Hae
My Project Is Me

Ruokavalion vaikutuksesta

Moi,

Menetän varmaan kaikki lukijani tämän päiväisen vuoksi mutta haluan nyt kuitenkin tuoda tämän asian esiin.

Moni, ellei sitten jokainen, on mahdollisesti törmäänyt erään bloggarin kannanottoon siitä kuinka vaikka Tv-shopissa luvattu uskomaton muodonmuutos todellisuudessa tapahtuu. Mikäli asia on sinulle uusi, niin kyseinen bloggari, erittäin hyvässä kunnossa oleva sellainen, teki itsestään ennen- ja jälkeen esimerkin. Juju piileekin siinä että tämä ”jälkeen”-otos on todellisuudessa kuvattu ensimmäisenä, välittömästi treenin jälkeen. Vastaavasti taas ”ennen”-kuva on otettu muutamaa tuntia myöhemmin hiilihydraattihumalan tuloksena syntyneestä pömppövatsasta. Jutun voit kokonaisuudessaan katsoa Youtubesta: http://www.youtube.com/watch?v=M957dACQyfU&feature=player_embedded

kuva: http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2012020815179278_lh.shtml

Noh, toissa päivänä törmäsin kuvaan Suomessakin esitetyn Jordan – povipommin päiväkirja:n tähtösen, Katie Pricen a.k.a Jordanin Twitter kuvaan, joka aiheutti julkistuksen jälkeen suuren haloon hänen mahdollisesta raskaudestaan. Totuus (tai näin ainakin neito itse kertoi) on, että hänen vatsansa oli turvoksissa liiasta roskaruoan syömisestä johtuen.

kuva: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2103233/Katie-Price-poses-bloated-bump-night-boyfriend-Leandro.html

Ja mitä maailma edellä, sitä minä perässä. Tein eilen virheostoksen ja hankin kotiin laskiaistiistain kunniaksi laskiaispullat sekä aivan ihanaa tuoretta leipää; rapeakuorista mutta pehmeää sisältä. Olen moneen otteeseen täällä toitottanut että leivän syönti ei sovi minulle millään lailla.Tämä saikin nyt olla viimeinen leipä tässä taloudessa.

Jokatapauksessa, nähtyäni yllä olevan kuvan Jordanista ajattelin ihan rehellisesti että eihän tuollaista vatsaa voi olla hänenkaltaisellaan hoikalla ihmisellä ellei hän todellisuudessa odota lasta. Eilisen leivän syönnin jälkeen en ajattele näin enää.

Ehkä tämä kuvapari taas auttaa heräämään todellisuuteen. Tämän takia minä en syö leipää. Tämän takia minä en arkisin herkuttele. Tämän takia uskon edelleen että suurin yksittäinen asia, jonka kukaan voi oman vartalonsa eteen tehdä, on ruokavalion tarkastaminen. Toinen meistä sietävät paremmin tiettyjä ruoka-aineita kuin toinen ja omalla kohdallani tuota turvotusta aiheuttavat kaikista pahiten nopeat hiilihydraatit. Eli jos ja kun kamppailet vastanseudun turvotuksen kanssa niin kannattaa käyttää hieman aikaa siihen että selvittää mikä itselle todellisuudessa sopii ja mikä ei. Tämä vaivannäkö palkitaan litteällä vatsalla.

ps. Pakko vielä mahdollisten uusien tulokkaiden varalta kertoa että normaaliolosuhteissa en onneksi ole ylläolevan pallomahan onnellinen omistaja vaan kyse on kertaluontoisesta tapahtumasta. Täytyy varmaan joku päivä tämän todistaakseni laittaa taas tulemaan vatsakuvaa ihan paljaaltaan..

23 kommenttia

 1. Takkunen kirjoitti:

  Jooh, näin se on…on ihan kamalaa mitä huomaa tehneensä omalle kropalle ja vatsalle kun on pari päivää putkeen vetänyt melkein pelkkiä nopeita hiilareita.

 2. Mimmu kirjoitti:

  Tutun näköistä! Kerroinkin niistä mun vkonlopun leipäövereistä ja sen jälkeen oli mun vatsa aikalailla saman näköinen (pahempi). Ootko muuten huomannut että sulle ruisleipä tuottais yhtä pahan turvotuksen kun muut leivät?

  • jennie kirjoitti:

   No en usko että on ollut pahempi, tuo musta väri vaan pienentää (eikö se niin mene että musta hoikentaa?). Omasta mielestäni turpoan kyllä ihan yhtälailla myös ruisleivästä.. en nyt kyllä halua lähteä kokeilemaan että onko se varmasti yhtä paha 😀

 3. Katsuja kirjoitti:

  Erittäin tuttua ja niin ärsyttävää, kun mieli tekee jotain hyvää ja siihen sortuu muutamassa sekunnissa. Olo sitten näkyy monta päivää, ainakin minulla. Mutta on se kuitenkin hyvä että sallii itselleen välillä herkuttelupäiviä 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Olen kyllä ihan samoilla linjoilla siitä että itselleen pitää ehdottomasti myös sallia herkkuhetkiäkin mutta niille olisi hyvä olla oma paikkansa ja aikansa. On ihanaa saada kohtalontovereita, vaikka toki ikävää sinun (ja muiden) puolesta että tällaisesta herkuttelusta tai ylensyönnistä jää tosiaan moneksi päiväksi tämä ”lässähtänyt” tunne.

 4. Liina kirjoitti:

  aaa ihana ja ajatuksia herättävä postaus! taas osaa tehdä yhden asian paremmin 🙂

 5. MissEm kirjoitti:

  Tutulta näyttää. Meinasin kerran ihan vitsillä lähettää äidilleni tekstiviestillä kuvan turvonneesta masusta ja onnitella isoäidiksi tuloa 😀

 6. Heini kirjoitti:

  Mä olen myös huomannut saman! Tein viime vuonna itseasiass postauksenkin aiheesta ja siellä on myös mun masun turvotuskuva http://kasvukautemme.blogspot.com/2011/08/se-turpoaa.htmlViime aikoina mun maha on kyllä voinut tosi huonosti stressin ja sen seurausten takia (eli mm. huonon syömisen, huonojen yöunien jne takia). Turvotus ja sen tuoma kipu on jokapäiväistä, pitäs saada elämää rauhoitettua ja ruokavalio taas kerran tarkastettua. Sen verran on tullut lisää kaikkea mitä en voi syödä, vaikka ennenmuinoin pystyin.Mutta hyvä postaus!

  • jennie kirjoitti:

   Oho, siellä se tosiaan on ollut turvonneena – tää on kyllä niin ärsyttävää olla tällainen vatsalla stressaaja ja kun vatsa alkaa näyttää ilmapallolta, niin siitäkös se stressi vasta tuleekin! Lohduttavaa on tosiaan se etten ole ainoa (pahoitteluni vain tosiaan sinulle ja muillekin vaivasta kärsiville) sekä se että pienillä muutoksilla tilanne on korjattu.

 7. Anonymous kirjoitti:

  Itellä sama projekti aluillaan mikä sulla oli tuossa kuukausia sitten! 😀 Vähän pelottaa mutta samalla ootan innolla miltä tulen näyttämään.Blogin pistin kans pystyyn, aattelin sen tuovan tsemppiä ja tunteen että vitsi haluan näyttää mihin musta on!Käy tutustumassa.http://s-doit.blogspot.com/

  • jennie kirjoitti:

   Oi että, tsemppiä sinulle aivan hurjan, hurjan paljon! Se on ihan uskomatonta miten paljon tukea, motivaatiota ja iloa blogin pitäminen antaa. Täytyy käydäkin kurkkimassa etenemisiäsi myös jatkossa 🙂

 8. Ansko kirjoitti:

  Niin tuttua… aivan kamala on turvotus hiilarimätön perään. Toinen nykyään on kahvi, joka myös pistää ilman kiertämään. Senpä vuoksi en enää kahvia juo kuin max 2 kuppia päivässä (aamulla pakko saada 😀 ) Hyvin olen vuoden alusta oppinut teen juojaksi – vihreän teen. Suosittele – suositelkaa hyvän makuista vihreää teetä.

  • jennie kirjoitti:

   Itse tykkään ihan hurmupaljon mintulla masutetusta vihreästä teestä, samoin Liptonin tchae oriental. Molemmista jää sellainen ihanan raikas maku. Olen tosi laiska käyttämään noita irtonaisia teelehtiä mutta niistähän löytyy kanssa mielettömästi ihania sekoituksia.

 9. jennie kirjoitti:

  Te ootte kyllä kaikki ihan mahtavan ihania ihmisiä <3

 10. Anonymous kirjoitti:

  Hei! Tajusin tämän jutun jälkeen, että minullahan on jo aika hyvä kroppa, mutta koska ruokavalioni koostuu melkeinpä kokonaan leivistä tajusin miksi mahaa turvottaa AINA!!! Pari päivää sitten illalla kun tulin töistä kotiin ja söin nälissäni ”muutaman” leivän mahani turposi ja siihen oikein sattui kun oli niin pallo!! siis jos joku olisi minut nähnyt sillon niin olisi kyllä kysynyt, että koskas se pienokainen syntyy. Mutta haluankin, että kerrot minulle…mikä muu saa mahan noin turpoamaan kun leipä?? Tämän postauksesi jälkeen aina kun syön leipää yritän ajatella mitä muuta voisin syödä tämän tilalla…auta minua?? Millä korvaisin leivän? Toki syön sitä jatkossakin, mutta että saisin edes vähennettyä sitä.

  • jennie kirjoitti:

   Moikka, anteeksi kun on kestänyt vastata. Nämähän mitkä ketäkin turvottaa ovat todella yksilöllisiä juttuja mutta lähtökohtaisesti kaikki hiilihapollinen juoma, kahvi, raa’t kasvikset erityisesti sipuli, luonnollisesti kaikki tuotteet joiden liikakäytöllä saattaa olla laksatiivisia vaikutuksia (purkka, xylitol-pastillit), niin ja toki nuo muut viljatuotteet saattavat sen tehdä myös (siis liika pasta yms.). Itsellä lisäksi huomaan ateriavälin vaikuttavan myös samoin, eli jos ruokaväli venyy turhan pitkäksi niin jo taas alkaa turvottamaan. Kuten mainitsinkin niin salapoliisityötä saa tehdä että löytää sen mikä turvotusta oikeasti aiheuttaa ja mikä ei. Jos on totaalinen leipäfanaatikko niin kannattaa pyrkiä etsimään sellainen viljalaji, joka turvottaa mahdollisimman vähän. Omalla kohdallani en ole joutunut leipää lähteä korvaamaan kun sen pois jättäminen on ollut ihan ongelmatonta. Joskus toki olisi juuri sellaisia ”leivän mentäviä aukkoja” nälän tunteen kanssa mutta sitten olen vain syönyt jotain muuta pientä. Toivottavasti tästä oli yhtään apua ongelmaasi.

  • Anonymous kirjoitti:

   Kiitos kun vastasit!

  • jennie kirjoitti:

   tuli muuten kaupassa käydessä mieleen että olen useasti miettinyt että estäisikö gluteeniton leipä vatsaa pullistumasta. Sitähän väitetään että yhä useampi suomalainen sairastaa jonkinasteista keliakiaa tietämättään ja liiaalista viljojen syöntiä tulisi välttää. En ole koskaan tätä asiaa testannut mutta saattaisi vaikka toimiakin.

 11. Mintsi kirjoitti:

  Mulla käy noin usein, mut kerran kävi just baari-iltana! Jouduin vaihtamaa vaatteet ku maha turpos niin pahasti.. Ja syynähän oli sipsiöverit.. :/ 😀 En oo aikasemmin kiinnittäny tohon edes huomiota, jotenkin ajatellut et toi on ihan ”normaalia”.. Ehkä pitää alkaa kirjaamaan ylös mitkä ruuat turvottaa pallomahaks niin osaa jatkossa välttää 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Voi kurjuus, onneksi oli vaihtovaatteet niin ei mennyt ilta pilalle typerän turvotuksen takia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *