Hae
My Project Is Me

Blogin kuvat

Blogeissa tekstin lisäksi ovat olennainen osa ovat niissä esiintyvät kuvat. Tämä blogi ei ehkä ole visualisesti aina se kaikista upein eivätkä kuvat suinkaan lähentele blogiskenessä pinnalla olevaa ammattimaista tasoa. En kuitenkaan kovin mielelläni  perinteisiä puhelinselfieitäkään blogiin jaa (vaikka niitä on ihan lähihistoriassakin ollut), joten jonkinlaista tasoa yritän kuvien suhteen pitää.Toisinaan tämä on kuitenkin koitunut ongelmaksi, tai itseasiassa aika usein, kun uutta kuvamateriaalia ei vain ole joko A) ehtinyt ottaa B) saanut aikaiseksi ottaa C) otetut kuvat eivät ole onnistuneet. Ja ilman kuvia en aio kirjoittaa – sen verta tärkeä elementti ne ovat minulle, niin bloggaajana kuin blogien lukijana.

Kamerassa on kuitenkin paljon kuvamateriaalia, jota ei niin kovin usein tule jaettua täällä. Kuvat lapsista puhuttavat tasaisin väliajoin ja jos blogiini laitettavien kuvien suhteen olen edes jokseenkin tarkka, niin lasten kuvien kanssa olen vieläkin tarkempi.

syksy_1_a syksy_2_a

Tässäkin postauksessa olevat kuvat on tarkoin valittu niistä kaikista muistikortille tallentuneista otoksista. Kuvissa ei näy suoraan kasvoja. Ihaillen olen kyllä katsonut kuinka monet  äiti-, tai isi-, bloggaajat ovat rakkaansa esitelleet. Ja jos huomasitte, käytän sanaa ihaillen sillä minulla ei ole mitään tarvetta tuomita tätä valintaa. Näitä kuvia on ihan rehellisesti ilo katsella ja lukea kasvoilta pienen ihmisen tunnetiloja sekä ajatuksia. Ja myönnän että toisinaan jopa harmittaa että olen itse valinnut toisin sillä kasvot voisivat kertoa niin paljon enemmän, kuin pelkkä kuva muutoin.

Onko teistä lukijoista häiritsevää kun jättää kasvokuvat julkaisematta? Vai kiinnitittekö asiaan edes mitään huomiota? Bloggaatteko ehkä itse ja mitä ajattelette aiheesta? Tai blogien kuvituksesta ylipäätään?

12 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Sillon jos blogi kertoo perheen arjesta ja lapset on siinä isossa osassa, niin mielelläni näen kuvia lapsesta. Sun blogissa sä olet kuitenkin pääosassa, niin ei ole mitään syytä miksi lasten kasvokuvia pitäisi näkyä 🙂 Luen myös jonkin verran anonyymeja blogeja joissa ei ole lainkaan kuvia, joten kyllä se teksti on se tärkein 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Näin mäkin olen tätä ajatellut. Ja kuten hyvin sanoit, on tämä blogi sisältöineen ensisijaisesti minun matkani, minun projektini, jossa lapset seikkailevat sivuosassa.

   Anonyymit blogit ovat kyllä todellinen taidonnäyte hyvästä sisällöstä joko viihteen kannalta tai sitten ihan oikeasti asiasta. Hatunnostoni kaikille näille taitureille sillä yhtä sellaista myönnän minäkin lukevani.

 2. Sarkku K kirjoitti:

  Tämä on jokaisen vanhemman oma valinta, mutta toisaalta kyllä minua välillä ahdistaa ja huolestuttaakin pienten lasten kohdalla se, että vanhemmat (tai yleensä äiti) bloggaa lapsistaan avoimesti ja tekee lapsistaan julkkiksia jo ennen kuin heillä itseltään on mitään sanaa sanottavanaan asiaan. Tästähän voi tulla myöhemmin ongelmia (tai yhtä hyvin, voi olla tulemattakin) mutta se digitaalinen jalanjälki on siis jo melkoinen tulevilla sukupolvilla.

  Eli ei haittaa, jos ei lasten kasvoista kuvia olekkaan, esim. tällaiset laittamasi kuvat ovat tosi ihania. Jonkinlaisia kuvia olis hyvä olla, aika äkkiä loppuu mielenkiintoni blogiin, jos se on vain yhtä tekstipötköä eikä kuvitusta aiheen tiimoilta ollenkaan. Blogeissa kun on suuressa osassa kuitenkin se visuaalisuus.

  • jennie kirjoitti:

   Pahoittelut että tämä kommentti ei ole aikaisemmin näkynyt, jostain syystä vaati hyväksynnän (?!?), parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan.

 3. Nimetön kirjoitti:

  Lukijana pidän eniten kuvista missä näkyy kasvot. Ymmärrän kyllä täysin valitsemasi linjan eikä se häiritse minua. Tämän postauksen kuvat saivat hymyn huulille, vaikkei niissä kasvoja tunnistettavasti näkynytkään.

 4. Valkeakuu kirjoitti:

  Minulle henkilökohtaisesti blogeissa on tärkeintä se teksti. Välillä tuntuu jopa tyhmältä katsella sellaista blogipäivitystä, missä on seitsemän kuvaa ja sitten 10 riviä tekstiä. Toki jos haluaa pitää vain kuvista koostuvaa blogia niin en heitäkään tuomitse, jokainen tyylillään. Mutta omasta mielestäni se 1-3 kuvaa / teksti riittää vallan hyvin ja tietysti toivoisi, että ne kuvat olisi jotenkin yhteydessä tekstiin.
  Mutta tämä vain minun mielipiteeni 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Ja ihan hyvä mielipide 🙂 Näin sen hyvin huomaa että tähänkin asiaan me lukijat (jollainen minäkin joillekin blogeille olen) suhtaudumme eri tavalla. Tosin ehkä ne, missä nautin nimenomaan kuvista ovatkin ensisijaisesti upeiden kuvien esittelyä kuin varsinaista sisältöä tarjoavaa tekstiä.

 5. Eikku kirjoitti:

  Mun mielestä sun linja on hyvä ja johdonmukainen, ja kuvat onnistuneita myös, vaikkei lasten kasvoja näykään.

 6. LP kirjoitti:

  Minustakin sinun linjasi on hyvä, ja lastesi kuvat ovat kivoja. Tykkään ettei kuvia ole katkaistu kaulan yläpuolelta vaan kasvojen selkeä näkyminen on muuten estetty. On turvallinen ja moraalinen valinta olla tekemättä lapsista julkisia 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos. Myönnän kyllä että vaatii hivenen taitoa mutta ennenkaikkea tuuria, että tällaisia ”onnistuneita” otoksia saa aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *