Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Puhdistu, hoikistu ja virkisty +arvonta

Kaupallinen yhteistyö: Harmonia Life

*Yhteistyössä Harmonia Life*

Moi,

Seuraava aihe jakaa varmasti mielipiteet sillä tänään puhutaan paastoamisesta. Jollekulle paasto tarkoittaa (uskonnollista) periaatetta ja toiselle se on laihdutustapa. Kolmas sen sijaan hakee paastolta virkeyttä ja puhdistusta, joka oli myös minulla kokeiluni taustalla. Ja neljäntenä löytyy se ryhmä, joka lyttää kaikenmaailman ajatukset paastoamisesta. Toki löytyy niitäkin, joille paasto ei sanana tuota minkäänlaista mielikuvaa mutta uskon että suurinosa lukeutuu joko kannattajiin tai inhoajiin.

IMG_7735

Kun minulle tarjotttiin mahdollisuutta MethodDrainen kolmen viikon paastoon tartuin mahdollisuuteen nimenomaan oman ja elimistöni vireystilan nostamiseksi. Toki oikutteleva vatsanikin voisi saada apuja sillä onhan paastokuurin tehtävä nimenomaan puhdistaa kehoa sinne kertyneistä kuona-aineista, joka siis saattaa aiheuttaa turvotusta ja tukalaa oloa. Tämä olinkin ensimmäinen kerta kun olen paastoamaan ryhtynyt puhtaasti terveydellisistä syistä sillä aina ennen (niin, tämä ei ollut ensimmäinen kokeilu) taustalla on ollut toive painon putoamisesta. Painon pudotukseenhan ei paastosta ole ellei samalla te muitakin muutoksia – pysyvästi. Toki, paaston aikana paino saattaa pudota mutta ne kilot tulevat takaisin ja tästä löytyy karvaita kokemuksia minulta itseltänikin.

Kolmen viikon mittainen paastokuuri ei ole kidutusta sillä tässä normaali ruokailu on sallittua. Toki, kun elimistöä pyritään puhdistamaan on suositeltavaa välttää esimerkiksi maitotuotteita, punaista lihaa ja kofeiinia. Kun elimistö saa energiaa, on liikkuminenkin mahdollista mutta omaa kroppaa kannattaa kuunnella. Syödyn energian määrä todennäköisesti paaston aikana vähenee ja siksi se kaikista raskain treeni ja paasto eivät välttämättä sovi yhteen. Käytännössähän homma toimii siten että paastojuoma sekoitetaan veteen ja nautitaan päivän mittaan. Toinen vaihtoehto on sekoittaa juoma veteen ja huitaista naamaan heti aamusta – tätä keinoa käytin minä sillä se jotenkin sopi päivärutiineihini paremmin. Makuja on valittavina useammanlaisia ja omani oli omenainen. Maku oli minusta miellyttävä eli ulkonäkö voi pettää 😉
IMG_7173
Joudun myöntämään etten itse ollut ehkä se kaikkein esimerkillisin paastoaja sillä kahvia kului aamuisin ihan normaaliin tapaan. Pyrin kuitenkin välttämään maidon käyttöä ja korvasinkin suurimman osan ajasta maitorahkan sekä heraproteiinin muilla tuotteilla. Yhtäkaikki kolmeviikkoinen sujui näppärästi ja mikä parasta vatsanikin tuntui olevan vähän yhteistyökykyisempi. Kimmokkeena tästä kuurista aloitin tosiaan jälleen gluteenittoman koekauteni, jonka syyt ovat hieman erilaiset vaikkakin vatsaan liittyvät.

Oma kuurini on tosiaan nyt takanapäin mutta päällimmäisenä mieleen jäi tosiaan ainakin yhteistyökykyisempi vatsa. Muutoksia vatsantoiminnassa huomasin jo ensimmäisen viikon aikana eli niiltä osin voin sanoa olevani tyytyväinen kokeiluuni vaikken ohjeita ihan täydellisesti noudattanutkaan.
Jos siis tuntuu että loman jälkeen sinunkin elimistösi saattaisi kaivata pientä piristysruisketta niin arvon jokaisen kommentoijan kesken yhden onnekkaan, joka saa testattavakseen seitsemän päivän mittaisen pikakuurin. sinun tulee vain yksinkertaisesti kirjoittaa miksi juuri sinä haluat paastoa kokeilla. Arvonta suoritetaan 10.7 kaikkien osallistujien kesken ja voittajaan otan yhteyttä sähköpostitse, joten muistathan kommentoidessasi täyttää sähköpostiosoitteesi tietoihin. palkinnon toimittaa Harmonia Life. Onnea arvontaan!
IMG_7738

