Hae
My Project Is Me

Lasten matkassa: Viherpaja

Jos harmaaseen talvisäähän kaipaa vähän väriä, voi tulla vaikka Vantaalle. Vantaan Viherpaja on paikka, minkä muistan paremmin kuin hyvin omasta lapsuudestani. Teimme sinne ala-asteen kesken jonkinmoisen päiväretkenkin ja erityisesti japanilainen puutarha sekä kuivankarhea autiomaa kaktuksineen tekivät pikku-Jenniin melkoisen vaikutuksen.

Keidas harmauden keskellä

Viherpaja on edelleen olemassa mutta ei aivan samanlaisena kuin kaksikymmentäviisi vuotta sitten. Vaikka aika ja maailmanmenon muutos on jonkinverran verottanut Viherpajan vetovoimaa, on se minusta edelleen viehättävä viherpilkku ja paljon enemmän kuin pelkkä kukkakauppa. Tai oikeastaan kukkakauppa ei ole edes se oikea termi vaan eräänlainen kasvikauppa, pienimuotoinen puutarha – jonkinlainen keidas harmauden keskellä.

Useasta erilaisesta huoneesta muodostuu aikuiseenkin makuun mielenkiintoinen viidakko kaikkine kasveineen ja koriste-esineineen. Meillä mukana olleet pienemmät lapset ainakin viihtyivät hyvän tovin ihastelemassa ja ihmettelemässä ulkoilmaan verrattuna trooppista tunnelmaa.  Emmekä suinkaan olleet ainoat paikalla olijat ja meidän lailla, myös nämä muut vierailijat ihastelivat erilaista tunnelmaa ja esillepano. Ja kukaties, ehkä se japanilainen puutarhakin herää taas eloon kirsikkapuiden kukkien loistonaikaan keväällä. (Jos tiedät tästä, kerro ihmeessä)

Vantaan salainen helmi

Vantaalla ei liikaa nähtävyyksiä ole, enkä ole ihan varma onko viherpajakaan varsinaisesti sellainen mutta mukava retkikohde kuitenkin – vain kahvila puuttuu.  Koska kyseessä on tosiaan virallisesti myymälä, on sisäänpääsy ja ihastelu ilmaista kunhan ei sorru ostoksille, mikä herkästi voi käydä.

Näin vantaalaisena saatan jatkossakin jakaa Vantaan salattuja helmiä maailmalle, sillä liian usein kotikaupunkini tuntuu olevan paitsioon jäävä, hieman naurunalainenkin kunta missä ei ole mitään nähtävää. Täältä kuitenkin löytyy muutakin kuin vain lentokenttä – tuo pikapakoreitti minne tahansa maailmalle.  Vai oliko sinulle esimerkiksi tämä Viherpaja mahdollisesti jo tuttu?

Jo aiemmin Vantaan salattuja helmiä on käyty läpi kun olen paljastanut teille että Vantaalta löytyy lapsille  käytettyjä vaatetta tarjoileva WillaSofie, minkä tuotteet tulevat myyntiin Amerikasta. Ei siis ihan kaikilla tule samanlainen tyylinäyte vastaan.

Lasten matkassa on sensijaan viimeksi matkattu Sipoonkorpeen. Lasten matkassa – sarja siältää menovinkkejä pienimpäänkin budjettiin sovitettuna, perheen pienimpien (ja itsensä) viihdyttämiseksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.