Hae
My Project Is Me

BC:n tulokset eli Viikkokatsaus 10/10

Moi,

En aio kovin tarkkaan käydä tässä läpi viimeistä viikkoa vaan keskityn ennemminkin tuloksiin ja omiin ajatuksiini valmennuksesta kokonaisuutena. Vaikka kyseessä oli kymmenen viikon tehojakso, ei se tarkoita että maailmani olisi jollain tapaa erilainen tästä eteenpäin. Treenaan edelleen salilla ja tämän päivänen treeni onkin taas takanapäin. Syön edelleen samoja ruokia, ja tottuneeseen tapaan punnitsin annokseni, kunnes tajusin että eihän minun tätä enää tarvitsisi tehdä. Punnitsin ne silti, en grammalleen, mutta sinnepäin.

kuva

lounasboksi

Päivän lounas, ihan samoin tutuin ohjein

Koko kymmenviikkoisen ajan olin sokea omalle muutokselleni. Ulkoisesti minusta tuntui, etten kehity mihinkään suuntaan mutta motivoiduin kasvaneista treenipainoista ja virkeämmästä olosta. Välillä toki ärsytti mutta missään vaiheessa en nähnyt unia ruoasta tai ajatellut että jäisin jostain paitsi. Ruoka oli hyvää ja herkullista mutta sitä olisi saanut ehkä olla enemmän, olenhan tunnetusti hyvä syömään. Vasta viimeisellä viikolla totesin että osa sellaisita vaatteista, jotka olivat Skotlannin matkallani minulle sopivia/tiukahkoja, olivat yhtäkkiä mukavan löysiä. Toki, osa syy voi olla käytönaikana tapahtunut löystyminen mutta halusin uskoa että myös läpikäydystä kymmenviikkoisesta olisi ollut jotain iloa. Kymmenen viikon sisään halusin edetä pilkkua viilaten. Ja lähes loppuun saakka sen teinkin.

IMG_0517

takaa_1

Olette kaikki nyt nähneet pullistelukuvani, jotka ehkä todistavat jotain dieetin tehokkuudesta. Haluan vielä huomauttaa että oma muutokseni ei edes ole ryhmän parhaimmistoa (ainakaan omaan silmääni). Parhaimmat tulokset olisi ehkä henkilöllä, jolla on oikeasti hieman pudotettavaa, juurikin noin viisi kiloa. Jotenkin kuvittelin että minussa olisi senverta mutta nyt vasta ymmärrän ettei ihan näin ole. Ohessa siis muutokseni kuvin ja aikaeroa kuvilla on kymmenen viikkoa. On sitä rusketuksen lisäksi kadonnut jotain muutakin 😉

edesta_2

sivulta

takaa

Jos nyt joku haukkoo henkeään että saavutus on upea, mahtava ja motivoiva niin kiitos. Olen itsekin ylpeä saavutuksestani ja ennen kaikkea olen todistanut mihin kymmenessä viikossa voin päästä. Olen moninkertaisesti mieluummin tässä ”jälkeen” kropassani mutta kaiken tyytyväisyyden keskellä minua kaihertaa hieman eräs asia. Tiedän, että taas joku pyörittelee silmiään että mitä ihmettä, mistä minä taas keksin valittaa, niin tästä.

muutos_prosentit

Vaikka siis pudotin kehonkoostumusmittauksen mukaan rasvaani reilu kilon, niin menetin samalla lihasmassaa enemmän. Kymmenen viikon aikana pudotetusta 2,7:stä kilosta noin 40% on rasvaa ja 60%lihasta. Siinä missä osalle tuntui syntyneen valmennuksen aikana näkyvää lihasta niin omalla kohdallani vaikuttaa käyneen siis päinvastoin. Toki, mittavirheen mahdollisuus tulee pitää mielessä enkä edelleenkään vähättele lopputulosta. Olenhan saanut nostettua pääsääntöisesti viikko toisensa jälkeen isompia painojakin. Totean vain itse viimein sen, jonka joku on todennut jo kauan ennen minua, kroppani taitaa kaivata lisää lihasta. En ole ihan vielä tehnyt ratkaisua sen suhteen millä ohjelmalla jatkan matkaani mutta hiljalleen kasvatan ruokamääriäni ja dieettaan sitten joskus myöhemmin, JOS sille on tarvetta. Nyt väliin vähän kevyempää treeniä ennen seuraavaa rupeamaa.

painot

Toivon että kaikki oleellinen tuli nyt tiivistettyä tähän yhteen postaukseen mutta jos jotain oleellista tuntui unohtuneen niin palaan siihen varmasti. Parasta minusta tässä kaikessa on ollut paitsi toki oma muuttunut vartalo (jota en vieläkään käsitä) niin se että sain uudenlaisen kipinän treenaamiseen syttymään taas uudestaan ja ruokavalioni raiteilleen. Todistin itselleni että syömällä riittävästi ja riittävän puhtaasti, pysyvät ruokahimotuksetkin poissa. Siispä kohti uusia haasteita ja kestävää kehitystä!

