Hae
My Project Is Me

Lasten matkassa: All Inclusive-loma

Lumisen talven tuivertaessa täysillä, on oma mieleni halajanut kohti lämmintä. Useampana iltana olenkin huomannut selailevani eri matkatoimistojen tarjontaa ja osallistuvani monemoisten matkalahjakorttien arvontoihin pienen lomabonuksen toivossa – viisihenkisen perheen loma kun ei ihan edullisesti irtoa.

Hotellivalinta lasten ehdoilla

Viime keväänä vietimme ensimmäisen koko perheen yhteisen all inclusive-loman ja jo tuolloin sanoin että muunlaiselle en enää pikkulasten kanssa lähde sillä niin helppoa lomailua se oli. Matkoja katsellessa yksi tärkeimmistä kriteereistä oli lasten viihtyminen. Matkaseurueena kulkivat tuolloin 6, 4 ja 2-vuotiaat lapset, joiden energiamäärä on ehtymätön joten sitä asiaa silmällä pitäen katselin myös potentiaalisia hotelleja. Kun lapsilla on mukavaa, on myös vanhemmilla mukavaa ja sitämyöten rento lomafiilis on taattu. Useat vesiliukumäet tarjosivat riemukkaat puitteet meidän pienille, ja vähän suuremmillekin, vesipedoille.

Kaikille herkullista ruokaa

En ollut aiemmin lomaillut All Inclusive-hotellissa ja olin kuullut ennakkoon varoituksia kuinka muutaman päivän jälkeen ruoka alkaa toistaa itseään. Minä rohkenen olla eri mieltä vaikka toki osa ruoista samoja olikin. Kuten buffetissa yleensä, tulee ensin maisteltua vähän kaikenlaista jotta löytää ne omat suosikit. Buffetin lisäksi jokaisella aterialla oli oma vaihtuva lämmin/kypsennetty vaihtoehto ja lisäksi vaihtelua toivat lukuisat alueen hintaan kuuluvat ravintolat missä jokaisessa oli hieman omanlaisensa makutarjonta. Itse en siis viikossa ehtinyt lainkaan kyllästymään enkä kokenut minkäänlaista tarvetta lähteä alueen ulkopuolelle syömään. Osa ruoista oli ihan oikeasti todella maistuvia ja loput enemmän tai vähemmän ok. Erityiselle ruokanautiskelijalle en ehkä suosittele mutta muille kyllä sekä erityisesti lapsiperheille. Meillä lapsista taisi olla parasta kun milloin mistäkin sai tarvittaessa haettua mm. pizzaa, jätskiä tai paahtoleipää nutellalla sekä tietysti limua.

hotelli kuin pieni kylä

Lomakohteemme oli hotellin sijaan kuin pieni kylä. Huoneistomme (3h+2p+kph) sijaitsi kerrostalonomaisen minihotellin ylimmässä kerroksessa. Samankaltaisia minihotelleja oli useita ja lisäksi löytyi pieni ostosalue, kaksi allasaluetta sekä ranta-alueelle levittäytyvä toinen minikylä useine allasalueineen, ravintoloineen, kauppoineen sekä leikkipaikkoineen. Kertaakaan ei tullut tarvetta hotellialueelta poistua, vaikka sen teimmekin ihan vain periaatteen vuoksi.

Parasta reissussa

Parasta reissussa omasta mielestäni oli se, että ei tarvinnut lasten nälkäkiukun yhteydessä etsiä sopivaa ruokapaikkaa tai kantaa mukana vesipulloja kun hädän iskiessä oli aina avut saatavilla. Mitäänhän ei reissun aikana varsinaisesti nähty mutta hei, se ei taida olla tämänkaltaisen matkan tarkoituskaan. Tarkoitus oli saada aurinkoinen yhteinen viikko mukavine muistoineen ja siinä onnistuttiin. Itseni lisäksi erityisesti esikoisemme odottaa jo seuraavaa yhteistä lomamatkaa ja onkin katsonut kanssani innokkaana vaihtoehtoja.

Ja koska joku kuitenkin kysyy niin tämän loman matkanjärjestäjänä toimi Nazar, joka oli minulle uusi tuttavuus. Lapsiystävällisen hotellin lisäksi valintaan vaikutti tosiaan hinta, mikä sattui olemaan tällä tuolloin täällä edullisimmasta päästä. Hintaa matkalle jäi jotakuinkin 2500€, mikä on paljon se mutta kuitenkin vähemmän kuin monessa vastaavassa vaihtoehdossa olisi ollut.  Jos minulta kysytään, niin loma ei olisi voinut olla onnistuneempi ja se oli näin jälkikäteenkin mietittynä jokaisen euron arvoinen. Jos euroja olisi enemmän, matka varmaan järjestyisi jo tänä keväänä mutta ilman pientä loma-avustusta joudutaan varmaan etenemään alkuperäisellä suunnitelmalla suunnata all inclusive-lomalle aina kahden vuoden välein.

Mitä te muut lapsiperheelliset olette mieltä all inclusive lomailusta? Suositteko mieluummin helpointa mahdollista vaihtoehtoa vai perinteisempää matkaa?

ps.  matkakuumeeni ei ainakaan hellittänyt tämän tekstin myötä 😀 Kuvat ovat kaikki vain pieni raapaisu hotellialueestamme

 

2 kommenttia

  1. Helinä kirjoitti:

    Alanya on aivan ihana paikka! Siellä on tullut käytyä niin monesti eikä siihen vaan kyllästy.. Ihania paikkoja, halpaa, hyvää ruokaa lähes kaikkialla, lämpö, meri, ystävällisiä ihmisiä ja vaikka mitä muuta!Ehkä ainoa miinus nyt toukokuussa kun käytiin alanyassa niin myyjät olivat todella päälekäyviä ja agressiivisia.. En sitten tiedä johtuiko siitä kun kausi vasta alkamassa silloin vai mikä oli, mutta siitä jäi huono maku suuhun.. Kuitenkin nättejä palmuja, lämmintä ja kauniita paikkoja, niistä on iki-ihana Alanya tehty.
    Pikku vinkki kaikille; Älkää ostako kadulta mitään retkiä! Pelkkää huijausta se! Meiltä viety rahat niin monesti eikä koko retkeä ole edes tapahtunut! Ollaan sitten viimeiset 2v varattu retkemme https://fi.alanyadailytrip.com/ kätevää ja helppoa valita itse netistä kaikki!

  2. myprojectisme kirjoitti:

    Hei apua, jostain syystä on sinulle jäänyt vastaamatta kokonaan. Pahoittelut siitä, ei missään nimessä ole ollut tarkoitus. Tänään kuitenkin huomasin kommenttisi kun postaukseen palasin ja parempi tietysti nyt myöhään kuin ei milloinkaan kiittää kommentistasi. Yhden kauan sitten tapahtuneen reissun yhteydessä tutustuimmekin erääseen paikalliseen matkanjärjestäjään vähän paremmin ja hänkin varoitteli erinäisistä bisneksistä, mitä alueella tietystyi järjestetään. Kaikki ei kuitenkaan onneksi ole pelkkää huijausta ja kyseisen herran kanssa vaihtelemme silloin tällöin edelleen kuulumisia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.