Hae
My Project Is Me

Vuosi 2008

Moi,

Uhkailin tuossa edellisessä postauksessa käydä hieman läpi menneitä aikoja oman laihduttamiseni kanssa. Vuodesta 2008 olen alkanut seuraamaan mittojani nykyisen mallin mukaisesti, eli kerran kuussa kuvat bikineissä ja vaakalukemat viikottain. Aikojen saatossa on lisätty ympärysmittoja ja rasvaprosentteja kiinnostuksen kasvettua.

Aiempaa tilastollista tietoa ei ole, yksittäisiä kuvia ja faktoja lukuunottamatta. Niinpä aloitan vuodesta 2008. En käy koko vuotta kuva kuvalta läpi, vaan vain osia.

Vuosi 2008 alkoi  helmikuussa lukemin 55,5kg ja vyötärö 72,5cm. Kuten näkyy, rasva%:n on täytynyt olla suurehko koska vaikka paino on alhainen on keskivartalo melkoisen lässähtänyt. Ruokavalio on ollut mitä sattuu ja liikunta täysin satunnaista. (tammikuun kuvaa ei ollut koneella niin laitoin siksi helmikuun aloitukseksi)

Helmikuu vuonna 2008

Tilanne korjaantui jonkinverran toukokuuhun mennessä vaikka numeerisesti eroa ei juuri ole. paino 56,8kg (enemmän siis), vyötärö 72cm ja rasva% 24,5 (mittari siis hankittu jossain vaiheessa tuon kevään aikana). Tässä välillä siis on käyty ohjatuilla jumppatunneilla keskimäärin kaksi-kolme kertaa viikossa, mutta ruokavalio on vielä heittelehtinyt.

Toukokuu vuonna 2008

Sitten tuli eteen kesä ja kesän ilot (syöminen ja vähäinen liikunta). Tästä yhdistelmästähän ei seurannut mitään hyvää ja lukemat kohosivat kuin pullataikina. Niinpä aloitin ankaran laihduttamisen heinäkuussa. Kalorit vähennettiin minimiin (siis maksimissaan noin 1000kcal/d, useimpina päivinä alle)  ja liikuntamuodoksi otettiin noin 10km kävelylenkit viikonloppuisin ja aamulenkki noin 30min arkiaamuisin. Jumppatunteja ei ollut kesällä.

Elokuuhun mennessä paino oli pudonnut alhaisimpiin mittoihin mun aikuiselämässä koskaan. Paino oli 53,5kg , vyötärö 68cm ja rasva% 25. Näin jälkiviisaana voi kuitenkin todeta että tuolla kituuttamisella tippui myös reilusti lihasta (jos sitä koskaan oli ollutkaan) koska olen tosiaan ollut kovemmassakin kunnossa vaikka painoa on ollut enemmän. Vanhan sanonnan ja faktan mukaanhan lihas painaa enemmän kuin läski.

Elokuu vuonna 2008

Pikalaihduttamisen jälkeen kilot tulivat takaisin korkojen kera! Jo kuukauden päästä olin takaisin ns. normaalimitoissa (painoa 56,8kg ja rasvaa 26,8%). Vaikka aloitin ohjatuilla jumpilla käymisen paino ja muut mitat nousivat aina marraskuuhun saakka. jotenkin kesän ilot illanistujaisineen jäivät päälle ja se pari kertaa viikossa jumpalla käynti ei riittänyt kinkerikaloreiden eliminoimiseksi. Ja turha varmaan mainitakaan että ne lenkkeilyt oli jo aikaa sitten jääneet..

Marraskuun ”herätyksen” jälkeen päästiin taas lukemissa laskusuhdanteeseen. Vuoden viimeisen kuukauden mittaustulokset olivat kiloina 57,3kg, vyötäröllä 70,5cm ja rasvaa 27%. Loppuvuosi pyörittiin noiden lukemien maastossa.

Joulukuu vuonna 2008

Onko sitten jotain mitä opin vuodesta 2008? Opin ehdottomasti sen kuinka paljon ruokavaliolla on merkitystä painonpudotuksen kannalta. Vastaavasti taas urheilemalla vartalosta saa kiinteän, eikä päädy vain tuollaiseksi laiheliiniksi kuin elokuussa olin. Tämä vuosi todistaa myös sen, minkä vuoksi minkäänlaisille pikalaihdutuskuureille ei kannata ryhtyä – jos et elä niin loppuelämääsi ovat kilot korkoineen kimpussasi välittömästi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.