Hae
My Project Is Me

Makutottumuksia voi muuttaa – aikuisenakin

Näin äiti-ihmisenä olen hyvin tottunut käyttäjä kehoitukselle ”Kaikkea täytyy maistaa”.   Aikojen saatossa myös omat makutottumukseni ovat muuttuneet ja esimerkiksi blogin alkuaikoina en kyennyt syömään tummaa suklaata. En vain ymmärtänyt miten kukaan voi pitää jostain niin karvaasta ja jopa hivenen kitkerästä mauusta ja vielä väittää sitä rehellisesti herkulliseksi. Yritin monesti mutta omaan makuuni se toinen ääripää, eli valkoinen suklaa oli ikuinen lemppari. Kunnes joskus, jossain vaiheessa huomasin että valitsen itseasiassa nykyään kaupasta mieluummin tummaa suklaata kuin valkoista. Näin on ollut jo jonkin aikaa enkä enää todellakaan löydä tummasta suklaasta mitään pistävän katkeraa makuvivahdetta, en vaikka miten etsisin. Toinen vastaavanlainen esimerkki on avokado. Vielä vuosia takaperin en voinut sietää sen makua vaan nykyään voitelen sillä mielelläni jopa leipäni.

IMG_7461

IMG_7459

Muistaakseni vaatii noin kymmenen maistelukertaa ennenkuin johonkin uuteen makuun alkaa tottua ja ehkä jopa tykästyä. Edellä on esitetty muutama esimerkki omien makumieltymysteni muutoksista ja se että joskus ei ole pitänyt tietystä mausta, ei tarkoita sitä etteikö siitä voisi oppia pitämään. Vielä on kuitenkin jotain mitä en ole aikuisiälläkään tottunut syömään – nimittäin hernekeitto.

3 kommenttia

 1. sara kirjoitti:

  Mulla ihan sama tuon hernekeiton kanssa!! 😀 Nolotta tunnustaa, mut en kyllä muista maistaneeni sitä KOSKAAN kunnolla. Edes ala-asteella, jolloin oli pakko syödä ruokaa. Sotkin sen jotenkin lautaselle ettei tarvinnut syödä… En tiiä miks se on sellanen mitä en voi edes maistaa. Mustekalaakin oon maistanut, mutta en hernekeittoo ja toinen on maito. En pysty juomaan tai edes maistamaan tavallista maitoa. Kalakeittoa pystyn syömään , joka on tehty maitoon,mutta pelkkää maitoa en.. 😀 Ja mulla on sama tuon tumman suklaan ja avokadon kanssa tai siis en osta niitä koskaan ja toki voin maistaa ja pystyn voitelemaan leipäni sillä, mutta musta se ei maistu miltään.. 😀 Ja mielummin syön palan jotain muuta suklaata kuin tummaa ;D

  • jennie kirjoitti:

   En kyllä ehkä mäkään – lusikallista enempää 😀 😀

   • jennie kirjoitti:

    Niin, ja ehkä juuuri tästä syystä jaksan aina kummastella kuink ayksi ilmainen hernekeittoaterian jakaminen (esimerkiksi vaalien alla tiettyjen puolueiden toimesta) saa aina niin valtavan jonon aikaan :O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.