Hae
My Project Is Me

Testissä höyrypuhdistin

Tarkoituksenani ei ole ollut olla kirjoittamatta mutta siivousinnostus on vienyt minut mennessään. En olisi ikinä uskonut, että näin käy, saati että kirjoittaisin siitä mutta tässä sitä ollaan. Kaikki alkoi siitä että sain rakkaalta naapurilta lainaksi Kärcher-merkkisen höyrypesurin (vanhempi malli SC 1.010). Höyry itsessäänhän on mitä ideaalein puhdistusaine; täysin vailla kemikaaleja (myrkkyjä) sekä käytännössä aikalailla ilmainen. Tehokaskin sen pitäisi olla ja tappaa mainoslauseiden mukaan jopa 99,99% bakteereista. Olen kuitenkin ollut aina hivenen skeptinen höyrypuhdistusvälineiden kanssa, varsinkin näiden kotikäyttöön tarkoitettujen. En ole jaksanut uskoa että ne voisivat olla tarpeeksi tehokkaita. Joskus hairahdettuani johonkin halpaversioon petyin karvaasti mutta nyt sanon ääneen sen, mitä mietin siivotessani monta kertaa: ”Tällainen jokaisessa lapsiperheessä pitäisi olla”.

karcher_3

karcher_2

Tarkoituksena oli vain höyryttää muutama pikkujuttu mutta monta höyrytystuntia myöhemmin olin tainnut puhdistaa käytännössä kaikki kotoa, kattoa lukuunottamatta. Höyrytin ainakin lattiat ja matot, sohvan, sängyn päädyn, patjat, lasten vuoteet, kaikki vetimet ja oven kahvat, kaakelit niin keittiöstä kuin vessasta ja melkoisen määrän leluja. Höyryä piisasi ja vettä kului (myös työntekijällä sillä koko ajan oli jano). Toki varovainen sai olla etteivät lapset olleet kuuman höyryn tai letkun, joka kuumeni myös melkoisesti, tiellä.  Höyry ei kuitenkaan mielestäni ollut ihan polttavan kuumaa, eli en tosiaan tiedä onko se antibakteeriseksi tarpeeksi tehokasta mutta ainakin sillä lika irtosi. Itse laitetta oli kepeä liikutella ja johto oli mukavan pitkä. Myös erilaisia suuttimia oli monia.

karcher

Edelleen olen sitä mieltä että tällainen vekotin pitäisi olla jokaisella lapsiperheellä ja sellainen tataa tännekin jollain aikavälillä tulla. Tämä lainaamani malli taitaa tosiaan olla jo vanhempaa mallistoa mutta vastaavanlainen (uskoakseni) on Kärcherin malli SC 2.  Sikäli jos näin, ei hintakaan olisi kovin paha mutta sitä tietenkin miettii että minkälaista lisäarvoa hinnakaampi malli toisi. Jos kokemusta löytyy, saa kertoa – niin puolesta kuin vastaan. Laitteitahan on nimittäin mahdollista myös vuokrata ja jos höyryttäminen ei ole kovin usein tapahtuvaa huvia, voisi vuokraaminen olla fiksumpaa.

4 kommenttia

 1. mirka kirjoitti:

  Apua, nyt iski vastustamaton hinku höyryttää koko koti puhtaaksi!

 2. Pyjama kirjoitti:

  Täältä peukut myös höyrypesurille, etenkin kylppärin siivoukseen. Sillä irtoo jopa kalkkijäämiä.

  • jennie kirjoitti:

   Hei jes – kokeilin vain kaakeleiden saumoihin ja jo niissä tapahtui ihmeitä (vaikka kuinka olin kylppärin kaakelit pessyt jokunen viikko takaperin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.