Hae
My Project Is Me

Kevyitä Keittoideoita

Talvi teki paluun ja pakkasen paukkuessa lämmittävä keitto kuulostaa ainakin minusta hyvältä idealta. Kuten ruokapäiväkirjassani paljastin, on minulla lounaseväänä työpaikalla usein joko edellispäivän päivällistähteet, salaatti tai näin talviaikaan tosiaan se lämmittävä keitto.

 

Keittiön kolmen H:n sääntö

Painonhallinnan kannalta keittoruoissa on monta hyvää asiaa: Ne ovat usein todella kasvispainotteisia, eli kasviksia tulee syötyä kuin huomaamatta. Ne ovat usein myös kevyitä, sillä pääraaka-aineina toimivat nuo mainitut kasvikset ja vesi. Lisäksi keitoissa on kuitenkin hyvä kylläisyysarvo eli ne ovat täyttäviä  ja näin laiskan kokkaajan näkökulmasta taivaallisen helppoja valmistaa. Ei ole mikään salaisuus että haluan päästä keittiössä arkisin mahdollisimman helpolla ja keittiössäni vallitsee kolmen H:n sääntö: Hyvää, Helppoa ja Huokeaa. Ja nämä periaatteet mielessä nyt on tarjolla keventäjänkin keittiöön sopivia keittoideoita.

Maailman Paras Tomaattikeitto

Otsikon muaisesti aikanaan ristin tämän keiton kun sitä ensimmäistä kertaa valmistin. Edelleen se kuuluu yhdeksi suosikeistani mitä tomaattipohjaisiin ruokiin tulee.

 

Porkkana-Inkiväärikeitto

Inkivääri on minun talven hittimausteeni. Olen lisännyt sitä niin smoothieihin kuin tosiaan keittoihinkin ja tällä hetkellä tämä inkiväärillä ja kookostwistattu porkkanakeitto on lempivariaationi porkkana-linssipohjaisista keittoruoista. Perusohje porkkana-linssikeittoon löytyy täältä ja tässä inkiväärisessä variaatiossa korvataan osa nesteestä kookoskermalla ja lisätään raastettua inkivääriä oman maun mukaan.

Maailmanpelastajan keitto

Tämä kyseinen keitto syntyi vahingossa muutoin tähteeksi jäävästä perunamuussista. Täysin syömäkelpoista ruokaa heitetään vuositasolla ihan hirmuisia määriä roskiin mutta onneksi hävikkitalkoisiin on alettu heräämään ja tässä minun tukeni hyvässä asiassa. Ei muutakuin sauvasekoitin surisemaan ja mielikuvistusta peliin muutoin tähteeksi päätyvien ruokien pelastamiseksi.

 

Kukkakaalikeitto

Tämä keitto on myös löytänyt paikkansa yhtenä vakiokeitoistani täyteläisen pehmeän makunsa ansiosta. Reseptissä käytetyn pekonin voi korvata nykyisin kaupasta löytyvällä broileripekonilla ja keventää lopputulosta entisestään.

Jauheliha-Kaalikeitto

Kasvissosekeittojen ohella,  tämä keitto kuuluu yhdeksi arjen helpoista pelastajista. Tästä listasta tämä on myös perheen lasten suosikki, papuineen kaikkineen.

 

Kanakeitto

Myös yksinkerainen kanakeitto kuuluu yhdeksi vakiokeittoaterioista. Makuvariaatioissa vain taivas on rajana mutta peruspohjana toimii aika usein tämänkaltainen ratkaisu.

Lisäksi tämän laiskan kokin keittiössä kokeillaan mieluusti kaikkea uutta ja tarjolla onkin ollut jos jonkinlaista keittokokeilua. Samalla linjalla jatketaan edelleen ja esimerkiksi taannoin testattiin soseutettua valkopapukeittoa sekä keittoa paahdetuista paprikoista. Herkullisia molemmat. Jos sinulla on siis antaa jakoon oma suosikkikeittorespeti niin kuulen ja kokeilen sen enemmän kuin mielelläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.