Edit: Koska en ole aikaisemmin tajunnut laittaa viimeistä osallistumishetkeä ennen arvonnan suorittamista ilmoitan arvonnan suljetuksi 10.7.2014 klo 18. Tämän jälkeen tulleita osallistumisia ei enää huomioida. Minun piti sulkea osallistuminen jo keskiyöllä mutta myöhäisen ilmoitusajankohdan vuoksi annetaan vielä vähän armonaikaa 🙂

Kaupallinen yhteistyö: Harmonia Life

62 kommenttia

 1. tiina kirjoitti:

  Minun tulisi voittaa paastopaketti sillä kesälomani alkoi juuri ja olen lähdössä elämäni ensimmäiselle ulkomaanmatkalle Kyprokselle. Tiedän jo että siellä kroppa menee sekaisin kaikesta herkkutelusta, joten paasto puhdistus tulisi loman jälkeen tarpeeseen 🙂

 2. Minna kirjoitti:

  Haluaisin kokeilla kuuria koska lähiaikoina olen ollut turvonnut kuin ilmapallo…Syön terveellisesti, säännöllisesti ja en ymmärrä mistä johtuu…olen koittanut vaihtaa vitamiinit lisäaineettomiin ja puhdistaa muutenkin ruokavaliota…syön aika pelkistetysti tällä hetkellä…Kuuri olisi hyvä potku ja puhdistus kropalle 🙂

 3. milli kirjoitti:

  Olen joutunut tämän vuoden puolella syömään kolme antibioottikuuria ja lääkkeitä muutenkin, joten tuntuu että kroppa pitäisi saada puhdistettua jotenkin! Ehkä paasto voisi olla keino siihen…

 4. elsi kirjoitti:

  Ite oon joskus kokeillut mehipaastoa ja iholle se teki hyvää. (:

 5. Milja kirjoitti:

  Haluisin voittaa paketin itselleni, koska nyt ulkomaan reissun ja juhannuksen jälkeen olo on tukkoinen ja kaipaa kipeästi puhdistusta. 🙂

 6. Meri kirjoitti:

  Oih, olisipa mukavaa voittaa paketti! Kesälomani on alkamassa kohta, ja melkein koko kevään ja alkukesän on syömiset ollu vähän retuperällä. Lomalla on aikomus käyttää aikaa kunnon ruoan valmistamiseen ja saada ällö äklö possuolo pois (sekä saada elämän viimeinen painonpudotus kunnolla vauhtiin). Tällainen paastopaketti tois kivan lisän terveelliseen lomaan! 🙂 Ja tietty loman jälkeen terveellinen elämä jatkuu. Ja jospa tää veis sen loputtoman leivänhimon pois.

 7. Jenny kirjoitti:

  Ihan kokeiluudenhalusta haluaisin päästä testaamaan!:)

 8. Nella kirjoitti:

  Osallistun arvontaan! Nyt tulisi tällainen kuuri tarpeen, sillä lähdemme Kreikan Falirakiin rantalomalle elokuussa. Kroppa näyttäisi ja tuntuisi hyvältä, itsevarmuus varmasti lisääntyisi tuloksien myötä!

 9. Asta kirjoitti:

  Näin Italian matkan jälkeen tuntuisi tarpeelliselta.:)

 10. Ida kirjoitti:

  En ole koskaan kokeillut paastoa mutta Se kyllä kiinnostaisi. Pitkän massakauden jälkeen aloitin keväällä dieetin joka nyt vähän junnaa. Tästä saisi ehkä lisäpotkua tilanteeseen! 🙂

 11. Minskuliina kirjoitti:

  Haluaisin koittaa puhdistuskuuria silkasta mielenkiinnosta. En ole kokeillut aiemmin, koska en usko moiseen. Mutta ilmaiseksi jos saisin, niin voisin laittaa kokeiluun.

 12. Katia kirjoitti:

  Arvontaan osallistun minäkin. Viikon paastokuuri kuullostaisi sopivalta kokeiluun, että olisiko minusta siihen pidempään 3 viikon versioon. Niin ja toivottavasti olotila paranisi tuon kokeilun myötä, kun nyt tuntuu että jotkin ruoat eivät oikein sovellu (tai sitten syöty liikaa herkkuja), tasapainottaisi varmaankin elimistöä.

 13. armi kirjoitti:

  silkasta mielenkiinnosta haluaisin kokeilla. en ole koskaan paastonnut ja epäilen sen vaikutuksia, joten seitsemän päivän kuuri olisi enemmän kuin sopiva 🙂

 14. anita kirjoitti:

  Hyyyvin oikutteleva vatsa täälläkin, turpoilee ja toimii miten haluaa. Haluaisin siis kokeilla kuuria puhtaaasti vatsan ongelmien lievittämiseen ja mahdollisesti jopa poistamiseen.

 15. Luana kirjoitti:

  Mulla syynä on sama kuin sulla, eli halu virkistää ja puhdistaa kroppaa! Josko jaksaisi töissäkin sitten paremmin (:

 16. jensu kirjoitti:

  Oonkin välillä harkinnut jotai tollaista paastoa, mutta aina on tähän saakka jäänyt harkinnan tasolle. Herkkä ja oikutteleva vatsa on suurin syyni kiinnostukseen. Tiedän, että esimerkiksi sokerin ja vehnän pois jättäminen varmasti auttaisi, mutta en osaa jättää niitä pois kun ei varsinaista pakkoa ole. Eihän tuo paastokaan mikään pakko olisi, mutta antaisi varmasti motivaatiota ja haluaisin viedä sen kunnialla loppuun. Ehkä sen loputtuakin osaisi sitten jatkaa hieman terveellisempää linjaa.

 17. Ansku kirjoitti:

  En ole ikinä paastonnut, mutta haluaisin kokeilla turvallisesti sitä. Olen ollut hieman turvonnut viime aikoina, paino on noussut 4kg kesän myötä, joten pieni kevennys tekisi terää 🙂

 18. Ella kirjoitti:

  Mielenkiinnosta ja kokeilunhalusta haluaisin kokeilla paastoa. Tulisi todella tarpeeseen.

 19. jenni kirjoitti:

  Kyllä kelpaisi paasto, sillä olen joutunut viimeisen puolen vuoden aikana vetämään napaani niin paljon erilaisia lääkkeitä, että todellakin olisi puhdistus tarpeen. Niin ja kiukkuvatsa on itsellänikin. Nyt on 12 vuotta eletty ärtyvän suolen oireyhtymän kanssa…

 20. M kirjoitti:

  Haluaisin päästä kokeilemaan henkilökohtaisesti koska olen kuullut niin paljon puhetta sekä puolesta, että vastaan. Voisin osallistua keskusteluun omakohtaisella kokemuksella.

 21. Li kirjoitti:

  Vatsani on yhtä jatkuvaa ongelmaa ja haluaisin kokeilla josko paasto auttaisi ongelmiin.

 22. Aino kirjoitti:

  Mää haluaisin koittaa paastoa jotta saisin mun kropan puhistettua kaikista lääkemyrkyistä joita oon valitettavasti joutunut kevään aikana imemään. Huomenna taas tk:hon, kiitos pitkittyneen korvatulehduksen.

 23. Irq kirjoitti:

  Tää arvonta tuli nyt niin oikeeseen aikaan. Syön terveellisesti (mahd. puhdasta ja käsittelemätöntä ruokaa) ja liikun paljon. Nyt oon jo pitemmän aikaa jättänyt ruokavaliosta kokonaan pois gluteenin ja maitotuotteet, koitan selvittää syytä oireilevaan vatsaan ja jatkuviin kipuihin :/ mutta, mutta jotenkin tuntuu et kroppa on silti jostain syystä ihan tukossa ja olo on turvonnut 🙁 En keksi nyt siis enää muuta kuin kokeilla paastoa, jos se poistaisi sen mikä ikinä aiheuttaakin tän kamalan tukalan olon :/

 24. Jenni kirjoitti:

  Olen miettinyt koko kesän puhdistuskuuria projektiksi. Kovan kiireen ja stressin takia se ei ole kuitenkaan vielä onnistunut. Kevyt, hyvä olo here I come!

