Hae
My Project Is Me

Syyskuun mitat

Moikka,


Kiitos vielä tätä kautta erikseen kaikille eilen turvotteluun liittyvään ongelmaani. Luulin olevani ainoa, jolla vatsa näyttää noin pahalta, mutten (omaksi onnekseni ja muiden epäonneksi) taidakaan olla. Sain uumtamia ihan mahtavia vinkkejä ja linkkejä, joiden pariin pyrin syventymään lähipäivinä. Tutkailen asiaa niin ruokavalion ja kierron puolesta ja katsotaan mitä tuleman pitää. Asiaan varmasti palataan myöhemmin.

Koska tätä turvottelua nyt tosiaan esiintyy niin mitenkään erityisen suurella innolla en sonnustautunut syyskuun lukuja varten bikineihin. Tässä välissä muuten miljoonasti kiitosta myös kaikille elokuun mittoihin kommentoinelle. Ero elokuun ja syyskuun välillä tuntuu mielettömältä, joten ehkä se sokeriton tulee hyvään paikkaan. Olen myös hieman harkinnut maitorahkasta luopumista kokeilumielessä sillä olen useammastakin lähteestä kuullut herkistymisestä useiden vuosien syönnin seurauksena. Kunhan kaapin varastot on syöty loppuun niin josko sitten.

Vielä ennen mittoihin pääsemistä niin paluu arkeen sujui melko lailla kiitettävästi – 10h liikuntaa joka sisälsi kaksi aamulenkkiä tyhjällä vatsalla, joskin toinen enemmän olosuhteiden pakosta kuin omasta halusta. Kuulin tässä taannoin että jos aamulenkkejä harjoittaa tyhjällä vatsalla tulee niiden kesto olla maksimissaan 45min ja lenkkien väliin tulee jättää vähintään kolmen aamun tauko. Tämäntyylinen harjoittelu on elimistölle liian usein tai liian pitkään tehtynä aikamoinen stressitila ja tulokset voivat olla päinvastaiset. En sen enempää asiaa kyseenalaistanut enkä otakaan kantaa asian paikkaansa pitävyyteen. Toisethan ovat aamulenkkien suuria kannattajia kun taas toiset eivät näe niissä varsianista hyötyä. Ajattelin kuitenkin ottaa tämä kokeiluun vielä niin kauaksi aikaa kun säät sen sallivat. Jos tuntuu hyödylliseltä niin sittenhän oikeanlaiset varusteet sallivat lenkin säällä kuin säällä. Tiistaiaamun uinnin aloittaminen viivästyy siis vielä hieman.

 

Mutta näiden liikuntojen ja turvotusten jälkeen näyttävät syyskuun mitat seuraavalta

 

Paino:                                             57,3g                +2,5kg

Vyötärö:                                         70,5cm               +4,0cm

Navanympärys:                                79,5cm               +4,5cm

Lantio:                                           82,0cm               +2,0cm

Vasen reisi                                      50,5cm                +1,5cm

Oikea reisi                                      51,0cm                +0,5cm

Rasvaprosentti:                               21,5%                   +2prosenttiyksikköä

 

Viimeksi muuten sain kommenttia tuosta rasvamittarista, ja vaikka se tosiaan ei oikeaa lukua antaisikaan, niin on ainakin suuntaa antava. Sitä paitsi nythän kävin muutama viikko takaperin pihdeillä suoritetussa mittauksessa, jossa tulos oli 20,9%. Eniten itseä tässä kiinnostaa kehittyvä suunta, eli mennäänkö ylös vai alaspäin.

 

Kuvien ja lukujen puolesta minulla ei oikeastaan ole mitään sanottavaa, tai on – aloitetaanko koko projekti alusta 😀 Tai jossei ihan alusta niin aloitetaanko kuitenkin jotain tavoitteellista? Aijjuu, tässähän aloitettiin sokeriton syyskuu yhden päivän poikkeuksella, joka onkin jo takanapäin. Lokakuun mitat, täältä tullaan tehokkain tuloksin! Tavoittenahan oli pienentää rasvaprosenttia ja mahdollisesti hieman senttejä ja kun yllä olevaa katsoo niin se on varmasti aivan mahdollista.

17 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Koko elämä ei voi olla pelkkää onnistumista! Muutenhan sitä kyllästyisi 😉 Tsemppiä kovasti, kyllä sinä vielä saat painosi laskuun ja senttejä pienemmiksi. Katsoppas muistinvirkistykseksi projektisi alkuvaiheen kuvia, näytät edelleen ERITTÄIN timmiltä paketilta kun vertaa niihin.Onnea sokerittomaan syyskuuhun! (Et liene ainut, jolla motivaatio kuvaututtaa itsensä bikineissä loman jälkeen on nollissa!)

