Maitorahkan kalsiumin määrät
Moikka,
Taannoisen maitorahkapostauksen myötä heräisi kysymys, joka aikanaan askarrutti omaakin mieltä: Onko halpisrahkoissakin kalsiumia?
Toiset merkit tosiaan mainitsevat isosti kuinka paljon kalsiumia ne sisältävät mutta suurimmassa osassa aerkinnästä ei ole tietoakaan. Lisäksi kun lähtee netistä asiasta kaivamaan tietoa ovat vastaukset keskenään ristiriitaisia. Oletusarvoisesti luulisi maitoperäisen tuotteen sisältävän kalsiumia mutta asiasta varmistuakseni, käännyin kysymyksen kanssa S-ryhmän puoleen (jonka rahkoja siis pääsääntöisesti käytän). Alla vastaus kysymykseen:
”Maustamattomien maitorahkojen keskimääräinen kalsiumpitoisuus on 117 mg
/ 100 g tuotetta kohden.”
Näinollen, rahka on siis kalsiuminlähde merkistä huolimatta.
Niin… jos se on tehty maidosta, niin oletettavasti se sisältää myös kalsiumia. 😀
kyllä, näin sitä toki olettaa ja taas ruli todistetun sen että ”maalaisjärjellä” pärjää pitkälle 😀
No haloo. Maito sisältää kalsiumia. Aina.
Näinpä 🙂 Tosin tietämättä sentarkemmin valmistumisprosesseista erilaisille maitotuotteille ja osaamatta antaa satavarmasti oikeaa vastausta käännyin varmemman tahon puoleen.
Hei kiitos viitseliäisyydestäsi!
Ole hyvä vain 🙂 Kiinnostihan asia itseänikin.