukset on siitä erittäin positiiviset, sillä saa tarkat ruokavaliot ja salitreenit ja videot miten salitreenit suoritetaan. Lisäksi keskustelufoorumi antaa hyvää tsemppiä ja vaikka joka päivä voi kysyä Jutalta, Bullilta ym. tarkkoja kysymyksiä mitä vaan tulee mieleen. Lisäksi siinä voi tilata personal trainer tapaamisen hintaan 55 euroa.

  • jennie kirjoitti:

   Ihan huikea kuulla myös tästä treenausmuodosta positiivista kokemusta.. Pitkien PT-kehujen jälkeen olin jo melkein alkanut hylkäämään tämän ajatuksen ennen tätä kommenttia. Kiitos tuhannesti sinulle.

 15. Hanna kirjoitti:

  Heei Jenni!! En meinannut tunnistaa sua, en tiennykään että sulla on tämmönen blogi, ja hirveesti onnea perheenlisäyksestä!! Viime kerrasta kun on poristu onki tainnu kulua hetki jos toinenkin;)Terkuin, Hanna Flamingosta ;)http://hannamariaviljamaa.blogspot.fi/

 16. Sara Lacrimale kirjoitti:

  Moi, suosittelen ehdottomasti oman PTn hankkimista, ja nimenomaan ihan yksityisen, ei minkään kuntosalin PT:tä. Toki niistäkin saattaa löytyä hyviä yksilöitä 🙂 Itse päädyin yksityisyrittäjä PT:iin ja olin erittäin tyytyväinen. Hän teki minulle henkkohtaiset treeniohjelmat ja ruokavaliot. Niitä sitten muutettiin kropan mittojen muuttuessa. kallistahan se on, mutta oli mielestäni hintansa arvoista 🙂 Antaa kummasti lisää tsemppiä treeneihin. Kiva blogi sulla, tulee seurattua lähes päivittäin. Tsemppiä treeneihin!

 17. Salotti kirjoitti:

  Hei!Olisi tosi kiva ”kuulla” millaisella kuntosaliohjelmaasi kuuluu ja miten usein salilla käyt/lihaksia treenaat 🙂 ??

  • jennie kirjoitti:

   Ehkä teen tästä lyhyehkön sepostuksen lähipäivinä ilman kuvamateriaalia niiden puuttumisen vuoksi. Nythän olen hionut itselleni tätä uusinta käytännössä tämän kuun ja noin 2-3kk:n välein vaihdan melkolailla kokonaan ohjelmaa. Jotain tuttua yleensä säilyy mukana ja pieniä muutoksia saattaa tulla matkan varrella.

 18. Sirpa kirjoitti:

  Pt on huippu ja ainahan sen voi ottaa lyhyemmäksi aikaa. Ensin vaikka muutama kuukausi.. 🙂 Suosittelen.

 19. Sanna kirjoitti:

  Hei kuule, katsopas tää blogisivu, ja etenkin tuo video!!!http://jonii.optimalperformance.fi/project-bikini-fitness-part-i-alkutilanne-ja-vinkkeja-kilpailua-harkitsevilleTulit mieleen tosta treeni- ja ruokavalion muutostarpeesta.

  • jennie kirjoitti:

   Hei tähänhän täytyykin tutustua ihan tosissaan. Itseasiassa hämmästyin ettei Optimal Performancea tullut mainituksi täällä jo aiemmin (tai itsellänikään tutustuttua). Mutta siis ehdottomasti tutustun!