 25. elisa kirjoitti:

  Turvottaa ja iho kukkii 😉

 26. Anu kirjoitti:

  Haluaisin kuurin, koska parin viikon lomailu on vienyt syömisen pois hyvältä uralta. Korjausliike tulisi tarpeeseen.

 27. anniina kirjoitti:

  Ajatuksenani on ollut kokeilla tätä kuuria mutta en ole saanut aikaiseksi tilattua sitä kiireen ja stressin takia.

 28. Kati kirjoitti:

  Ehdottomasti mukana arvonnassa!
  Olen aina halunnut kokeilla paastoa mutta en vaan ole tiennyt, että minä näistä kaikista kuureista olisi kokeilemisen arvoinen. Tuntuu jotenkin ”helpommalta” ryhtyä samaan minkä joku tuttu on jo testannut.
  Toivoisin kuurilta nimenomaan kropan puhdistusta mutta myös hyvää alkusysäystä pieneen painonpudotukseen. Heinä-elokuun vaihteessa on ystäväni häät joten fressimpi olemus ei suinkaan olisi pahitteeksi 🙂

 29. Tiia kirjoitti:

  Mä naputan tätä kommenttia siks etten oo koskaan kokeillu paastoa mut houkuttais kyllä kun luki vaikutukset, maha oikuttelee täälläkin. Sen lisäks painokin junnaa tiiviisti just nyt ja toisin kun muilla, mulla on lomaa vasta elokuussa, ois siis aikamoinen piriste tähän väliin! 🙂

 30. Henna kirjoitti:

  Haluaisin kokeilla ihan uteliaisuudesta ja päästä itse näkemään mahdolliset tulokset 🙂

 31. niina kirjoitti:

  Hei, vatsani on kokoajan ärtynyt ja olen kokeillut vaikka mitä, tosin en tätä. Menisi siis heti kokeiluun! 🙂

 32. Maiju kirjoitti:

  Vatsani on aina toiminut vähän niin ja näin. Ja vaikka kuinka noudatan suhteellisen terveellistä ruokavaliota, turvonnut olo on välillä raivostuttavaa.. Tarvitsisin siis kipeästi puhdistuskuurin itselleni 🙂

 33. Liisi kirjoitti:

  Heinäkuussa tulee lomailtua niin sen tietää että tämän jälkeen kaipaa puhdistusta, helposti tulee tukkoinen olo kun syömiset lipsuvat reissuilla… että tällainen paketti olisi erittäin tarpeen!!! 🙂

 34. Saara kirjoitti:

  Haluaisin kokeilla paastoa kuona-aineiden poistamiseen ja kropan puhdistamiseen, millä toivottavasti olisi suotuisa vaikutus turvotuksen vähenemiseen. Olen myös kuullut, että ko. paastosta saa ihan uudenlaista energiaa, joten senkin takia haluaisin kokeille 🙂

 35. elina kirjoitti:

  olisi huippua voittaa tuo paketti! kärsin pahoista vatsavaivoista ja vatsa turpoaa pahasti iltaa kohti mentäessä. olisi hienoa nähdä, vaikuttaako kuuri vatsan toimintaan jotenkin. kroppa tuntuu myös olevan edelleen hieman tukossa keväisestä juhlimisesta, joten kuona-aineet olisi hyvä saada liikkeelle 😀

 36. pex kirjoitti:

  ylipainoa jonkin verran ja tahtoo olla niin raskas olo kokoajan. Mielellään kokeilisin puhdistusta.

