Hae
My Project Is Me

Joulutunnelmaa etsimässä: Koiramäen Pajutalli

Joulukuun ensimmäisenä voi viimeistään virittäytyä joulutunnelmaan. Mainitsin taannoin, että mielessäni on pieni jouluun liittyvä postaussarja ja mikään muu päivä ei voisi olla parempi sen aloittamiselle kuin tämä, virallinen joulufiilistelyn aloituspäivä.

Tämä joulu ja joulunodotus tulee monella varmasti olemaan erilainen kuin koskaan aikaisemmin. Monet perinteiset joulunodotukseen liittyvät tapahtumat on jouduttu perumaan tai järjestelemään uudella, koronarajoitukset huomioon ottavalla, tavalla. Kaikesta huolimatta joulu kuitenkin tulee ja joulutunnelmaan voi vielä virittäytyä paitsi kotona, myös kodin ulkopuolella. Ajatuksenani onkin tarjota joitakin joulutunnelman nostattajia ja tämän postaussarjan saa kunnian aloittaa Koiramäen Pajutalli.

koiramäen pajutalli

 

koiramäen pajutalli

Koiramäen Pajutalli on Tuusulan ja Vantaan rajalla sijaitseva myymälä- ja elämyskohde pienessä maalaisromanttisessa pihamiljöössä päärakennuksineen ja aittoineen. Kuten nimestä voi päätellä, on kaiken alkuna ollut paju ja edelleenkin kohteesta voi ostaa paitsi pajusta punottuja tuotteita myös pajua sekä tietenkin paljon, paljon muuta. Eräs tuttuni ostaa vuosittain pienen kiitoslahjan lapsensa opettajalle täältä ja olenpa minäkin tehnyt ihania löytöjä käsintehdystä piparisuklaasta sisustustuotteisiin.

myymälä koiramäen pajutalli myymälä

 

Koettavaa kaikenikäisille

Vaikka kohde on myymälä, on se tosiaan myös elämyskohde, missä lapsetkin viihtyvät erinomaisesti. Jo se, että tarjolla on tavanomaisesta poikkeavaa tavaraa, on mielenkiintoista mutta lapset on huomioitu viihtyvyydessä muutoinkin. Piha-alueella on lapsia varten ihan oma aittansa, missä pienimmät vierailijat pääsevät leikkimään leluilla, joita on myynnissä myös myymälän puolella. Lisäksi pääsee tutustumaan myös Pajutallin eläinasukkaisiin sekä kurkistamaan peikkometsän asukkaisiin.

koiramäen pajutalli peikkometsä koiramäen pajutalli eläimet

 

Kohteessa on myös kahvila, mikä näin korona-aikaan on siirretty ulkotiloihin turvavälien säilyttämiseksi. Kahvilan antimista voi sen sijaan nauttia myös sisätiloissa tai vähintäänkin katetun terassin alla. Jos nautit esimerkiksi Vanhan Porvoon tunnelmasta jouluaikaan, nautit varmasti myös Koiramäen Pajutallista. Tarkemmat tiedot ja sijainti löytyvät heidän omilta nettisivuiltaan. 

koiramäen pajutalli kahvila koiramäen pajutalli

Kurkkaa myös aiheeseen liittyen vanha postaukseni Edinburghin Joulumarkkinoista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.