  • jennie kirjoitti:

   Tämä lämmitti niin paljon mieltä kun ensimmäsitä kertaa jouduin ihan rehellisesti pettymään tuloksiin. Kiitos siis sinulle:)

 2. Anonymous kirjoitti:

  Tsemppiä !!! Oot tehnyt huikean työn oman vartalosi hyväksi. Ethän siis anna turvotteluille ja vyötärölle tulleille senteille periksi! Vaikka takaisin terveelliseen arkeen palaaminen tuntuukin vaikealta, jokainen valinta on askel eteenpäin. Uskon että pienet muutokset ruokavaliossa toisivat vaihtelun vuoksi uutta intoa ja vauhtia projektiin.

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos paljon, nyt on kyllä sellainen uho päällä tätä turvottelua ja muutakin kohtaan että oksat pois 😀

 3. Mirkkae kirjoitti:

  Moikka!Kiitos kivasta blogista. =) Itse rahkan sijaan olen syönyt tuore/raakapuuroa, pitää nälänkin vähän paremmin pois. Täällä kirjoittelin mitä siihen laitan. http://onnellisetoivallukset.blogspot.fi/2012/04/mita-meilla-syodaan.html Oletko kokeillut? Voi siis tehdä gluteiinittomana.Tsemppiä jatkoon!-mirkka

  • jennie kirjoitti:

   Tätä voisikin kokeilla jos/kun tuon rahkan jätän hetkeksi aikaa ainakin pois. Kiitos vinkistä 🙂

 4. Neppari kirjoitti:

  Maailma on pieni, tulit sattumalta vastaan fb:ssä kaverin kaverina ja törmäsin vielä tankoilukuviinkin! 🙂 Blogisi on ihan mahtava, oot mielettömässä kunnossa. Terveisin mamma- ja tankokollega 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  Painon pudottaminen on ”helppoa”, mutta ylläpito tosi vaikeaa, ainakin minulle. Lihon kanssa tosi nopeasti eikä yhtään saisi lipsua. Jo likipitäen hiukan alle 2000 kcal pvä on aivan liikaa. Ei siinä auta muu kun back to ”kuri ja järjestys” ruokavalion suhteen, liikunnalla ei voi hallita painoa. Vatsan turvottelua on minulla eniten silloin kun syön tavallaan ”liikaa” siis liki tuon 2000. Maitotuotteet on kanssa yksi todennäköinen syypää. Tsemppiä!

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos paljon :)Kuvittelin jo sivuuttavani tämän ”takaisin lihomisen ongelman” mutta salakavalasti se on pyrkinyt tapahtumaan. Tästä onkin hyvä ottaa pientä tiukennusta ruokavalioon kun on selvästi syytäkin 😀 Laktoositonta elämää voisin kokeilla hetkellisesti ja tarvittaessa kipaista testeissäkin jos tuntuu tuovan helpotusta elämään.

  • Anonymous kirjoitti:

   Näytät edelleen oikein hyvältä, joten ei huolta : ))

 6. Anonymous kirjoitti:

  Mitäs voisi suödä tuon maitorahkan sijaan, jotta proteiinin saanti säilyisi ennallaan? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Riippuu kaiketi siitä että haluaako syödä lainkaan maitotuotteita vai ei. Jos maitotuotteet on ok niin onhan raejuustoa ja tosiaan proteiinijauhetta voi melkomoneen paikkaan, kuten vaikkapa jogurttiin, lisötä helposti. Ja onhan tuotteita paljon laktoosittomanakin, jos kyse on siitä. Jos taas mausta niin voihan sitä aloittaa lempeämmillä mauilla, eli jo valmiiksi maustetuilla rahkoilla. tai lisätä hieman makeutusta perusrahkaan. Jos taas haetaan ihan jotain muuta ja jättää maitotuoteet pois niin sitten saakin alkaa jo hieman kikkailemaan erilaisten papujen ja pähkinöiden kanssa. Tai tehdä ns. lounasleivän, jonka päältä löytyy vaikka broilerinfile, ei siis mikään leike, vaan ihan oike file. Itse en varmaankaan kokeilujaksolla tule kaikkia rahkoja proteiinipitoisella välipalalla korvaamaan vaan osa tulee varmasti erilaisiat hedelmistä, marjoista ja kasviksista. Osan korvannen laktoosittomilla tuotteilla.

 7. Katarina Klinge kirjoitti:

  Sä oot hei todella upeen näkönen! maksaisin maltaita jos saisin tuollaisen kropan! Joten ei mitään syytä huoleen, mun mielestä sun ei tartte pudottaa yhtään. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos sinulle suunnattoman paljon, tämä piristi kyllä tätä mieltä kummasti 🙂 Tämän naisen mieli kun on vain niin kummallinen että aina pitää muka jotain tavoitella enemmän ja paremmin ja varsinkin jos joskus on ollut jotain enemmän tai paremmin 😀

 8. Anonymous kirjoitti:

  Voisiko uudella gluteenittomalla ruokavaliolla olla ollut vaikutusta mittoihin? tai ihan vaan hormoonikierrolla? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Varmasti sekä että, eli ruokavalio ja hormonikierto vaikuttavat asiaan. Se että onko kyseessä tuo gluteeniton en edes huomioinut.. Epäilen kyllä hieman lepsumpaa suhtautumista kaikkeen jo jonkin aikaa, erityisesti lomalla vaikka silloin ehkä voikin vähän höllätä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.