Hae
My Project Is Me

Tee itse perässä: Treenit crossfitin hengessä

Moi,

Tässä seuraa treeniohje, joka sisältää ehkä oman elämäni pisimmän viisitoistaminuuttisen koskaan. Kiitos kaikesta kuuluu PTEK:ille, jonka kanssa pääsin crossfit-henkisen treenin tekemään. Itsellänihän ei tämäntyyppisestä harjoittelusta mitään kokemusta ole ja mielenkiinnolla odotin mitä tuleman pitää. Kuten kuulemma crossfitissä yleensä, ei minullakaan ollut ennen treeniä mitään käsitystä mitä liikkeitä tuleman pitää ja myönnän että odotin leuanvetoja mutta niitä ei ollut.

046

Kaikki alkoi tietysti alkulämmittelystä, joka sisälsi hieman juoksua ja kehonhallintaharjoituksia sekä treeniin varsinaisena osana kuuluvan sumo-maastavedon. Liike oli minulle uusi ja rakastuin siihen kertaheitolla. Lämmittelyä seurasi voimaosuus, joka siis käsitti liikkeenä tuon mainitun sumo- maastavedon. Sarjoja tehtiin viisi ja jokaisessa sarjassa toistoja oli viisi. Tarkoituksena oli etsiä maksimipainomäärä tuolle viidelle toistolle, joten painot nousivat jokaisessa sarjassa. Viimeisen sarjan aikana PT:n tuki oli jo välttämätöntä ja ilman hänen kannustustaan olisin luovuttanut kolmen jälkeen. Hetken itseäni keräiltyäni nostin kuin nostinkin ne viimeiset kaksi kappaletta ja tulokseksi kirjattiin 75kiloa.
010

012

Tätä seurasi se, mistä olen tähän asti käsittänyt crossfitin muodostuvan. Nopea, erilaisista kokovartaloa rasittavista liikkeistä muodostuva, kiertoharjoittelu, jonka kesto oli 15min. Tämä on myös se mainitsemani elämäni rankin viisitoistaminuuttinen, jossa jokaista seuraavaa liikettä toistetaan putkeen kierroksena niin kauan kunnes aika loppuu.

sumo maastaveto x5

boksihyppy + burpee x10

juoksu täysiä n.100m (tai paikallaan vaikka 50 polvennostojuoksua/jalka)

wallclimb x5

thruster x10

juoksu täysiä n. 100m

Luonnollisesti, tässä vaiheessa maksimipainot mavessa oli tiputettu vähemmäksi mutta ihan tarpeeksi rankkaa homma oli näinkin. Tuon vartin aikana sykkeeni pysyivät lähes yksinomaan 185-190 välillä ja osassa kuvia (sekä erityisesti videolla) se on nähtävissä paremmin kuin hyvin.

021

022

031

033

037

Kiitokset siis vielä kerran PTEKille, joka tämän minulle mahdollisti. Muistutan vielä tässä vaiheessa huikeasta tutustumistarjouksesta henkilökohtaisiin treeneihin PTEK:in kanssa, vain 20€ (mainitsemalla etä olette blogini lukija). Omia treenejä odotellessa, kokeile miten sinulla ylempänä mainittu treeni sujuu. Itse ehdin 3 täyttä kierrosta sekä neljännen kierroksen mavet mutta hypyissä loppui aika.

Jos siis haluat nähdä todellista tuskanhikeä niin ohessa vielä mainittua videoklippiä treeneistä. Hiki tulee jo ajatuksesta! Video on tosiaan kuvattu siltä viimeiseltä kierrokselta, jolloin vauhti ei enää ollut erityisesti päätä huimaava…  Montako kierrosta sinä saat?

2 kommenttia

  1. Essi kirjoitti:

    Hauskan näköistä! Haluaisin myös itse kokeilla 🙂

    • jennie kirjoitti:

      Heh, itseasiassa kaikkea muuta 😉 Tai siltä se ainakin tekohetkellä tuntui 😀 😀 Siitä vain testaamaan ja tarttumaan hyvään htarjoukseen Even kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *