Hae
My Project Is Me

Kesäinen kookos

Kookos on jokakesäinen kausimaku mutta tänä vuonna se tuntuu olevan enemmän esillä kuin koskaan aiemmin. Meneillään on Hesarinkin mukaan jonkinasteinen kookosbuumi ja useat eri valmistajat ovat tähän iskeneet.

IMG_4718

IMG_4731

Kookos on kiistelty herkku niin makunsa kuin terveydellisten hyötyjensä/haittojensa puolesta. En itse ole missään nimessä perehtynyt riittävästi kookoksen terveydelliseen puoleen, jotta voisin lähteä puhumaan puolesta tai vastaan, mutta kantani makuasiaan taisinkin jo tehdä selväksi. Omaan suuhuni kyseessä on herkku, eli maukas makulisä niin suolaiseen kuin makeaan käyttöön. Erityisen ihastunut olen ollut jo pidemmän aikaa kookoksen ja rahkan yhdistelmään, joten erilaiset valmiskookoksiset ihanuudet ovat olleet tervetullut lisä.

Ihastuin jo vuosia sitten ulkomailla nautittuun sokerittomaan kookosjogurttiin. Olen jäljitellyt tätä makua sekoittamalla etnisestä kaupasta ostamaani kookosesanssia rahkan sekaan. Myös sulan kookosöljyn lisääminen kylmään rahkaan toimii ja öljystä syntyy ihania rakeita jähmetytyttään. Makua öljyllä ei varsinaisesti saa mutta mukavan suutuntuman, jos tykkää sattumista.

IMG_4732

IMG_4719

Yllä esitetyistä tuo kookosrahka on hyvä ravintoarvojensa puolesta, eikä maussakaan ole moittimista. Koostumus on myös mukavan kiinteä muttei kuitenkaan tönkkö – kuten osassa rahkoja. Toistaiseksi olen nähnyt näitä myytävän vain isoimmissa hypermarketeissa ja täällä Vantaalla tarkemmin Jumbon Prismassa.

9 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Onko tässä Lindahlsissa sokeria?

 2. Anna kirjoitti:

  Tuo kookosrahka on ihan huippuhyvää etenkin mansikoiden kanssa! Löytyy kyllä täältä perähikiältäkin ihan s-marketin hyllystä. 🙂

 3. jennie kirjoitti:

  Vantaa onkin aina ollut vähän landemesta 😀 Täällä en ihan oikeasti ole vielä löytänyt kuin vain tuosta yhdestä isosta Prismasta :O

 4. ulla kirjoitti:

  https://www.foodie.fi/entry/kookoksen-makuinen-rahka/7392672002349

  Täytyykin Prismassa käydessä piipahtaa ja ostaa tuota kookosrahkaa 😛 … Täytyy olla nam.

  RAkastan puurossa kaikkea kookosta !!!! 🙂

 5. ammie kirjoitti:

  Siis toi Lindahls oli aivan järkyttävää tavaraa. Ihmettelin heti mksi tuli huono olo, ja taddaa, siinäpä on sokerin sijaan Aspartaamia.

  Ite syön mieluummin vaikka valkoista sokeria kuin kys. tuotetta.

  • jennie kirjoitti:

   Niin, onhan sokeri sentään luonnon oma aine – vaikka moni senkin nykypäivänä luokittelee melkoiseksi myrkyksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.