 37. Katja kirjoitti:

  Haluaisin kokeilla puhdistuskuuri, koska tunnen oloni väsyneeksi ja turvonneeksi. Kuurin avulla saisin puhdistettua elimistöäni ja toivottavasti turvotus ja väsymys jäisivät sille tielle kun kuona-aineet lähetisivät liikkeelle 🙂

 38. HeiniPee kirjoitti:

  Yksi oikutteleva vatsa ilmoittautuu! Puhdistus voisi tehdä hyvää kaikinpuolin, myös iho kaipaisi selvästi jotain kuona-aineiden poistoa.. Olen aina innokas kokeilemaan kaikkea uutta, mielenkiintoista seurata kuinka oma kroppa reagoi mihinkin 🙂

 39. sumppo kirjoitti:

  Jonkinlaista puhdistusta tässä kaipaisi, on nimittäin ollut koko kesän erittäin tukkoinen olo kaikkien syömisten ja liikkumattomuuksien takia.

 40. Maarit kirjoitti:

  En oo koskaan paastoa testannut vaikka monta vuotta sitä jo suunnitellut. Tulis varmasti testattua, jos sellaisen voittais 🙂 Mulla myös vatsan kanssa ongelmia ja crossfit -treeneissä sekaisin oleva vatsa ei oikein toimi joten ois kiva nähdä rauhoittuisko mun vatsa tällä.

 41. Bea kirjoitti:

  Haluaisin kokeilla paastoa edes kerran elämässäni. Tähän asti on menty sillä ajatuksella että paastot ei todellakaan ole mua varten, mutta näin kesällä & lomalla olisin valmis antamaan paastollekin mahdollisuuden. 🙂

 42. Anna kirjoitti:

  Täällä olisi yksi arvontaan osallistuva skeptikko, eli kuulun lähinnä mainitsemaasi ihmisryhmään, jotka suhtautuvat epäilevästi paastoihin. Detox kuuri kuulostaa mielekkäältä tavalta kokeilla kehon puhdistusta, koska samaan aikaan voi syödä melko normaalisti eikä kyse ole mistään nälkäkuurista. Oloni on ajoittain turvonnut ja ”tukkoinen”, joten olisi mielenkiintoista testata, josko Detox saisi kehon puhdistumaan ja voimaan paremmin. Ehkäpä minunkin mieleni paastojen suhteen vielä muuttuisi 😀

 43. Anni kirjoitti:

  Noin vuosi sitten pudotetut 5-10kg on tulossa takaisin huonon syömisen takia, detox auttaisi takaisin oikeaan ruokavalioon 😀

 44. Manna kirjoitti:

  Hei vaan! Olisi älyttömän ihanaa voittaa tämä arvonta! Itselläni myös ollut vatsavaivoja jo parisen vuotta, mutta syytä ei ainakaan vielä ole löytynyt. En ole ikinä käyttänyt detox tuotteita, mutta olisi kiva kokeilla ja seurata, tapahtuuko minunkin kehossa muutoksia.

 45. Miia kirjoitti:

  Olen pitkään halunnut kokeilla, mutta en ole malttanut ostaa. Raskauskiloista olen onnistunut pääsemään eroon, mutta silti turvottaa 😀

 46. Tanja kirjoitti:

  Olen taiteillut tämän vatsani kanssa koko ikäni eli suurin ongelma on ummetus ja siitä johtuva tukala olo. Suolistoni kaipaa hellävaraista puhdistusta 🙂

 47. Anma kirjoitti:

  Olisi mielenkiintoista kokeilla juuri tuota seitsemän päivän kuuria! Ollut mietinnässä jonkin aikaa pitäisikö käydä ostaan se, tuo pidempi kuuri on tullut kokeiltua kerran aikaisemmin 🙂

 48. Sonja kirjoitti:

  En ole koskaan kokeillut tämänkaltaisia kuureja, vaikka mielessä on välillä ollut. Olisi mukava kokeilla näin kesäaikaan mitä sellaisella saisi aikaan! 🙂

 49. Anna kirjoitti:

  Olen kokeillut mehupaastoja, mutta paastopakettien mehut maistuvat kamalalle. Olisi kiva päästä kokeilemaan paastokuuria, jossa juoma on siedettävän makuista tai jopa hyvää. Haluaisin paastosta vuosittaisen rutiinin, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa tapaa toteuttaa sitä. Osallistun siis toiveikkaana arvontaan!

 50. Maria kirjoitti:

  Hei. Kokeilisin mielelläni paastoa. Saisin hyvän startin elämäntaparemonttiin 😀 Tarkoitus tarkkailla enemmän mitä suuhunsa pistää ja lisätä monipuolista liikuntaa 😀

 51. omppu kirjoitti:

  Olisipa mielenkiintoista kokeilla tuota kuuria. Monesti on käynyt mielessä, mutta saamattomuuttani en ole saanut aikaiseksi. Nythän se olisi toki tehtävä jos arpaonni osuisi kohdalle!

 52. jeppe kirjoitti:

  Olisi erittäin mielenkiintoista kokeilla mitä tuollainen kuuri saisi omalle elimistölle aikaan 🙂 Tuntuisiko jotekin erilaiselle, olisiko olo vähemmän tukala, ym…

 53. Veera kirjoitti:

  Innostun aina uusista ruokajutuista ja kuuri kuulostaa mielenkiintoiselta. Olisi hienoa kokeilla mitä kuuri tekisi juuri minulle. Olen viime aikoina huomannut oloni olevan usein turvonnut, vaikka mielestäni syön aivan ”normaalisti.” En siis ole muuttanut ruokailutottumuksiani tai liikunnan harrastamista. Epämukavasta ilmapallo-olosta olisi kyllä hienoa päästä eroon. Detox-kuuri voisi rauhoittaa vatsaa ainakin hetkeksi ja kesän lopuksi ”virkistäytymiskuuriksi” sitä olisi kiva kokeilla!

 54. Minna kirjoitti:

  Olisi ihana jos pääsisi jatkuvasta turvonneesta olosta eroon ja kesäloma jos mikä olisikin kiva aika tällaista kokeilla 🙂

 55. jeppe kirjoitti:

  Kesän aikana on tullut lipsuttua kerran jos toisenkin ruokavaliosta jota noudatin koko kevään sillä menestyksellä, että kiloja putosi tammikuusta toukokuun loppuun 10kg ja vaikkakaan kiloja ei ole tullut takaisin, olo on turpea ja tosiaankin puhdistuksen tarpeessa. Paastoa olin ajatellut jo ennen kuin tämän postauksen näin, nyt sattuisi sopivaan saumaan jos paketti tänne tupsahtaisi 🙂

 56. Maikki kirjoitti:

  Loma lähenee loppuaan ja ruokavalioon ollut vähän sitä ja tätä ja se terveellisyys-puoli jäänyt vähemmälle. Koko ajan turvonnut olo. Olisi kiva päästä kokeilemaan.

 57. Päivi Lönnberg kirjoitti:

  Olen juuri saanut liikunnan ja ruokailun tasapainoon, niin haluaisin mitä vaikutusta puhdistuskuurilla olisi tähän projektiin 🙂
  t. Päivi (paivi.lonnberg@hotmail.com)

 58. Tiina Kukkola kirjoitti:

  Mun pitäis voittaa tää siksi koska tiedät mitä tapahtuu 19.7 ja tiedät myös mitä sen seurauksena tapahtuu 😉 Ja siksikin että uskon näihin. Vuonna 1996 olin töissä luontaistuote liikkeessä ja silloin saimme työntekijät kokeilla ilmaiseksi 14 pvän kuurin. Tuosta päällimmäiseksi muistikuvaksi jäi virkistynyt ja energinen olo 🙂

 59. Anu kirjoitti:

  2 pientä lasta (alle 3v) ja muuttunut vartalo ja raskas olo, tarvitseeko muuta kertoa?

  Suunnitelmissa on ollut kokeilla ja tästä sen nyt mahdollisesti saisi, olisipa ihanan helppoa (kerrankin)!

 60. Heidi kirjoitti:

  Olen juuri 30 vuotta täyttänyt äiti. Olen noin kolme vuotta treenannut ahkerasti ja laihtunut 35kg. Päätin huhtikuun lopulla että pidän pienen tauon treenaamisesta mutta siinä kävikin niin että pidin myös taukoa ”clean eatinginstä”. Nyt on ollut tosi vaikeaa päästä rutiineihin takaisin ja varsinkin nyt lomalla on ollut kaikenlaisia tekosyitä. Ehkä tämä antaisi vähän boostia elämään 🙂

 61. Sanni kirjoitti:

  Ennen aurinkolomaa oliskin kiva kokeilla detoxia ekaa kertaa tähän kroppaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.