Hae
My Project Is Me

Viikkokertaus ja sen seuraukset vaa’alla

Ajattelin pitkästä aikaa tehdä maanantain painopostauksen perinteiseen viikkokertaus –tyyliin. Käydään siis yhdessä lyhyesti läpi viime viikon tapahtumat päätyen tähän aamuun ja siihen mitä vaaka näytti. Kuvituksena sekalaisia räpsäisyjä viikon ajalta.

 

Alkuviikko eli ma-ti

Viime viikkohan alkoi huikein vaakalukemin 68,2kg mutta se ei suinkaan ollut alkaneen viikon ainoa erityisen hyvä asia. Olin nimittäin jäämässä lomalle jo keskiviikosta eli työpäiviä oli vain kaksi. Mitään erityisiä lomasuunnitelmia ei ollut mutta ajatus viiden päivän vapaista oli miellyttävä.

Alkuviikosta muistelisin syöneeni lounaana kasvissosekeittoa ja päivällisenä lasagnea. Muutoin ruokavalio noudatteli melko perinteistä puuro-maitorahka –leipä ja kananmuna –linjastoa kasvikunnan tuotteita unohtamatta. Kumpanakin päivänä kävin tunnin kävelylenkin sekä tein noin 30min kotitreenin.

kotijumppaa

Loma-aika eli ke-pe

Lomani alkoi keskiviikkona ja kesti tosiaan perjantaihin. Viikonlopun olin vapaalla muuten vain, kuten säännöllistä maanantaista perjantaihin työviikkoa tekevillä usein on. Keskiviikkona heräsin omia aikojani kuudelta ja lähdin aamukävelylle hieman heräämiseni jälkeen. Olin jo edellisiltana miettinyt, että jos herään aikaisin, käyn heti silloin kävelemässä koska muutoin en välttämättä pääsisi lainkaan. Mieheni olisi poissa kotoa klo 8-20 välisen ajan ja lomaa kanssani viettäisi päiväkoti-ikäisemme, jonka kanssa reippaasta kävelylenkistä ei tulisi mitään. Samasta syystä lenkkeilin aikaisin aamusta myös torstaina.

Keskiviikkona lähdimmekin tämän lomaseuralaiseni kanssa käymään kauppakeskus Jumbossa ihmettelemässä mihin hän voisi käyttää saamansa syntymäpäivälahjarahat. Tätä reissua oli odotettu jo pitkään eikä päätös ollut helppo. Mieleeni muistui jotenkin sellainen kerta, kun olin aikanaan saanut 100€ Stockmannille käytettäväksi eräältä työnantajalta ja piti valita mitä sillä ostaa. Käytettävissä oli yrityskortti, minkä kuitit piti toimittaa reskontraan eli yli ei voinut mennä mutta ei mielellään kovinkaan allekaan. Kiersin koko tavaratalon ensin läpi katsoen että mitä kaikkea on tarjolla ja vasta sitten kiersin ostamassa haluamani. Samalla mentaliteetilla meni meidän Jumbon reissukin eli mikään nopea visiitti ei ollut kyseessä.

viikkokertaus

Torstaina vastaavasti kiersimme Torin kautta tekemiäni ostoksia keräämässä ja kävimme myös paikallisessa Kierrätyskeskuksessa, mistä ostin muuten kuvassa näkyvän punaisen takkini 60% alennuksella eli vain muutamalla eurolla. Lisäksi ehdimme hyvin leikkiä niillä uusilla, edellispäivänä ostetuilla leluilla, ulkoilla, retkeillä ja kuskata esikoista treeneihin ja takaisin.

Kotitreenit ehdin hyvin tekemään jossain välissä päivää mutta ruoista minulla ei ole mitään muistikuvaa, vaikka varmasi jotakin noina päivinä söimmekin metsäretkieväiden lisäksi.

Viikonloppu pe-su

Yhdistän sittenkin lomapäivä perjantain viikonloppuun koska koko viikonloppu meni oikeastaan samalla kaavalla. Mitään tekemättä. Perjantaina minua närästi valtavasti. Närästysoireet, alkoivat itseasiassa jo torstai-iltana ihan yllättäen ja itsekseen eikä niihin valitettavasti auttanut lääkkeet, vaikka oireet ihan selkeät olivatkin. Varsinkin pystyasennossa, alkoi välittömästi röyhtäilyttämään valtavasti ja tätä jatkui käytännössä läpi viikonlopun, vaikka oireet ajankuluessa onneksi koko ajan lievenivätkin. Perjantaina olo oli kuitenkin senverta kehno, että jätin kaiken liikunnan suosilla väliin.

Lauantaina kävin kävelemässä aivan kuten sunnuntainakin. Koko viikonlopun aikana pidin muutoin treeneistä taukoa ja otin rennosti. Myös ruokavalio oli erikoisesta olotilasta johtuen erikoinen ja pitkälti sitä, mikä sattui maistumaan. Jos en olisi paremmasta tiennyt, olisin voinut luulla kärsiväni pahemmanlaatuisesta krapulasta sillä samanlaisia asioita mieleni teki: Raikkaita makuja, (kirpeitä) karkkeja, omenamehua ja vichyä. Suunnilleen tällä ruokavaliolla viikonloppuni kuluikin ja lisänä kaurapuuroa sekä banaaneja. Proteiinia ei ollut nimeksikään koska mitään proteiinipitoista ei vain tehnyt mieli.

lauantaikarkit

Sunnuntaina aloitinkin sitten valtavan varastonsiivousurakan, mikä on aiheuttanut kaaoksen nyt meille sisälle kotiin. Paljon pahvilaatikoita, täynnä vaatteita ja muuta tavaraa, joista isosta osasta olisi tarkoitus hankkitua eroon joko myyden tai kierrätykseen vieden. Oloni olikin tosiaan sunnuntaina jo selkeästi parempi kuin kahtena edellisenä, vaikka kävelylenkillä edelleen röyhtäilytti.

 

Viikkokertaus ja sen seuraukset vaa’alla

Edellä onkin otettu lyhyt viikkokertaus koko viime viikon tapahtumiin. Voisi luulla, että vähäinen viikonlopun syöminen näkyisi vaa’alla positiivisena muutoksena mutta päinvastoin. Painoni oli tänään 68,8kg eli +600g edellisviikkoon. En jaksa asiasta huolestua, sillä kuten juuri tuli lueteltua, en ole ollut ihan oma itseni ja ehkei tämä lukemakaan siis ole. Ja vaikka tänään olen ihan normaalisti taas jo liikkunut, niin kotona kuin ulkonakin, niin edelleenkiin liikkeelle lähtö alkaa röyhtäyttämään. Ensisijaisesti siis toivon vain täysin normaalia olotilaa, painosta piittaamatta.

punainen takki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.