Hae
My Project Is Me

Matka teoriasta tosielämään voi joskus olla pitkä

Moi,

 

Epäilen että harvalla meistä haaste unelmavartalon saavuttamiseksi olisi tiedonpuute. Sen sijaan teoriatiedon soveltaminen tosielämään voi olla haasteellista. Uskallan väittää että itselläni on jo jonkunverran kokemusta siitä miten merkityksellinen seikka elämäntaparemontissa ruokavalio on. Siltikin minulla on viimeaikoina tuntunut olevan tavattoman haasteellista oman elämäntaparemonttini kanssa.

 

Vaikka ruokavalioni peruspilarit ovat edelleen samat (maitorahkaa, vähärasvaista lihaa, kasviksia ja jonkin verran viljatuotteita) niin silti jotain on viimeaikoina ollut pielessä. syystä tai toisesta vanha tuttuni, leipä, on löytänyt tiensä ruokavaliooni. Tämä nyt ei sinänsä ole se suuri ongelma tai haaste itsessään sillä leivänsyöntini on pääosin pysynyt ihan kohtuudessa eli muutamassa viipaleessa päivittäin. Tai ainakin sen jälkeen kun päätin hieman ryhdistäytyä.

 

 

Leivän lisäksi kun jokin aika sitten ruokavaliooni tuntui kuuluvan myös jokin pieni herkku päivittäisellä tasolla. Onnekseni myös tämä haaste löysi ryhtiliikkeen ja herkkupäivä palasi viikkotasolle lauantaihin. Joskus blogin alkuaikoina pohdiskelin että onko herkku päivässä vai herkkupäivä parempi vaihtoehto ja nyt omalla kohdallani voin todeta että herkkupäivä sopii minulle paremmin.

 

Omina vaikeina hetkinäni teorian ja tosielämän yhdistämisestä mietin jopa hieman syitä tämän takana. Tai oikeammin mietin sitä että miksi kaikki juuri nyt tuntui niin vaikealta kun se aiemmin oli niin helppoa. En ainakaan muista että projektin alkutaipaleilla olisi ollut näin haasteellista. Tai no ehkä ihan ensimmäisenä kuukautena mutta sen jälkeen kaikki sujui kuin itsestään. Joku on tätä minulta joskus kysynytkin ja vastaukseni on aina ollut oikea ajankohta. Viimeaikoina on jotenkin tuntunut olevan hieman kaikenlaista mutta juuri nyt tilanne tuntuu onneksi hieman vakiintuneen. Ehkäpä juuri tämän vakiintuneemman tilanteen vuoksi myös herkkupäivän pitäminen on sujunut luonnollisesti. Alhaalta ei onneksi voi nousta kuin ylöspäin.

Kuva täältä
Kuva täältä

8 kommenttia

 1. Riika kirjoitti:

  Juu, noinhan se on; harvalla laihduttaminen/painonhallinta tökkää tiedon puutteeseen; soveltaminen onkin ihan toinen juttu :)Tuosta leivästä oli pakko kommentoinut. Olen myös tiputtanut painoa reilut 6 kiloa (rasvaa vielä enemmän; BMI 21,9  19,9) vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, jossa sain ainoat hiilarini kasviksista. Koin sen erittäin toimivaksi, enkä kaivannut leipää lainkaan. Nyt olen kuitenkin alkanut treenata salilla vielä lujemmin jatkuvasti kiloja nostaen, joten peronal trainer ”määräri” lisämään hiilareita: aamuun leipäsiivun ja välipalalle ennen treenejä kaksi. Ja iltaisin salin jälkeen jopa pastaa! Lisää mm. täältä http://www.readysteadyglow.blogspot.fi/2012/10/personal-trainerin-hienosaatoa.html Pointtina siis vaan, että leivän lisääminen sinullakaan ei välttämättä ole lainkaan huono asia! Sitä paitsi saat siitä kuituja (ilman leipää tms. suht vaikea (joskaan ei mahdotonta!) päästä 25g minimisuositukseen) sekä mm. tärkeää foolihappoa, josta moni kärsii puutosta. Tsemppiä!Riika

  • jennie kirjoitti:

   Niin, minähän en ihan noin ehdoton ole ollut. Paitsi ehkä silloin aktiiviaikoina leivän kanssa, jonka siis oman kontrollointikyvykkyyteni vuoksi jätin kokonaan pois. Totta tosiaan puhut enkä nyt (jos vain pysyn ruodussa leivänsyönnin suhteen) niin huolissani siitä olekaan. Kokonaisuushan se on mikäö ratkaisee ja moneltakin kantilta ajateltuna pieni viljalisä on varmasti ihan paikallaan.

 2. Eve kirjoitti:

  Itselläkin on tuo herkuttelu lähtenyt nyt viime aikoina jotenkin ihan käsistä, kun oli synttäreitä, loma ja sairastelua, jonka aikana muukin arkirytmi on sekoittunut ihan täysin. Minulla tuntuu olevan niin, että kun perusrutiinit pysyy samana niin ruokailukin pysyy kurissa, mutta heti kun päivät ovat erilaisia niin jostain syystä ruokailutkin kärsivät. Liian usein on siis tullut nyt syötyä huonosti ja nyt alkaa jo kaivata sitä tuttua ja terveellistä ruokaa kunnolla. Siitä tulee vaan niin paljon parempi olo. Ja minullekin tuo herkkupäivä sopii paremmin, ne herkutkin maistuu paljon paremmalle kun niitä ei saa koko ajan 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tuo on muuten niin totta. Pienikin poikkeama arkirutiineissa saa helposti koko homman lipusmaan sivuraiteille..

 3. Monna kirjoitti:

  Ihana toi kuva ”Girls wo are naturally skinny…”!! Vitsi, niin hyvin sanottu.Mulla on kyllä sama, mulle sopii paremmin lauantain karkkipäivä ja muuten sitten ruodussa. 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Eihän leipä ole pahasta, varsinkaan ruis,-täysjyväleivät?

  • jennie kirjoitti:

   Ei olekaan, kunhan käyttö pysyy kohtuudessa. Itsellänihän on aivan hullu suhde leivänsyöntiin ja paketillinen voi kadota siltä istumalta niinpä selkeä rajoittaminen on itselle ainoa järkevä tapa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.