9 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Wow! Tosi hyvä tulos :)! Pylly on tollanen pojoing,huomaa että on kyykätty 😀 :)!

 2. -E- kirjoitti:

  Vau mikä muutos!! Onnea! 🙂

  Olen itse samassa tilanteessa, että lihasta yritän hankkia lisää, mutta se on huomattavasti vaikeampaa kuin laihduttaminen 😀 Etenkin kun itselläni tuppaa käymään niin, että syön enemmän jotta lihaksilla olisi mahdollisuus kasvaa, tuloksena olo on hieman tukkoinen ja turvonnut, yksi ohjaaja sanoi että se on oikea olo tila kyllä silloin lihas tarttuu. Mutta se olotila ei ole mukava, joten aina sitten kuitenkin päädyn keventämään. No jospa hitaasti hyvää tulisi 🙂

  Onnea vielä!! Parasta ehkä on juuri tuo uudelleen löytynyt into 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos, vaikka välillä tuntui ettei mitään tapahtunut niin tapahtuihan sitä 🙂 Nyt sitten tähän haastavampaan osioon yhdessä sun kanssa. Vaaka piiloon ja oikeaa ruokaa nassuun!

 3. Anna kirjoitti:

  Todella suuri ja hieno muutos! Kun katson kasvaneita lihaksiasi on vaikea ymmärtää, mistä sitä lihasta on vähentynyt. Ennemminkin näkisin, että läskiä on lähtenyt esim. 5 kg ja lihasta tullut suurin piirtein saman verran lisää. Kuinahan tarkka tuo mittaus on? Otitko muuten mittanauhalla mittoja? Melkein uskaltaisin väittää, että reisissä on nyt enemmän mittaa kuin ennen – ja todellakin lihasta. 🙂 Onnea hienosta muutoksesta ja itsekurista!

 4. H kirjoitti:

  Nyt täytyy kyllä edelliselle kommentoijalle todeta, että viisi kiloa lisää lihasta olisi naiselle monen vuoden määrätietoisen treenaamisen tulos! 😀 Kilo puhdasta lihasmassaa vuodessa on jo hyvä saavutus, ellei ihan aloittelijasta puhuta. 😉

  • jennie kirjoitti:

   Näinhän se H on 🙂 Tämäpä todisti itselleni myös sen tosiasian etten voi omalla kohdallani enää puhua ihan aloittelijasta kun taustalta kuitenkin löytyy salitreeniä jo jonkinverran.

   Ja Annalle tosiaan suuri kiitos, onhan kuvien välillä tosissaan huima ero. Dieetti on dieetti, ja lihasta lähtee pakostikin pieniä määriä yhdessä läskin kanssa – ihan niinkuin läskiä tulee yhdessä lihasmassan kanssa. Suhteet vain pitäisi saada siten että siitä se suurempi osuus on lihasta.

 5. Pikkuakka kirjoitti:

  Hei! Julkaisetko lainkaan BC:n aikana ympärysmitoissa tapahtuneita muutoksia? Itse olen nyt BC:ssä mukana ja kaikki tuloksiin liittyvä kiinnostaa 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tsemppiä BC:hen 🙂 Minä ainakin tykkäsin treeneistä ja ruoan monipuolisuudesta (sekä loppupeleissä lyhyestä kymmenen viikon rupeamasta) mutta itse asiaan; Minun on oikeastaan turha mittoja ja kaodnneita senttejä täällä julkistaa koska sellaisia ei ole. Tein sen virheen, eten mitannut itseäni ihan alussa vaan musitin sen vasta kolmannella viikolla ja niihin nähden muutosta ei sinällään tullut. Ulkonäkö on kuitenkin ihan eri eli ei se mittanauhakaan välttämättä aina kaikkea kerro 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *