Hae
My Project Is Me

Yhden viikon arkiruoat

Yritän olla keittiössä suunnitelmallinen ja ostaa kaupasta vain sen mitä tarvitsee. Tämä säästää paitsi rahaa, myös aikaa ja vähentää selkeästi taloutemme ruokahävikkiä. Etsin inspiraatiota ja ideoita toisinaan netistä ja somesta, toisinaan valitsen ruoat sen perusteella mihin kuivakaapista löytyy jo osa aineksista. Lisäksi kysyn myös lapsilta toiveita ja näiden pohjalta teen suunnitelmat. Pyrin siihen, että viikossa tehdään yhdet isot ostokset suuremmassa (ja edullisemmassa) kaupassa ja mahdolliset täydennykset voi sitten hoitaa myös pienessä ja vähän hinnakkaammassa lähikaupassa.

Näin meillä syödään

Työskentelen itse tällä hetkellä pääsääntöisesti kotoa käsin ja syön siis lounaan aina kotona. Tämä ei tosin ole mikään muutos, sillä myös työpisteellä fyysiseesti ollessani kannoin useimmiten omat eväät mukanani. Lapset sensijaan syövät lounaan joko koulussa tai päiväkodissa ja mieheni sen sijaan kokkailee lähestulkoon aina omat arkiruoat. Tämä on erikoisuus, mikä on meillä ollut oikeastaan aina. Luulin pitkään, että olemme ainoat lajissamme mutta tässä vuosien varrella olen huomannut että on niitä muitakin samaan tapaan toimivia perheitä tai parsikuntia.

 

viikon ruokaostokset

Viime viikon viikko-ostokset näyttivät tältä ja tästä jääkaapin, pakkasen ja kuivakaapin sisällön mukaan lukien katsoin riittävän koko viikon arkipäiville.  Leipää ja maitoa tiesin tosin joutuvani ostamaan erikseen lisää ja jouduinkin – leipää tosin useampaan otteeseen. Muutoin pärjäsimme näillä maanantaista aina lauantain lounaaseen saakka.

 

yhden viikon arkiruoat

Tässä postauksessa on kuvituksena käytettykin ruokaostoksista syntyneitä aterioita. Suunnitelman mukaan meidän kotikeittiön arkiruoat olivat siis: Paahdettu kukkakaalikeitto, cottage Pie, curry-linssikeitto, nuudelia ja kanaa sekä pyttipannua (ei kuvaa). Tämän viikon ostokset, eli ensi viikon ruoat, on taas käyty ostamassa ja jos kiinnostaa kuulla mitä niistä syntyy niin paina sydäntä.

Kurkka myös vastaavanlainen postaus syksyltä 2019 ja poimi lisää arkiruokaideoita.

 

 

6 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Kiva on lukea ja nähdä, että miten muut syövät. Itsekin olen viime viikkoina kuvannut syömisiäni ja teen jossain vaiheessa postausta aiheesta.

  • myprojectisme kirjoitti:

   Joo, niistä saa aina mukavasti ideaa ja inspiratiota. Innolla odotan että laitat sitten omista ruoistasi postausta niin pääsee lukemaan 🙂

 2. Stina kirjoitti:

  Oi nam! Nää on kivoja. Kiinnostaa että teetkö sinä vai mies lasten ruuat? Miksi ette syö samaa ruokaa? Onko jommalla kummalla joku erikoisruokavalio?

  • myprojectisme kirjoitti:

   Hyviä kysymykyksiä, joita jouduin oikein alkaa itsekin miettimään 😀 Lapset syövät pääsääntöisesti minun tekemiäni ruokia, johtuen miehen työaikatauluista. Samasta syystä alunperin tähän ratkaisuun on saatettu päätyäkin mutta en näin monen vuoden jälkeen jaksa enää edes muistaa. Ja väärin ei pidä ymmärtää, ei näin ole suinkaan aina mutta usein. Mutta silloin kun ollaan kaikki yhtäaikaa vapaalla ja saman pöydän ääressä on myös ateria aina yhteinen <3

 3. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Meillä mies tekee myös omat ruokansa. Syynä tähän on se, että hän haluaa syödä ns. bodyruokaa ja on hyvin tarkka ruuistaan. Minä taas kaipaan vaihtelua ja kokkailen milloin mitäkin ilman vaakoja ja makrojen laskemista. Minä teen myös pääsääntöisesti ruuan tytöllekin, mutta hyvin usein myös mies paistaa isomman satsin kanaa, tekee makaronilaatikkoa, nakkikastiketta tms lapsen lemppariruokaa. Viikonloppuna kaikki syö samaa sapuskaa 🙂

  • myprojectisme kirjoitti:

   Mä itseasiassa vähän muistelinkin että teillä taitaa olla sama systeemi. Luulin tosiaan pitkään että ollaan ainoita outoja mutta heti tästä yhteisöstä löytyi toinen perhe 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.