  • Laura kirjoitti:

   Itekin voisin liputtaa OP:n puolesta. Olen sieltä saanut apua jo omalle taipaleelleni parempaan kroppaan (niin sisäisesti eli mahaongelmiin kuin lihasten puolesta). Ja tuossa seuraavassa postauksessasi kaipaama valmentaja, jonka kroppaa ja tehtyä työtä voisi ihailla vois olla ehkä joku Sannan kaltainen http://sanna.optimalperformance.fi/treenikehitys-kuvina/Paljon tsemppiä seuraavalle etapille! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ihan mahtavaa, kiitos 🙂

 20. Sanna kirjoitti:

  Siis tossa osoitteessa joni yhdellä ii:llä tietenkin 🙂

 21. Anonymous kirjoitti:

  Itse olen mukana Fitfarmin Superdietissä ja olen ollut todella tyytyväinen. 39 eurolla sai uuden treeniohjelman ja ruokavalion mikä on ainakin itsellä toiminut todella hyvin. Minulla ei ole paljoa painoa pudotettavana vaan enemmäkin kiinteyttämistä. Olen saanut jo 4-5 viikon jälkeen kavereilta positiivisia kommentteja 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos positiivisen kokemuksen jakamisesta. Pakko kysyä vielä, että onko se dieettiohjelma muuttunut viikojen edetessä jollain tapaa vai pysynyt samana? Kiitos jos vastaat.

  • Anonymous kirjoitti:

   Dieettiohjelma on pysynyt samana. Pieniä muutoksia toki määrissä; ruuoassa ja treeniohjelmassa. Eli treenin toistomäärät ovat kasvaneet ja kierrokset lisääntyneet. Ruuoassa taas ruuoan määrä on tietenkin vähentynyt viikkojen kuluessa. Pian alkaa super dieetti extra ja ajattelin jatkaa sillä. Saa nähdä onko siinä muutoksia

 22. zaia kirjoitti:

  Itse lähdin kokeilemaan Fitfarmin ilmaista kolmen viikon GFG-settiä joskus tämän vuoden tammi-helmikuussa. Koko hommassa tuntui olevan jotenkin järki mukana joten seuraavaksi maksoin itselleni ohjeet 10vkon Lite Weight Loss -settiin ja siitä pienen tauon jälkeen vielä kuuden viikon superdieetille. Lopputuloksena noin puolessa vuodessa elopainosta lähtivät ne kymmenisen ylipainokiloa joita parin viime vuotena on syystä ja toisesta kerääntyy, ja tilalle löytyi uutta virtaa, järkevämpi ruokailurytmi ja erityisesti oikea ruoka-aineiden suhde. Kesäloman keskityin treenin sijasta lomailuun ja muihin urheilumuotoihin, mutta syksyllä töihin palattua se polte taas alkoi, että jotain pitäisi tehdä ja tulostakin saisi tulla. Sitten Fitfarm mainosti taas Liteä ja tällä kertaa valitsin siitä In Shape-version, jossa todellakin keskitytään siihen lihaksen kasvatukseen. Nyt on kolmatta viikkoa treeniä (4krt vkossa) ja ruokavaliota takana, ja olen aika yllättynyt miten nopeasti ne kaikki painot muuttuvat kevyemmiksi ja ihan oikeasti tuntuu että tulosta syntyy. Joten pakkohan mun on suositella tätä muillekin. 🙂 Fitfarmilla ne mun mielestä aika hyvin miettii sen että miten paljon ihmiset sitten oikeasti haluavat sitä sidos- tai tukiryhmää treenaukselle, ja esim. mulle sopii vallan mainiosti että seurailen vain sivusta mitä muut foorumilla kirjoittelevat ja mitä uusia ohjeita Fitfarmin henkilökunnalta tulee. Fitfarmin kautta saa myös PT-ohjausta ilmeisesti astetta edullisemmin (55eur/h), mutta henkilökohtaisesti olen ollut sitä mieltä että eiköhän tämä ohjelma riitä. Sinä kun jo astetta pidemmällä olet treeneissäsi niin PT varmasti erinomainen valinta, erityisesti jos talous sen kestää, mutta aloitustilanteeksi ehdottaisin kyllä näiden perusnettikursseja ohjelmineen.

  • jennie kirjoitti:

   Ihana kuulla kokemuksia, kiitos. Ja kuten sinäkin totesit niin onhan tuosta ohjatusta nettipohjaisesta helppo nostaa tasoa ylöspäin henkilökohtaiseksi. Toisinpäin homma olisikin jo haastavamapaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *