Hae
My Project Is Me

Liikevinkki vatsalihaksille

Moi,

Ja ihan ensimmäisenä iso, iso kiitos kaikille kuvaongelmaan kommentoineille. Sikäli jos kuvat eivät jatkossa näy niin mainitsettehan siitä jotta saadaan asia korjattua. Ilmeisesti ongelma oli omani, eli liian suurena tallennetut kuvakoot vaikka en ihan täysin tätä allekirjoitakaan – näkyiväthän ne muokkaamattomatkin testipostauksessani. Yhtäkaikki, jos ongelmia on siis jatkossa, niin pyritään korjaamaan ne 🙂

Sitten siihen asiaan. Jos seuraava liike kelpaa nelinkertaiselle Figure Olympialistille, kelpaa se myös minulle. Olen pidemmän aikaa fanittanut vatsalihasliikkeenä pallorullausta mutta pitänyt siitä nyt pitkää taukoa.

vatsarullaus

Kun Nicole Wilkins julkaisi Instagram-tilillään videokuvaa samaisesta liikkeestä hieman haastavampana versiona, en minäkään malttanut olla kokeilematta

kuva 2(16)

 

kuva 1(13)

kuva 3(11)

Toisin kuin minä, hän vielä teki olkapunnerruksen lopussa, eli tuossa A-asennossa. Oma tasapainoni ei siihen riittänyt ja itse rullauksessakin vähintään puolet energiasta kului ihan vain tasapainoiluun. Vatsalihaksille siis tuo ensimmäinen versio on omalla kohdallani edelleen parempi mutta vain harjoittelu tekee mestarin eli taidetaan kaikki tietää mitä on edessä 😉

5 kommenttia

 1. lotta kirjoitti:

  Apua!! Saatko tosissas tuntuman tässä liikkeessä? Mä oon tehnyt nyt vuoden linkkareita ja erilaisia rutistuksia (puoli vuotta tein näitä suunnilleen joka päivä ja toistoja oli yli tuhat…hullun hommaa) ja nyt alaselkä kipeytyy näitä tehdessä. Silti esim. Mountain climberissä en saa tuntumaa ja vatsalihaskoneissakin salilla tuntuma ei vaan löydy, mitä teen väärin? Rutistuksissa hengittäminen sattuu koska niska jännittyy… 🙁 yyh, apua kaivataan.
  Hauskaa viikonloppua, kiva jos jaksat auttaa hölmöä! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Saan, saan ja saan! Tämä rullailu on ollut tosiaan yksi pitkäaikaisita lemppareistani, juurikin siksi että se tuntuu siellä missä pitääkin. Se että mistä johtuu ettei tuntumaa tule en osaa sanoa mutta onhan korsetti varmasti tiukkana kun teet liikkeen? Hengitystä kannattaa myös tarkkailla, eli että rutistuksessa ulos ja venytyksessä sisään. Ihan jo vatsalihakseen keskittyminenkin saattaa lisätä tuntumaa. En tiedä olisiko näistä apua mutta lähtökohtaisestihan vatsankaan ei pitäisi tarvita tuhansia toistoja rasittuakseen vaan oikealla tekniikalla ne muutamatkin toistot riittävät.

 2. iiina kirjoitti:

  Oma teholempparini on roikkua leuanvetotangossa (tai missä nyt vain), ja nostaa siitä sitten jalat suorina vaakatasoon. Sama helpommin jalat koukussa. Alaselkään ja tuntumaan ovat itselläni auttaneet myös erään jumppaopen neuvo: ennen yhtäkään varsinaista rutistusta makaa selällään ja kuvittelee vetävänsä vatsan lattiaan asti. Kun vatsa sieltä löytyy, tämä jännitys pitäisi pystyä pitämään yllä koko vatsisreenin ajan…:)

  • lotta kirjoitti:

   Voi ihanaa, kiitos molemmille vastauksista! 🙂 näistä on aivan varmasti apua. Tänään lähtee testiin näillä vinkeillä, hiljaa hyvä tulee ja kärsivällisyyttä tässäkin tarvitaan, jotta kehittyy!

  • jennie kirjoitti:

   Tuo on rankkaa !! Huh 🙂 Ja kiitos vinkistä, tuohan on ihan loistava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.